De populariteit van maaltijdshakes

Populariteit van maaltijdshakes

Optimaal voorbereiden voor een triathlon?
Bekijk hier de online trainingsschema's van Optrimize!

De laatste tijd zien we steeds meer reclames over complete maaltijdshakes. In tegenstelling tot de afvalshakes die je misschien wel kent zouden deze maaltijdshakes naast de benodigde eiwitten, koolhydraten en vetten ook vitaminen en mineralen bevatten. Wij hebben de shakes en repen van het merk Jake getest en dagelijks gebruikt als vervanging voor ons ontbijt of onze lunch. Toen we ons meer aan het inlezen waren over deze shakes kwamen we een YouTube kanaal tegen van iemand die een jaar lang alleen maar op deze shakes heeft geleefd. Zijn ervaringen zijn in vlogs verwerkt en als het goed is wordt er ook een documentaire uitgebracht over “futurefood”. Lees in deze blog alles over de populariteit van maaltijdshakes en complete voeding.

De populariteit van maaltijdshakes

Maaltijdshakes lijken steeds populairder te worden. Je zou het kunnen vergelijken met ruimtevoeding. De zakjes en repen zijn lang houdbaar, makkelijk te maken en beschikken over alle voedingsstoffen die je nodig hebt. In deze tijd waarin eigenlijk iedereen druk-druk-druk is, weinig tijd heeft om uitgebreide maaltijden te koken maar wel graag de energie wil hebben die gezonde en voedzame voeding levert is de maaltijdshake een ideale uitkomst!

12 Liquid Months – De documentaire

Is jouw interesse ook gewekt voor “futurefood” en complete maaltijdshakes? Neem dan zeker eens een kijkje op het YouTube kanaal Matthijs Diederiks. Je vindt hier onder andere boeiende vlogs waarin hij producten test. Het is ook zeker de moeite waard om alvast de twee trailers en de teaser te bekijken van de documentaire 12 Liquid Months.

https://www.youtube.com/watch?v=6vpLdq10D2g
https://www.youtube.com/watch?v=i3QSxL5XAic

Wat is het verschil tussen de maaltijdshakes van verschillende merken?

Er zijn nu meerdere merken op de markt gebracht met complete maaltijdshakes. De onderstaande merken zijn slechts enkele van de velen. De maaltijden kunnen verschillen qua smaak, structuur, ingrediënten en voedingswaarden. Daarom is het altijd slim om deze elementen te vergelijken zodat je de beste voeding koopt.

Voordelen en nadelen van complete maaltijdshakes

De meningen over maaltijdshakes verschillen enorm. Sommige mensen vinden het onzin en vergelijken de maaltijdshakes al gauw met afvalshakes waar veel minder voedingsstoffen in zitten. Er zitten echter ook enorm veel voordelen aan het nemen van maaltijdshakes. Wist je bijvoorbeeld ook al dat het nemen van maaltijdshakes beter is voor het milieu? In tegenstelling tot veel andere voedingsmiddelen zijn maaltijdshakes vaak enorm lang houdbaar. Geen sprake van voedselverspilling dus. Ook qua vervoer is het beter voor het milieu.

https://www.youtube.com/watch?v=Xs6lpmhrbKI

Pannenkoeken maken van jouw maaltijdshake

Ben jij het drinken van de shakes zat? Dan kan je van de poeder ook pannenkoeken maken! De bereiding is bijna hetzelfde, je moet er alleen maar voor zorgen dat je minder water aan het mengsel toevoegt.

Optrimize


Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid. Wil je reageren op deze blog? Dat kan via onze contactpagina!


Foto van auteur

Redactie

De redactie van Triathlon365 bestaat uit enthousiaste sporters. Zij proberen je dagelijks te voorzien van leuke artikelen over triathlon. Daarnaast krijgen zij regelmatig hulp van andere ervaren triatleten en atleten. Met deze website hoopt de redactie anderen te enthousiasmeren en informeren over deze geweldige sport.