Home » Gelreman 2020

Gelreman 2020

Gelreman

Op zaterdag 22 augustus 2020 vindt – na een zeer succesvolle eerste editie – de 2e editie van de Gelreman plaats. Ook de Gelreman is – net als de Frysman – een triathlon die kleinschaliger is dan de hele triathlon tijdens de Challenge Almere-Amsterdam. Volgens veel deelnemers zorgt dit ook voor een andere, meer persoonlijke, sfeer tijdens de wedstrijd. Door het ontstaan van de Gelreman is ook de Triple Dutch weer mogelijk gemaakt!

Afstanden

Tijdens deze triathlon kan je alleen deelnemen aan de hele afstand. Het zwemonderdeel bestaat uit twee rondes, het fietsonderdeel bestaat uit 4 rondes en het looponderdeel bestaat uit

  • Hele afstand: 3.8 km zwemmen – 180 km fietsen – 42.2 km hardlopen

Informatie Gelreman

De Gelreman – strijden tussen de rivieren – wordt gehouden in Gelderland, in het gebied tussen Arnhem en Nijmegen. Deze triathlon werd vorig jaar voor de eerste keer gerealiseerd op initiatief van twee liefhebbers van de triathlonsport. Deze triathlonliefhebbers vonden dat er een groot gat ontstond na het wegvallen van de hele afstand tijdens de Ironman Maastricht. Hierdoor was ook de Dutch Triple niet meer mogelijk. Tijdens de Gelreman wordt er op de route gezorgd voor sportvoeding, gels en ISOdrank van het merk Sanas. Deze sportvoeding kan je ook uitproberen door middel van het speciale Gelreman kennismakingspakket. Na de finish krijg je een finishersshirt en een medaille als aandenken aan deze wedstrijd. Ook krijg je een Gelreman goody pakketje.

[button color=”black” size=”normal” alignment=”center” rel=”follow” openin=”newwindow” url=”https://www.gelreman.nl/index.php/nl/”]Bekijk alle informatie op de website[/button]

Dagboek Sporttas

Locatie

Het zwemonderdeel van deze triathlon vindt plaats in de Rijkerswoerdseplas. Fietsen wordt gedaan langs de uiterwaarden van de Nederrijn en langs de Waal. Ook vlieg je over de dijken tussen Arnhem en Nijmegen en over het snelfietspad F325 tussen Arnhem en Nijmegen. In totaal fiets je 4 rondes. Het looponderdeel loopt om de Rijkerswoerdseplas waar je ook in hebt gezwommen. Ook loop je door Park Lingezege waar de natuur zijn vrije beloop krijgt.

nv-author-image

Redactie

De redactie van Triathlon365 bestaat uit enthousiaste sporters. Zij proberen je dagelijks te voorzien van leuke artikelen over triathlon. Daarnaast krijgen zij regelmatig hulp van andere ervaren triatleten en atleten. Met deze website hoopt de redactie anderen te enthousiasmeren en informeren over deze geweldige sport.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *