Verschillen Triban en Van Rysel & info over het merk Van Rysel

Triban1

Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid.

Optimaal voorbereiden voor een triathlon?
Bekijk hier de online trainingsschema's van Optrimize!

Decathlon heeft het merk B’twin voor racefietsen laten vallen en gekozen voor het merk Van Rysel. In de winkel van de grote sportzaak kom je nu dus steeds minder B’twin fietsen en producten tegen. Eerder heeft het bedrijf al de Aptonia lijn voor triathlonproducten gelanceerd. Met name de triathlontas en trisuits zijn uitblinkers binnen dat assortiment. Decathlonfietsen kun je nu onder andere kopen van de merken Tribal en Van Rysel. In deze blog bekijken we de verschillen tussen deze twee merken van de Decathlon. Ook lees je meer informatie over het nieuwe merk Van Rysel.

Van Rysel fietsen

BEKIJK ALLE VAN RYSEL FIETSEN IN HET ASSORTIMENT VAN DECATHLON

van RyselDe naam lijkt misschien wat vreemd, maar is eigenlijk best eenvoudig te verklaren. Het hoofdkantoor van Decathlon staat nog steeds in de stad waar alles begon: Rijsel. In het Frans wordt deze stad heel soms ook van Riesel genoemd, maar nog vaker Lille.

Na een brainstorm binnen het bedrijf kwamen er 150 mogelijke namen naar voren. Iedereen was het er over eens dat de naam een Vlaams tintje moest hebben. In Rijsel en omgeving worden namelijk veel wereldberoemde voorjaarsklassiekers gereden. Uiteindelijk bleef de nieuwe merknaam Van Rysel over.

Het Van Rysel-assortiment is gericht op sportieve wielrenners, behoudt het bekroonde Ultra-frame en krijgt een nieuwe verflaag. Het bevat ook producten die nog nooit eerder op Decathlon zijn opgeslagen, zoals fietspakken en aerohelmen. Elk frame wordt gemarkeerd met de leeuw van Vlaanderen voor een echt Europese finishing touch.

Triban fietsen

rysel

Waar van Rysel zich richt op de sportieve fietser met ambitie, richt Triban zich meer op toegankelijkheid. Deze fietsen zijn meer voor de recreatieve fietser, die niet competitief is, maar wel graag wil genieten van het fietsen zelf. Deze fietsen zijn ook goedkoper dan de racefietsen in het Van Rysel assortiment. De racefietsen van het merk Triban zijn ideaal om kennis te maken met wielrennen of om een goedkope racefiets te kopen voor een eerste triathlon!

Optrimize

Categorie: Fietsen

Foto van auteur

Redactie

De redactie van Triathlon365 bestaat uit enthousiaste sporters. Zij proberen je dagelijks te voorzien van leuke artikelen over triathlon. Daarnaast krijgen zij regelmatig hulp van andere ervaren triatleten en atleten. Met deze website hoopt de redactie anderen te enthousiasmeren en informeren over deze geweldige sport.

Deel dit artikel op: