Hardlooprugzakken: Beste drinkrugzakken voor het hardlopen

hardlooprugzakken

Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid.

Optimaal voorbereiden voor een triathlon?
Bekijk hier de online trainingsschema's van Optrimize!

Wij vinden het zelf altijd fijn om tijdens een lange duurloop een hardlooprugzak te dragen. In deze rugzak kunnen we dan een waterzak kwijt waardoor je ook tijdens het hardlopen makkelijk steeds wat water kunt drinken. Ook kunnen we hier voeding (zoals gels) kwijt. Op sommige dagen wisselen zon en regen elkaar af en dan is het fijn om een hardloop regenjack mee te nemen. Die kan je makkelijk opbergen of weer tevoorschijn halen als het gaat regenen. Voor deze blog hebben wij verschillende hardlooprugzakken bekeken.

Hardlooprugzak kopen: Hier let je op

Er zijn verschillende punten waar je op kunt letten bij het uitzoeken van een geschikte hardlooprugzak. Wij hebben deze punten hieronder op een rij gezet.

Bekijk alle hardlooprugzakken in de onderstaande webwinkels:

Grootte en opbergruimte

Allereerst is het belangrijk om je te bedenken hoe veel ruimte je in de rugzak wilt hebben. Wil je er bijvoorbeeld een regenjack in kwijt kunnen of een waterzak? Dan heb je een grotere rugzak nodig met meer opbergruimte. Wil je liever een kleinere en lichtere rugzak waar je alleen aan de voorzijde spullen zoals gels en een soft flask kwijt kan? Dan zijn er ook genoeg verschillende opties.

Inclusief waterzak

Er zijn verschillende hardlooprugzakken, ook wel drinkrugzakken genoemd, waar je een waterzak bij geleverd krijgt. De slang met drinkdop kan je vaak door een speciaal gat in de rugzak aan de voorzijde vastmaken. Hierdoor wordt het makkelijker om ook tijdens het hardlopen te kunnen drinken. Je hoeft niet eerst een soft flask te pakken of je rugzak af te doen om drinken te pakken.

Pasvorm

Er zit vaak veel verschil in de pasvorm van de verschillende hardlooprugzakken. Sommige kleinere rugzakken met minder opbergruimte draag je eerder als een soort vest dan als een rugzak. Deze hebben aan de voorzijde bijvoorbeeld een rits.

Drinkrugzak kopen

Wil jij een drinkrugzak kopen met een waterzak inclusief slang en drinkdop waardoor je tijdens het hardlopen makkelijk een paar slokken kan drinken? Bekijk dan de onderstaande modellen. De verschillende drinkrugzakken worden gerangschikt. Je ziet de drinkrugzakken met de laagste prijs eerst verschijnen in de lijst.

Voordelig geprijsde hardlooprugzakken

Veel hardlooprugzakken zijn vrij hoog geprijsd. Wij zijn zelf in het bezit van de lager geprijsde drinkrugzak met een inhoud van 10 L van de Decathlon. Over deze rugzak zijn wij zelf erg tevreden, hij voldoet voor ons perfect aan onze wensen. Wat ook fijn is, is dat je dezelfde waterzak (en drinkdop) los aan kan schaffen. Ook kan je de riempjes die je aan de voorzijde van de hardlooprugzak vindt los kopen. De Decathlon soft flasks passen perfect in de vakken aan de voorzijde van de rugzak.

De beste hardlooprugzakken

De onderstaande hardlooprugzakken worden door gebruikers hoog beoordeeld. Je ziet in de onderstaande lijst de laagst geprijsde rugzakken als eerst.

Hardlooprugzakken voor trailrunning

Veel trailrunning rugzakken hebben – vergeleken met de normale hardlooprugzakken – een extra opbergmogelijkheid. Zo is er vaak ruimte om trailstokken op te kunnen bergen wanneer je deze even niet nodig hebt. Voor meerdaagse ultra runs zijn er ook grotere rugzakken verkrijgbaar waar je kleding in kan opbergen. Zo ben je altijd goed voorbereid op veranderende weersomstandigheden.

Handige accessoires en extra’s

Bij de hardlooprugzakken zijn er ook verschillende handige accessoires en extra’s los aan te schaffen. Zo kan je in verschillende webwinkels losse drinkzakken aanschaffen. Ook soft flasks zijn erg handig om in huis te hebben. Deze kan je vaak ook in vakjes aan de voorzijde van een hardlooprugzak kwijt.

Optrimize

Categorie: Hardlopen

Foto van auteur

Redactie

De redactie van Triathlon365 bestaat uit enthousiaste sporters. Zij proberen je dagelijks te voorzien van leuke artikelen over triathlon. Daarnaast krijgen zij regelmatig hulp van andere ervaren triatleten en atleten. Met deze website hoopt de redactie anderen te enthousiasmeren en informeren over deze geweldige sport.

Deel dit artikel op: