Grunnman – Speedman Groningen

Grunnman Speedman Groningen triathlon

Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid.

Optimaal voorbereiden voor een triathlon?
Bekijk hier de online trainingsschema's van Optrimize!

Op zondag 14 juni 2020 kan je deelnemen aan de Grunnman en de Speedman in Groningen. Deze wedstrijden worden op dezelfde dag gehouden in dezelfde plaats. De namen staan voor de verschillende afstanden. De Grunnman wordt niet ieder jaar georganiseerd en de Speedman wel. De Grunnman staat hier voor de klassieke hele afstand en de Speedman voor de 1/8 en 1/4. De organisatie van deze triathlons ligt (onder andere) in de handen van GVAV Rapiditas Triathlon Groningen.

Bekijk hier alle triathlonwedstrijden in Nederland.

Afstanden

De Grunnman en de Speedman staan ieder voor een bepaalde afstand (of afstanden). De eerstgenoemde staat voor de klassieke hele afstand. Jaarlijks wordt de Speedman georganiseerd. Om de zoveel jaar (5 jaar) wordt de Grunnman georganiseerd. In 2020 is de Grunnman qua afstand afwijkend van de andere jaren. In plaats van de marathon die je na het fietsen loopt, loop je nu 15 km. De zwem- en fietsafstanden blijven wel hetzelfde.

  • Grunnman: 3,8 km zwemmen – 180 km fietsen – 15 km hardlopen
  • Speedman 1/4: 1000 m zwemmen – 45 km fietsen – 10 km hardlopen
  • Speedman 1/8: 500 m zwemmen – 25 km fietsen – 5 km hardlopen
  • Kinder (1/32): 125 m zwemmen – 4,2 km fietsen – 1,25 km hardlopen
  • Jeugd mini triathlon (1/16): 250 m zwemmen – 10,6 km fietsen – 2,5 km hardlopen

Informatie over de Speedman – Grunnman Triathlon

De Speedman triathlon vindt ieder jaar plaats in Groningen. Daarnaast wordt de Grunnman, de klassieke hele triathlon ook eens in de zoveel jaar op dezelfde plek gehouden. De Grunnman kan je zien als een triathlontoertocht in plaats van een wedstrijd. De triathlon doe je voor jezelf. Uiteraard ligt er bij de finish wel een mooi finisher t-shirt. Bij de Speedman startseries heb je ook een startserie voor kinderen, een startserie voor de jeugd en een startserie voor studenten. Verder was er in 2019 een bedrijvenestafette over de 1/8 afstand.

[button color=”black” size=”normal” alignment=”center” rel=”follow” openin=”newwindow” url=”http://www.speedman.nl/”]Bekijk alle informatie op de website[/button]

Locatie

De beide triathlonwedstrijden vinden plaats nabij de stad Groningen. De start en finish zijn nabij het klimcentrum Bjoeks, dat ligt op sportcomplex Kardinge. Er is voldoende parkeergelegenheid. Je zwemt in de Kardingerplas en je start vanaf het strandje van het Zilvermeer.

Optrimize

Categorie: Triathlon

Foto van auteur

Redactie

De redactie van Triathlon365 bestaat uit enthousiaste sporters. Zij proberen je dagelijks te voorzien van leuke artikelen over triathlon. Daarnaast krijgen zij regelmatig hulp van andere ervaren triatleten en atleten. Met deze website hoopt de redactie anderen te enthousiasmeren en informeren over deze geweldige sport.

Deel dit artikel op: