Home » Polar H10 hartslagsensor: Review en ervaring

Polar H10 hartslagsensor: Review en ervaring

Polar H10 review en ervaringen

In samenwerking met Polar hebben wij de H10 Heart Rate Sensor mogen uittesten. Deze hartslagband werkt volgens Polar nauwkeuriger en flexibeler dan ooit. We konden dan ook niet wachten om te trainen met deze hartslagband. In deze blog lees je onze ervaring met de hartslagband, waar je de H10 kan kopen en hoe nauwkeurig de hartslagmeting is.

Wat is de Polar H10?

De Polar H10 is een hartslagsensor waarmee je hartslag met maximale nauwkeurigheid wordt gemeten. De Heart Rate Sensor koppel je met een bluetooth en/of ANT+ apparaat, zoals een sporthorloge.

De Polar H10 maakt gebruik van Bluetooth om verbinding te maken met je smartphone. Het maakt gebruik van de gepatenteerde GymLink-technologie om verbinding te maken. Polar H10 is gemakkelijk te koppelen met zowel iPhones als Android- telefoons.

Polar H10 review ervaring

Belangrijkste kenmerken en functies

De hartslagband bezit de volgende kenmerken en specificaties:

 • Nauwkeurigheid: De meest nauwkeurige hartslagsensor van Polar tot nu toe
 • Connectiviteit: Compatibel met goede sporthorloges, smartwatches en alle andere apparaten die bluetooth en/of ANT+ hebben.
 • Intern geheugen: Kan de hartslaggegevens voor één sessie intern bewaren, zodat je ook later kan synchroniseren.
 • Geschikt om mee te zwemmen
 • Voorzien van de laatste updates
 • Comfortabele band: De vernieuwde band is gemaakt van een zachte stof
 • Orthostatische test: Deze test registreert je hartslagvariabiliteit en voorziet je van informatie over je herstel en tools om je training te optimaliseren.

Alle specificaties kun je op de website van Polar bekijken via deze link.

Onze ervaring

Wij hebben deze hartslagsensor uitvoerig voor meerdere weken uit kunnen testen. Onze ervaring met de H10 lees je hieronder!

In de doos

De hartslagsensor is verpakt in een compact doosje. In de doos zitten twee boekjes, een boekje met belangrijke informatie en disclaimers en een gebruiksaanwijzing, ook in het Nederlands.

De H10 hartslagsensor bekeken

De H10 ziet er strak uit en ziet er een stuk beter uit dan zijn voorganger. Een verbetering! Het eerste wat opvalt is de prachtige hartslagband. De stof is zacht en voelt ook erg comfortabel tegen de huid. Wij hebben regelmatig hartslagbanden van andere merken om, omdat we deze zelf in huis hebben, of omdat we deze mogen testen. De H10 zit wat ons betreft wel aan de top qua draagcomfort. De sensor zit plat tegen de huid, waardoor hij ook beter onder sportbeha-banden past. Natuurlijk kan je de band zo strak omdoen als je zelf wenst. De knoopbatterij kun je eenvoudig zelf vervangen.

H10 Polar hartslagsensor batterij

Verbinding maken

De H10 blinkt volgens de specificaties uit in connectiviteit. Je kan twee gelijktijdige bluetoothverbindingen maken. Wil je bijvoorbeeld je fietscomputer én sporthorloge tegelijkertijd koppelen? Dat kan prima! De borstband kan ook verbinding maken met bijvoorbeeld trainingsapparatuur en fitnessapps, waardoor je direct de gegevens door kan sturen naar je favoriete app! Wij hebben het horloge uitgetest met een Garmin 735XT triathlonhorloge. We hebben de volgende stappen uitgevoerd:

 1. Doe de H10 hartslagsensor om (vergeet er geen batterij in te doen)
 2. Op het Garmin horloge ga je naar menu
 3. .. en dan naar instellingen
 4. Vervolgens druk je op sensors en accessoires -> nieuwe toevoegen
 5. Klik op “zoek alles” en het horloge gaat op zoek.
 6. Na een paar tellen zou je, als je je hartslagsensor goed om hebt, een nieuwe hartslagmeter moeten vinden. Let goed op dat je de hartslagband goed om hebt en dat de sensor plat en strak tegen de huid zit.
 7. Druk daarna de nieuwe hartslagmeter aan. Deze wordt weergeven als hartslagmeter gevolgd door een nummer.
 8. Bevestig nu dat je het apparaat wilt verbinden

Onze ervaring met koppelen en tips

Het koppelen ging erg eenvoudig en we hebben er geen enkele keer problemen mee gehad. Jammer is wel dat er op de hartslagsensor zelf geen aanwijzing is te vinden of het apparaat verbonden is of dat het een signaal uitzendt. Dit hebben sommige andere hartslagsensoren nog wel. Voor de rest een werkt het verbinden prima.

Wil je zeker weten of de hartslagband goed werkt en dat je horloge/smartwatch het signaal oppikt? Navigeer naar het hartslagscherm van je horloge, doe het horloge af en spring 10 keer in de lucht. Zie je een hartslag staan op het scherm? Dan weet je dat de hartslag wordt gemeten ? Natuurlijk kan je ook gewoon je horloge afdoen en kijken of het werkt.

Meten en nauwkeurigheid

Wij hebben diverse activiteiten uitgevoerd met de hartslagband om en met de normale hartslagmeting aan van het horloge. Daarnaast hebben wij ook de gegevens kort gemeten met een hartslagband van de concurrent erbij. De gegevens lagen allemaal vrij dicht bij elkaar. De polsmeting van ons horloge gaf af en toe nog een gekke afwijking, maar de hartslagband niet. De connectiviteit bleef stabiel en we hebben geen enkele keer opnieuw moeten synchroniseren. Al met al een zeer fijne hartslagband die comfortabel aanvoelt.

Polar H10 kopen en aanbiedingen

De hartslagsensor kan je in veel Nederlandse webwinkels kopen. Hieronder zie je de huidige live prijzen en aanbiedingen van de Polar H10 hartslagsensor, waarmee je ook kan zwemmen! De prijzen van de H10 hartslagsensor prijsvergelijker worden weergeven van laag naar hoog. Let wel op dat de band in twee maten te verkrijgen is!

Veelgestelde vragen over de H10 hartslagband van het merk Polar

Hieronder kun je de veelgestelde vragen en antwoorden bekijken die wij hebben gekregen en die wij zijn tegengekomen tijdens het schrijven van de H10 review.

Kun je de Polar H10 zonder telefoon gebruiken?

Je kunt de Polar H10 hartslagmeter gebruiken zonder je telefoon of je horloge tijdens het hardlopen. Als je thuiskomt, maakt de H10 via Bluetooth verbinding met je smartphone of Polar horloge en draagt ​​al je hartslaggegevens over.

Wat is het verschil tussen de Polar H7 en H10

Het grootste verschil tussen de twee is dat de H10 kan worden geüpdatet, twee keer de batterijduur heeft en ingebouwd geheugen gebruikt om je laatste trainingssessie op te slaan (tot 10 uur). De zachte riem is ook bijgewerkt om het algehele comfort en draagbaarheid te vergroten

Hoe lang gaat de Polar H10 batterij mee?

De levensduur van de batterij van de Polar H10 is ongeveer 400 uur

Kan ik dit apparaat gebruiken met een Garmin sporthorloge?

Ja, dat kan zeker. Je kan het apparaat verbinden met vrijwel alles wat bluetooth en/of ANT+ uitzendt. Dit kan bijvoorbeeld een fietscomputer, sporthorloge, activity tracker, fitnessapparaat of een telefoon zijn.

Kun je met de H10 ook tijdens het zwemmen hartslag meten?

Ja! Dit is meteen een van de grootste voordelen van deze hartslagsensor. Hij is tot 30 meter waterdicht en geschikt om mee te zwemmen.

nv-author-image

Redactie

De redactie van Triathlon365 bestaat uit enthousiaste sporters. Zij proberen je dagelijks te voorzien van leuke artikelen over triathlon. Daarnaast krijgen zij regelmatig hulp van andere ervaren triatleten en atleten. Met deze website hoopt de redactie anderen te enthousiasmeren en informeren over deze geweldige sport.

5 reacties op “Polar H10 hartslagsensor: Review en ervaring”

 1. Als je de polar h10 verbind met een garmin horloge krijg je dan ook de running dynamics te zien zoals met een garmin hardslagband?

 2. Luc Verkinderen

  Ik heb een polar V650 en mijnhartslagmeter H10 geeft bij het opstarten een melding dat de batterij maar voor 10% meer is , Ondanks steeds een nieuwe batterij 3032 te plaatsen en van verschillende merken, geeft die steeds de melding en valt uit zodat er geen meting is op de polar V650
  Al verschillende keren ontkoppelt en terug gekoppeld , maar steeds dezelfde melding
  Wat moet ik doen??ben einde raad

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid.