Global Running Day 3 juni 2020

global running day 3 juni 2020

Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid.

Optimaal voorbereiden voor een triathlon?
Bekijk hier de online trainingsschema's van Optrimize!

Iedere jaar rond dezelfde tijd vindt de Global Running Day plaats. Heb je deze dag nog geen training gepland? Misschien vind je vandaag nog een moment om je hardloopschoenen aan te doen en een mooi rondje te gaan hardlopen! Heb je een rustdag? Dan kan je misschien op de fiets mee om een andere loper te steunen en motiveren! Dit jaar vieren we de Global Running Day 3 juni 2020.

Wat is Global Running Day?

De Global Running Day is in het leven geroepen om het hardlopen te vieren. Ook wordt op deze dag iedereen aangemoedigd om in beweging te komen. Normaal gesproken worden er op deze dag ook meerdere hardloopevenementen georganiseerd over de hele wereld ook om voor verbondenheid te zorgen. In de coronatijd is deze viering misschien wel nog specialer, ook al gaan veel evenementen niet door. Voor veel mensen kan het hardlopen helpen om gevoelens van angst te verminderen, te zorgen voor een gezonde geest en een gezond lichaam en om objectief naar de situatie te kijken.

Global running day 3 juni 2020 social media challenge

Ook meedoen met de Global running day? Post dan op social media een hardloopfoto met #globalrunningday en #globalrunningday2020. Ook professionele triatleten zoals Els Visser hebben vandaag hardgelopen én op social media de hashtag gebruikt. En er zullen waarschijnlijk nog veel triatleten volgen!

https://www.instagram.com/p/CA9t4ItBPsI/

Strava Global Running Day

Ook op Strava kan je meedoen aan verschillende uitdagingen wanneer je op 3 juni 2020 een hardloopactiviteit voltooid. Er zijn verschillende merken die een Global Running Day challenge hebben waaraan je mee kan doen. Denk bijvoorbeeld aan de Lululemon Global Running Day 5km uitdaging, maar ook de NYRR Virtual Global Running Day 1M. Aan de laatstgenoemde kan je meedoen tot 7 juni 2020.

Maak kans op te gekke prijzen!

Hardlopen én kans maken op mooie prijzen? Dat kan! Hardlopen.nl en Champ hebben dit jaar namelijk de Nederlandse editie van Global Running Day georganiseerd. Wanneer je jouw hardloopselfie doorstuurt kan je kans maken op één van de prijzen. Win een van de twee hardloopsets ter waarde van 750 euro of één van de 3 Garmin sporthorloges. In 2019 werd de Dutch Edition georganiseerd door de Atletiekunie.

Uitgelichte afbeelding: Photo by Mārtiņš Zemlickis on Unsplash

Optrimize

Categorie: Triathlon

Foto van auteur

Redactie

De redactie van Triathlon365 bestaat uit enthousiaste sporters. Zij proberen je dagelijks te voorzien van leuke artikelen over triathlon. Daarnaast krijgen zij regelmatig hulp van andere ervaren triatleten en atleten. Met deze website hoopt de redactie anderen te enthousiasmeren en informeren over deze geweldige sport.

Deel dit artikel op: