PowerGel PowerBar: Soorten en smaaktest

PowerGel PowerBar

Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid.

Optimaal voorbereiden voor een triathlon?
Bekijk hier de online trainingsschema's van Optrimize!

Het merk PowerBar is bij de meeste sporters wel bekend om hun sportvoeding. Er zijn ook een aantal triathlons waar PowerBar de officiële voedingspartner is en waar je tijdens de wedstrijd gebruik kunt maken van bijvoorbeeld gels en iso-dranken. In deze blog kijken we naar de soorten PowerGel van PowerBar. Ook doen we een smaaktest waarbij we verschillende PowerGel smaken beoordelen.

PowerGel PowerBar: De verschillende soorten

Er zijn meerdere soorten PowerGel varianten verkrijgbaar. Alle varianten hebben zo hun eigen kenmerken. Wat wij zelf heel handig vinden aan de gels is de trash chain. Wanneer je de gel aan de bovenzijde openscheurt blijft een deel vastzitten aan het onderste gedeelte van de verpakking. Zo kan je hem makkelijker open maken en voorkom je dat er stukjes van de verpakking op de grond vallen.


Tip van de triatleet

Tip van de triatleet

Tijdens een lange duurtraining of een wedstrijd kan je ook een bidon of bidons vullen met een combinatie van gels en water. Op deze manier krijg je de gels een stuk makkelijker binnen. Neem na één of meerdere slokken uit de bidon met gels ook één of meerdere slokken uit een bidon gevuld met water (en eventueel elektrolyten).


PowerGel original

De PowerGel original is de meest bekende sportgel van het merk PowerBar. Deze gels zijn verkrijgbaar in veel verschillende soorten smaken. Ze bevatten de C2Max koolhydratenmix. Dat is een verhouding van 2:1 glucose en fructose. Deze verhouding is de meest optimale koolhydraten verhouding voor tijdens het sporten. Ook bevatten ze elektrolyten (natrium en kalium). Na het nemen van deze gel wordt er aangeraden om minimaal 150 à 200 ml water te drinken. Doe je dit niet dan is de kans groter dat je last krijgt van je maag en darmen.

Goed om te weten: Eén PowerGel PowerBar bevat ongeveer 27 gram koolhydraten.

PowerBar Original cafeïne

De PowerGel original cafeïne is eigenlijk vrijwel identiek aan de PowerGel original. Het enige verschil is dat deze PowerGel ook cafeïne bevat. Eén gel bevat 50 mg cafeïne. Dat is vergelijkbaar met een kopje oploskoffie. Andere koffiesoorten, zoals filterkoffie, kunnen meer cafeïne bevatten. Deze gels bevatten ook extra natrium, hierdoor wordt de vochtinname gestimuleerd en de opname van vocht verbeterd.

Let op: Van de PowerGel original cafeïne mag je maximaal 2 gels per dag nemen. Dit vanwege de cafeïne in het product.

HydroGel PowerBar

De PowerGel HydroGel is een gel die je kan nemen zonder daarna meteen iets te hoeven drinken. De HydroGel bevat ongeveer 26 gram koolhydraten. De HydroGel is voorzien van 300 mg natrium. Dit is een mineraal dat belangrijk is voor tijdens het sporten. Bij het plassen of zweten verlies je natrium. Wanneer je dus veel zweet tijdens een inspanning is het belangrijk om natrium weer aan te vullen. Tijdens kortere sportieve inspanningen is dit vaak niet nodig, bij (ultra) lange inspanningen kan het wel handig zijn.

HydroGel met cafeïne

Net als bij de original gels zijn er eigenlijk bijna geen verschillen tussen de “gewone” versie en de versie met cafeïne. De HydroGel cafeïne bevat per gel 51 mg cafeïne en extra sodium voor een betere opname van vocht.

PowerBar PowerGel shots

Naast de PowerGels die je als gel kan nemen heb je ook de speciale shots. Dit zijn gums die gevuld zijn met PowerGel. 5 van deze shots staan gelijk aan de energie van één PowerGel. De verpakking bevat 9 gums. Per verpakking bevatten de shots 75 mg cafeïne.

Let op: De shots bevatten gelatine. Ze zijn dus niet geschikt voor vegetariërs en veganisten. De Clif Bloks Energy Chews zijn dat wel.

PowerGel Powerbar kopen

Er zijn verschillende webwinkels waar ze de PowerGel van PowerBar verkopen. Het is aan te raden om eerst een aantal losse gels aan te schaffen zodat je kan kijken welke smaak (en soort gel) je het lekkerst vindt. Daarna kan je er ook voor kiezen om een pak te kopen met 24 gels.

PowerGel smaaktest

Tijdens het sporten gebruiken wij vaak de PowerGels van het merk PowerBar. Wij waarderen de zoetere smaak en de dikkere, stroperige structuur. Er zijn uiteraard ook veel mensen die juist op zoek zijn naar dunnere en minder zoete gels, dan zou je de SiS gels eens uit kunnen proberen. Het lijkt alsof de PowerGels ons meer energie geven. Ooit hebben wij de smaak strawberry-banana aangeschaft en die beviel enorm goed! Daarna hebben we eigenlijk geen andere smaken geprobeerd. Om te voorkomen dat deze smaak gaat vervelen is het dus hoog tijd voor een uitgebreide smaaktest!

Deze smaken hebben wij aangeschaft:

  • Red Fruit Punch
  • Green Apple cafeïne
  • Black Currant cafeïne
  • Tropical Fruit
  • Hydrogel orange
  • Hydrogel mojito
  • Powergel Lemon-Lime

De Salty Peanut leek ons echt ontzettend smerig, wel zijn we benieuwd wie deze smaak heeft uitgeprobeerd en wat jullie mening was. Laat het ons weten als de deze smaak wel eens hebt geproefd!

Optrimize

Foto van auteur

Redactie

De redactie van Triathlon365 bestaat uit enthousiaste sporters. Zij proberen je dagelijks te voorzien van leuke artikelen over triathlon. Daarnaast krijgen zij regelmatig hulp van andere ervaren triatleten en atleten. Met deze website hoopt de redactie anderen te enthousiasmeren en informeren over deze geweldige sport.

Deel dit artikel op: