☑️ Bekijk HIER de uitverkoop op triathlonaccessoires!

Fietstrainer

fietstrainer

Fietstrainer

Over de fietstrainer

Een trainer kopen? Op deze punten kan je vergelijken:

 • Nauwkeurige metingen: Wat is de maximale afwijking
 • Maximale vermogen
 • Connectiviteit
 • Stand-alone te gebruiken

Top 3 fietstrainer modellen

Bekijk de beste fietstrainers 2022

€1.191,49
Bol.com
Betersport.nl
€2.453,55
Wiggle.nl

Alle fietstrainers bekijken

De fietstrainers staan gesorteerd van best beoordeeld tot minst aantal sterren beoordeling.


Fietstrainers: Soorten en merken

De zoektocht naar een geschikte trainer kan best lastig zijn. Er zijn verschillende soorten en merken in verschillende prijscategorieën. Nadat je jouw budget hebt bepaald kan je kijken naar de verschillende modellen die passen binnen jouw budget. Er is een grote kans dat jij tijdens jouw zoektocht naar een trainer uitkomt bij één van de twee meest populaire merken, namelijk Tacx of Wahoo. De verschillende modellen verschillen bijvoorbeeld in het geluid dat ze produceren, de nauwkeurigheid van de metingen en het maximaal vermogen dat je kunt trappen. Duurdere en betere modellen hebben vaak interessante extra’s zoals road-feel.

Beste fietstrainer: De beste trainer op dit moment is de Tacx NEO 2T T2875.61. Deze fietstrainer is de opvolger van de Tacx NEO 2T T2850. Naast dat deze trainer extreem stil is kan je hem gebruiken zonder netstroom. Dit in tegenstelling tot het vergelijkbare model van Wahoo, de Wahoo KICKR V5.0.

Alle fietstrainer artikelen

Hieronder vind je alle fietstrainer blogs op Triathlon365. De laatst geschreven blog wordt in deze lijst als eerste weergegeven.

Fietstrainer kopen

Wil je een trainer kopen? Dan is het goed om te weten dat er fietstrainers zijn in verschillende prijscategorieën, met verschillende functies en van verschillende merken. De meest bekende merken fietstrainers zijn Tacx en Wahoo. Beide merken hebben meerdere modellen in hun assortiment. De Direct Drive is ideaal omdat je jouw fiets zonder achterwiel op de trainer kunt plaatsen en hierdoor versleten banden voorkomt. Ook zijn dit altijd smart trainers of interactieve trainers die je kunt koppelen aan interessante trainingssoftware zoals Zwift en Rouvy. Hieronder vind je een lijst met enkele belangrijke specificaties waar je op kan letten bij het uitzoeken van een geschikte fiets trainer:

 • Aandrijving (wij raden Direct Drive aan)
 • Geluidsniveau
 • Geleverd met of zonder cassette
 • Nauwkeurigheid
 • Stijgingspercentage
 • Maximale weerstand
 • Verbinding
 • Gewicht
 • Interactief ja/nee
 • Type rem
 • Automatische kalibratie

Fietstrainer accessoires

Er zijn verschillende accessoires verkrijgbaar bij de fietstrainers. Zo kan je een ANT+ dongle gebruiken om jouw trainer te kunnen koppelen aan een PC of laptop. Je kan een mat aanschaffen om het zweet op te vangen, een speciale ventilator voor verkoeling en een tafel waar je jouw laptop/smartphone of andere spullen binnen handbereik neer kan zetten. Uiteraard kan je tijdens het fietsen ook gebruik maken van een sporthorloge, hartslagmeter een fietscomputer en meer.

Veelgestelde vragen over de fietstrainer

Hieronder vind je de antwoorden op een aantal veelgestelde vragen over de fietstrainer.

Welke fietstrainer moet ik kopen?

Welke fiets trainer voor jou het meest geschikt is hangt onder andere af van jouw te besteden budget. Wij raden zeker een fietstrainer aan van één van de volgende merken: Wahoo en Tacx. Dit zijn ook de meest populaire modellen.

Hoe werkt een fietstrainer?

Jouw fiets zet je op de fietstrainer om binnen te kunnen trainen. Een interactieve/smart trainer kan je koppelen aan trainingssoftware zoals Zwift of TrainerRoad of Rouvy. Hierdoor worden jouw trainingen leuker en boek je meer vooruitgang.

Welke cassette heb ik nodig voor op mijn fietstrainer?

Koop je een direct drive fietstrainer? Dan heb je een cassette nodig. Bij sommige modellen wordt deze meegeleverd. Bij andere modellen moet je er zelf een los kopen. Er zijn verschillende maten verkrijgbaar. Kies de maat die past bij jouw fiets.