De Wim Hof methode voor triatleten

Optimaal voorbereiden voor een triathlon?
Bekijk hier de online trainingsschema's van Optrimize!

De Wim Hof methode is door Wim Hof bedacht. Hof wordt door zijn methode ook wel de Iceman genoemd. Deze bestaat uit ademhalingsoefeningen en focus/mindset oefeningen. Het houdt in dat je de controle krijgt over je hartslag, ademhaling en bloedcirculatie, dat terwijl dit door het autonome zenuwstelsel wordt geregeld en je daar normaal gesproken geen controle over hebt. Met de Wim Hof methode begin je met je ademhaling. Wanneer je ademhaling goed is, kun je deze langer inhouden. Op die manier kom je bewust in contact met het hele autonome zenuwstelsel en het immuunsysteem. Daarnaast heeft je ademhaling een positief effect op de circulatie van het bloed.

Alles draait om controle

Als je de ademhaling onder controle hebt, ga je door naar de confrontatie met kou. De ademhaling- en meditatie oefeningen helpen je het lichaam voor te bereiden om de kou te trotseren. Door je douchebeurt af te sluiten met koud water laat je je lichaam alvast gewend raken aan de kou. Dit is de manier om de spieren in je aderen eraan te laten wennen. Aan het eind van het hele programma zul je kunnen hardlopen door de sneeuw en mediteren in de sneeuw terwijl je je lichaamstemperatuur op peil houdt.

Effectieve methode

Voor triatleten is de methode zeer effectief. Door de aanpak toe te passen kunnen bijvoorbeeld triatleten hun sportprestaties verbeteren. Door de controle over je lichaam te hebben, kun je dus ook alles eruit halen om de optimale sportprestatie te leveren. Daarnaast is het goed voor een gezonder vaten stelsel, versterkt het je immuunsysteem, zorgt het voor een hogere vetverbranding en helpt tegen het verzuren tijdens en na sportprestaties. Doordat het lichaam van triatleten veel lange afstanden moeten afleggen, heeft hun lichaam veel te verduren. Door gebruik te maken van de Wim Hof methode kunnen ze hun lichaam optimaal gebruiken en laten herstellen van een zware wedstrijd.

Optrimize


Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid. Wil je reageren op deze blog? Dat kan via onze contactpagina!


Foto van auteur

Redactie

De redactie van Triathlon365 bestaat uit enthousiaste sporters. Zij proberen je dagelijks te voorzien van leuke artikelen over triathlon. Daarnaast krijgen zij regelmatig hulp van andere ervaren triatleten en atleten. Met deze website hoopt de redactie anderen te enthousiasmeren en informeren over deze geweldige sport.