Garmin Forerunner 955: Review, solar editie en specificaties

Garmin Forerunner 955 review

Het is zover! Op 1 juni 2022, op Global Running Day is het nieuwste model uit de Garmin Forerunner collectie op de markt gebracht, de Garmin Forerunner 955. Dit is de opvolger van de populaire Garmin Forerunner 945. De Garmin Forerunner 900 serie zit een beetje tussen de Garmin Forerunner 700 serie en de Garmin Fenix serie. Al lijkt hij qua functies meer richting de Garmin Fenix te gaan. Een echt topmodel onder de triathlonhorloges dus. Het is een zeer goed multisport horloge dat alles heeft wat jij als triatleet nodig hebt.

Over de Forerunner 955

De Garmin Forerunner 955 is de opvolger van de populaire Garmin Forerunner 945 en de 945 LTE. Er zijn verschillende versies verkrijgbaar, namelijk de “standaard” versie en de Garmin Forerunner 955 Solar. Hieronder vind je een aantal (nieuwe) functies die je kan vinden op de Forerunner 955.

 • Batterijduur: 15 dagen in smartwatchmodus, 42 uur in gps-modus en 80 uur in Ultra-Trac modus
 • Batterijduur Solar versie: 20 dagen in smartwatchmodus en 49 uur in gps-modus
 • Bediening via touchscreen of met de traditionele knoppen
 • Kaarten in kleur en multiband GPS
 • Klaar voor de training functie
 • Racewidget
 • Verbeterde trainingsstatusfunctie
 • HRV-Status (hartslagvariabiliteit)
 • Ochtendrapport
 • Dagelijkse aanbevolen workouts
 • Realtime stamina
 • Hardloopdynamica
 • Hardloopvermogen
 • Acute belasting
 • Pace
 • Verschillende navigatiefuncties

Verschillen tussen de Garmin 955 en 945

De opvolger van de Forerunner 945, de Forerunner 955, heeft verschillende nieuwe functies. Zo heeft de Garmin 955 een nieuw touchscreen. Zo kan je kiezen of je het toestel wilt bedienen met het touchscreen of met de traditionele knoppen. Ten opzichte van de Forerunner 945 is de trainingsstatusfunctie verbeterd. Deze functie geeft nóg beter aan of je te veel of te weinig traint. Of dat je juist precies op de juiste manier traint. Wij zijn zelf erg enthousiast over de nieuwe “Klaar voor de training” functie. Deze functie laat zien hoe goed jij bent hersteld en of je klaar bent voor een volgende training. Hier wordt onder meer rekening gehouden met de trainingsbelasting en slaapkwaliteit.
De hartslagvariabiliteit (HRV) status, het ochtendrapport, het hardloopvermogen, de multi-band GPS en racewidget zijn ook nieuwe functies op dit horloge.

Goed om te weten: De hardloopdynamica kan je bijhouden wanneer je een Running Dynamics Pod of een HRM-Pro hebt. De fietsdynamica kan je bijhouden met een Garmin vermogensmeter. Deze accessoires zijn los verkrijgbaar.

Garmin Forerunner 955 kopen

Wanneer de Garmin Forerunner 955 beschikbaar is zullen wij de verschillende aanbieders verzamelen. Iedere dag zullen de nieuwste prijzen worden opgehaald van dit populaire triathlonhorloge. Zo zie je altijd in één oogopslag wat de beste prijzen zijn.

Garmin Forerunner 945 kopen

Een voordeel wanneer een bepaald horlogemodel al langer verkrijgbaar is, is dat er soms ook mooie aanbiedingen zijn. Zo kan je de Garmin Forerunner 945 soms aanschaffen met (een hoge) korting. Hieronder hebben wij enkele mooie deals op een rij gezet. Dagelijks worden de nieuwste prijzen opgehaald zodat je altijd op de hoogte bent van de laagste prijzen en de beste kortingen.

Vergelijkbare triathlonhorloges

Ben je op zoek naar een vergelijkbaar triathlonhorloge die misschien iets voordeliger geprijsd is of die nóg meer functies heeft? Dan kan je ook eens kijken naar de Garmin Forerunner 745, een iets voordeliger model met alles wat je nodig hebt om een triathlon te kunnen voltooien. Of naar de Garmin Fenix 7, een duurder model met nóg meer functies. Zo kan je met dit horloge ook navigeren.

Garmin Forerunner 745

Garmin Fenix 7

Banner onder


Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid.


Foto van auteur

Redactie

De redactie van Triathlon365 bestaat uit enthousiaste sporters. Zij proberen je dagelijks te voorzien van leuke artikelen over triathlon. Daarnaast krijgen zij regelmatig hulp van andere ervaren triatleten en atleten. Met deze website hoopt de redactie anderen te enthousiasmeren en informeren over deze geweldige sport.

Plaats een reactie