Frysman

Frysman

Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid.

Optimaal voorbereiden voor een triathlon?
Bekijk hier de online trainingsschema's van Optrimize!

Op zaterdag 11 juli 2020 vindt de 6e editie plaats van de Frysman. Dit is één van de hele triathlons die in Nederland worden gehouden. Zoals je al aan de naam kan afleiden vindt deze triathlon plaats in de provincie Friesland. Deze triathlon staat bekend om zijn geweldige sfeer, onder andere door de enthousiaste vrijwilligers.

Afstanden

De Frysman bestaat alleen uit de hele afstand. De afstand kan je niet in teamverband afleggen.

  • Hele afstand: 3.8 km zwemmen – 180 km fietsen – 42.2 km hardlopen

Informatie Frysman

De Frysman triathlon is een hele triathlon. Je kan de onderdelen niet in teamverband afleggen. Voor het inschrijfgeld krijg je drinken en eten tijdens en na het evenement, je kan naar de pastaparty op de avond voor de wedstrijddag, je kan gratis foto’s downloaden die gemaakt zijn door Frysman fotografen tijdens het evenement, er is een elektronische tijdswaarneming, je krijgt een deelnemerstas met veel leuke en handige dingen én je krijgt het Frysman finishers shirt bij de finish.
Deze triathlon staat ook bekend om de pittige edities die geweest zijn. Zo is het bij veel edities stormachtig weer geweest met soms ook neerslag. Hierdoor heeft de Frysman nu de reputatie een triathlon te zijn voor de echte bikkels.
Ook de finish in een tent op het podium is voor veel deelnemers werkelijk legendarisch. Er wordt alles aan gedaan om de wedstrijd zo persoonlijk mogelijk te maken en de deelnemers echt in het zonnetje te zetten. Een onvergetelijke ervaring dus!

Plaats

De start en de finishlocatie vind je bij het Rea Klif in Friesland. De verschillende onderdelen worden gehouden in het Gaasterland. In de buurt van de start en finishlocatie vind je twee campings die worden aangeraden door de organisatie van de Frysman. Bij één camping krijg je ook korting wanneer je een chalet of stacaravan huurt.

Optrimize

Categorie: Triathlon

Foto van auteur

Redactie

De redactie van Triathlon365 bestaat uit enthousiaste sporters. Zij proberen je dagelijks te voorzien van leuke artikelen over triathlon. Daarnaast krijgen zij regelmatig hulp van andere ervaren triatleten en atleten. Met deze website hoopt de redactie anderen te enthousiasmeren en informeren over deze geweldige sport.

Deel dit artikel op: