Decathlon wetsuit voor open water zwemmen

Decathlon wetsuit

Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid.

Optimaal voorbereiden voor een triathlon?
Bekijk hier de online trainingsschema's van Optrimize!

Ben jij op zoek naar een wetsuit? Dan vind je bij de Decathlon meerdere betaalbare modellen. Wanneer je een triathlon wetsuit wilt kopen is het belangrijk om een speciaal zwem wetsuit aan te schaffen en geen surf wetsuit. Beide soorten wetsuits zijn verkrijgbaar bij de Decathlon. Een Decathlon wetsuit is een goede keuze voor triatleten.

Wat is het verschil tussen een surf wetsuit en een zwem wetsuit?

Wanneer je een wetsuit aan wilt schaffen voor triathlon trainingen en wedstrijden zal je tijdens jouw zoektocht zowel surf wetsuits als zwem wetsuits aantreffen. De surf wetsuits zijn vaak een stuk lager geprijsd. Helaas zijn deze wetsuits niet (goed) geschikt om in te zwemmen. In een surf wetsuit heb je namelijk veel minder bewegingsvrijheid. Deze bewegingsvrijheid heb je tijdens het zwemmen wel nodig, zeker bij het bovenlichaam. Bij een zwem wetsuit of triathlon wetsuit heb je wel veel meer bewegingsvrijheid. Lees in deze blog meer over de verschillende tussen een surf wetsuit en triathlon wetsuit.

Goed om te weten: Bij de Decathlon vind je zowel surf wetsuits als zwem wetsuits. De surf wetsuits zijn van het eigen merk van Decathlon genaamd Olaian en Quiksilver. Onder het merk Tribord vind je wetsuits voor tijdens het zeilen. Voor kano, kajak en SUP kan je kiezen voor een Itiwit wetsuit.

Nabaiji wetsuit voor open water zwemmen

Ben jij op zoek naar een Decathlon wetsuit voor open water zwemmen? Dan kan je kijken naar de wetsuits van het Decathlon eigen merk Nabaiji. Deze dames en heren wetsuits zijn geschikt voor het zwemmen in open water. Ook vind je van het merk Nabaiji een wetsuit voor een swimrun. Zwem je in het water bij koudere temperaturen? Dan kan je ook gebruik maken van neopreen sokken, neopreen handschoenen en een neopreen muts.

Decathlon wetsuit kopen

Er zijn verschillende Decathlon wetsuits zowel voor dames als voor heren. De wetsuits van het eigen merk Nabaiji zijn geschikt voor de open water zwemmers. Er zijn verschillende modellen en soorten wetsuits verkrijgbaar. Hieronder hebben wij enkele punten uitgelicht waar je op kunt letten wanneer je op zoek gaat naar een geschikte wetsuit.

Watertemperatuur

Voor het uitzoeken van een goed wetsuit is het belangrijk om je te bedenken in welke watertemperatuur je hem wilt gaan gebruiken. Er zijn wetsuits in twee verschillende diktes verkrijgbaar, namelijk in 4/2 mm en 2/2 mm. Bij de wetsuits van 4/2 mm is het neopreen bij de romp en benen 4 mm dik. Het neopreen is wat dunner bij de armen en schouders zodat je daar meer bewegingsvrijheid hebt. Dit wetsuit (4/2 mm) kan je dragen bij een watertemperatuur tussen de 10 en 17 graden. Het 2/2 mm pak is geschikt voor een watertemperatuur tussen de 17 en 22 graden.

Wetsuit 4/2 mm

Wetsuit 2/2 mm

Met of zonder mouwen

Er zijn drie verschillende modellen Nabaiji wetsuits verkrijgbaar. Eén wetsuit heeft korte mouwen en korte pijpen. Dit is een geschikt wetsuit voor een swimrun. Daarnaast heb je verschillende wetsuits met lange mouwen en één mouwloos model met een dames en heren versie. Dit model kan je dragen met een iets hogere watertemperatuur. Het fijne van dit wetsuit is dat je enorm veel bewegingsvrijheid hebt bij de schouders en armen.

Swimrun wetsuit

Er is één uniseks wetsuit verkrijgbaar bij de Decathlon die geschikt is voor swimrun wedstrijden en trainingen. Door de korte mouwen en de korte pijpen kan je met dit pak zowel zwemmen als hardlopen. Het pak heeft zowel aan de binnen- als aan de buitenkant zakken waar je bijvoorbeeld sportvoeding in kwijt kan. Ook zit er een lus op de achterzijde waar je de partnerlijn doorheen kan halen. Aan de voorkant vind je de bevestiging. Van het merk Nabaiji vind je ook andere swimrun producten, bijvoorbeeld een gordel (met of zonder achterzak) waar je de swimrun-partnerlijn aan kan bevestigen.

Optrimize

Categorie: Zwemmen

Foto van auteur

Redactie

De redactie van Triathlon365 bestaat uit enthousiaste sporters. Zij proberen je dagelijks te voorzien van leuke artikelen over triathlon. Daarnaast krijgen zij regelmatig hulp van andere ervaren triatleten en atleten. Met deze website hoopt de redactie anderen te enthousiasmeren en informeren over deze geweldige sport.

Deel dit artikel op: