Maurten sportvoeding: Licht verteerbare gel en drink mix

Maurten sportvoeding

Veel sporters (waaronder triatleten) zijn fan van de sportvoeding van Maurten. Zo hebben ze met deze sportvoeding minder last van maag- en darmproblemen. Er zijn ook een aantal grote sportevenementen waar dit merk de sportvoedingspartner is en wat ook voor meer bekendheid heeft gezorgd. Ironman wedstrijden over de hele wereld, de Berlijn marathon en de Boston marathon.

Maurten sportvoeding: Soorten

Het sportvoedingsassortiment van dit merk bestaat uit verschillende producten. Zo heb je poeders die je met water kan aanlengen tot een sportdrank en je hebt een sportgel. In deze sportvoeding wordt gebruik gemaakt van de hydrogel-technologie. Deze technologie zorgt ervoor dat de sportgel meteen wordt omgezet naar hydrogel wanneer het in aanraking komt met het maagzuur. Dit is mogelijk door de bestandsdelen alginaat en pectine. Hierdoor worden de voedingsstoffen makkelijker getransporteerd door de maag en darmen. Doordat de koolhydraten pas in de dunne darm worden opgenomen, worden de voedingsstoffen zo effectief mogelijk opgenomen.

Gel 100

De Gel 100 is een licht verteerbare sportgel die als eerste gel ter wereld geproduceerd is op basis van de hydrogel-technologie. Eén gel (van 40 gram) bevat 25 gram koolhydraten. Maurten raadt aan om per uur één tot maximaal drie gels te nemen. De gel omkapselt zout, koolhydraten en water. De verhouding tussen glucose en fructose maakt het mogelijk om met deze gels ongeveer 100 gram koolhydraten per uur op te kunnen nemen.

Gel 100 caf 100

De Maurten Gel 100 Caf 100 is vergelijkbaar met de Gel 100. Het enige verschil is dat deze gel 100 gram cafeïne bevat. Dit is vrij veel in vergelijking met het cafeïnegehalte in gels van andere sportvoedingsmerken. Het is dus belangrijk dat je tijdens een wedstrijd of training niet té veel van deze gels neemt. Combineer de Gel 100 gels bijvoorbeeld met de Gel 100 caf 100 gels.

Handig om te weten: Je kan de gels van Maurten zowel zonder als met water nemen. Dit in tegenstelling tot bijvoorbeeld de PowerGel original van PowerBar.

Drink mix 160

De Maurten Drink mix 160 is een licht verteerbare sportdrank die je aanmaakt met 500 ml water. Eén zakje van 40 gram met oplosbaar poeder bevat 39 gram koolhydraten. Ben je op zoek naar sportvoeding met nog meer koolhydraten? Dan kan je ook eens kijken naar de Maurten Drink Mix 320, die ook verkrijgbaar is met cafeïne.

Maurten Drink mix 320

De Maurten Drink Mix 320 (met een inhoud van 80 gram) bevat maar liefst 79 gram koolhydraten (14% koolhydraten). Dit is de eerste drank met meer dan 9% koolhydraten die het lichaam kan verdragen zonder maagklachten te krijgen. De hydrogel die ontstaat wanneer de drank in aanraking komt met het maagzuur kapselt de koolhydraten zodat ze pas in de dunne darm worden opgenomen. Je mengt de poeder in het zakje met 500 ml water. Deze drink mix 320 is ook verkrijgbaar met cafeïne.

Proefpakket bestellen

Ben jij benieuwd geworden naar de Maurten sportvoeding? Dan kan je een compleet proefpakket te bestellen met de verschillende sportvoedingsproducten van Maurten. Ook kan je losse gels en zakjes drinkvoeding bestellen om deze sportvoeding uit te proberen.

Maurten Mix Box

58,95
Runningdirect.nl
Prijs gecheckt op 25 september 2023 08:23
Banner onder


Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid.


Foto van auteur

Redactie

De redactie van Triathlon365 bestaat uit enthousiaste sporters. Zij proberen je dagelijks te voorzien van leuke artikelen over triathlon. Daarnaast krijgen zij regelmatig hulp van andere ervaren triatleten en atleten. Met deze website hoopt de redactie anderen te enthousiasmeren en informeren over deze geweldige sport.

Plaats een reactie