Decathlon verandert naam racefietsen naar Triban

B'TWIN fietsen logo

Optimaal voorbereiden voor een triathlon?
Bekijk hier de online trainingsschema's van Optrimize!

Decathlon heeft de naamswijziging van de racefietsen bevestigd en drie nieuwe modellen gelanceerd. Hiermee laat Decathlon de naam B’TWIN racefietsen vallen en wijzigt het naar Triban. Vorig jaar februari onthulde Decathlon dat het de bedoeling was om de naam B’TWIN te laten vallen voor de Triban-racefietsen. Nu heeft Decathlon deze revisie bevestigd en direct drie nieuwe modellen gelanceerd. Het assortiment zal vanaf nu gewoon bekend staan als Triban, in tegenstelling tot B’TWIN Triban.

Op papier lijkt het misschien onbelangrijk, maar het is een groot voordeel voor het Franse merk. Het oude merk wordt vooral gezien als huismerk. In de toekomst worden de Triban-racefietsen opgesplitst in meerdere reeksen. Hoe dit er uit zal gaan zien is nog onbekend. Later kwam Decathlon ook met het merk Van Rysel. Meer over de verschillen tussen Triban en Van Rysel lees je op Triathlon365.

Wielertoerisme en Ultra-assortiment

Op de website van de Decathlon en in de winkel zie je fietsen aangeduid met twee benamingen; “voor wielertoerisme” en “ultra”. Het ultra assortiment is voor degenen die serieuzer met de wielersport bezig zijn en een prestatie-element hebben tijdens het rijden. Het wielertoerisme assortiment is geschikt voor beginnende tot gevorderde rijders, maar zal minder geschikt zijn voor bijvoorbeeld een triathlon.

De nieuwste modellen

De nieuwste modellen zijn van halverwege 2018 tot 2019 uitgekomen. Een volledig overzicht kun je via deze link bekijken.

Flat bar Btwin triban
Triban fiets

Triban racefietsen slecht of goed?

B’TWIN had bij veel mensen een negatieve bijsmaak. Het werd/wordt gezien als huismerk, waarvan de kwaliteit wel tegen moet vallen. Echter maakt de Decathlon en B’TWIN spullen van prima kwaliteit. Fietsen van B’TWIN krijgen ook steevast hoge cijfers in de reviews van veel experts. Wij hopen dat Triban fietsen niet hetzelfde imago oplopen, want het is zonde dat mensen (beginners of gevorderden) de Triban fietsen zouden laten staan vanwege het imago. Het zijn juist zeer degelijke en prima fietsen, voor zowel de beginner, amateur of gevorderde fietser. Zelfs een bekend Frans wielrenteam fietst op Triban’tjes!

Optrimize


Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid. Wil je reageren op deze blog? Dat kan via onze contactpagina!


Foto van auteur

Redactie

De redactie van Triathlon365 bestaat uit enthousiaste sporters. Zij proberen je dagelijks te voorzien van leuke artikelen over triathlon. Daarnaast krijgen zij regelmatig hulp van andere ervaren triatleten en atleten. Met deze website hoopt de redactie anderen te enthousiasmeren en informeren over deze geweldige sport.