Elite Direto XR-T fietstrainer: informatie en review

Elite Direto XR-T
€559,00
Betersport.nl
€669,00
Betersport.nl

Wij hebben nu meerdere fietstrainers van het merk Elite in huis gehad. De eerste fietstrainer van dit merk was niet interactief. Tijdens de vele uren thuis op de fiets in de woonkamer, vinden we het wel prettig als dit wel zo is. Toen was daar de Elite Direto XR-T fietstrainer! Wij hebben deze uitgebreid getest. Onze bevindingen en informatie over de fietstrainer lees je hieronder.

Over de Elite Direto XR-T fietstrainer

De Elite Direto XR-T is een hoogwaardige fietstrainer van Italiaanse makelaardij. Deze trainer wordt in zijn geheel geleverd. Je hoeft alleen nog maar de juiste cassette mee te bestellen voor jouw fiets en deze op het geheel te monteren (vrij eenvoudig!). Daarna zet je jouw fiets er op en kan je meteen aan de slag. De Elite Direto XR-T is een interactieve fietstrainer. Dat betekent dat je het kan gebruiken in combinatie met de populaire fietsprogramma’s, zoals ZWIFT en Bkool. Tijdens een fietstocht wordt automatisch het hellingspercentage aangepast naar wat er op het scherm gebeurt. Met de Elite Direto XR-T is indoor fietsen dus helemaal niet zo saai meer!

Goed om te weten: Bij dit model wordt vaak geen cassette meegeleverd, omdat dit per fiets kan verschillen. Bestel deze er dus los bij!

De Elite Direto XR-T kopen: aanbiedingen en prijzen vergelijken

Deze fietstrainer is erg populair en bij veel winkels te koop. Hieronder zie je een overzicht van de beste prijzen van dit moment. De prijzen van deze Elite Direto XRT trainer worden dagelijks door ons systeem opgehaald.

Een aantal voordelen uitgelicht

Een lijst met alle specificaties en voordelen van deze fietstrainer kan je goed hier bekijken. Hieronder bekijken we enkele voordelen en kenmerken met daarbij onze uitleg:

  • Interactief: Dankzij de goede connectiviteit maak je verbinding met jouw favoriete workout-programma, zoals ZWIFT. IS er een berg op de televisie? Dan voel je dit ook aan de weerstand van de trainer. Let dus goed op welk parcours je selecteert op ZWIFT! 😊
  • Stijgingspercentage: De Elite Direto XRT simuleert een stijgingspercentage tot 24%. Dit is voor de meeste renners natuurlijk RUIM voldoende.
  • Connectiviteit: Verbinding maak je via Bluetooth en ANT+
  • Hoge weerstand: Tot 2300 watt weerstand bij 40 km/u. Dit is erg indrukwekkend in deze prijsklasse
  • Ingebouwde vermogensmeter: Deze is tot 1.5% nauwkeurig. Hiermee kan Elite zich meten met concurrenten in dezelfde prijsklasse

Welke cassette en adapter heb je nodig?

In de onderstaande video zie je een uitleg over het kiezen van de juiste adapter op een Elite trainer. Een duidelijke uitleg waar wij zelf niets aan toe hoeven te voegen.

Onze mening over de Elite Direto XR-T fietstrainer

Onze oude Elite trainer was niet interactief. Het fietsen werd naar verloop Onze oude Elite trainer was niet interactief. Het fietsen werd naar verloop van tijd een beetje saai. De nieuwe Elite Direto XR-T is wél interactief. Het werkt samen met belangrijkste spelers op het gebied van virtueel fietsen. Als er bijvoorbeeld een helling in ZWIFT te zien is, voel je dit ook aan de weerstand op de fietstrainer. Daarnaast heeft deze fietstrainer een betrouwbare vermogensmeter, is het stil in gebruik en wordt het in één geheel geleverd. Een topmodel in de hogere prijsklasse! Een aanrader van onze kant.

Optrimize


Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid. Wil je reageren op deze blog? Dat kan via onze contactpagina!


Foto van auteur

Redactie

De redactie van Triathlon365 bestaat uit enthousiaste sporters. Zij proberen je dagelijks te voorzien van leuke artikelen over triathlon. Daarnaast krijgen zij regelmatig hulp van andere ervaren triatleten en atleten. Met deze website hoopt de redactie anderen te enthousiasmeren en informeren over deze geweldige sport.