Home » Hardloopverlichting: Goed zichtbaar tijdens het hardlopen

Hardloopverlichting: Goed zichtbaar tijdens het hardlopen

Verlichting hardlopen

In deze blog lees je alles over verlichting voor tijdens het hardlopen. Zeker in de herfst- en wintermaanden wordt het pas laat licht en vroeg donker. Wanneer je overdag moet werken is de kans groot dat je in het donker gaat hardlopen. Wil je veilig kunnen hardlopen in het donker? Dan is het belangrijk dat je goed zichtbaar bent voor andere weggebruikers. Daarnaast is het natuurlijk ook fijn als je een goed zicht hebt op de weg en op de omgeving. Bij het kiezen van verlichting voor tijdens het hardlopen is het slim om met deze twee punten rekening te houden.

Soorten verlichting voor hardlopen

Er zijn verschillende soorten verlichting voor hardlopen verkrijgbaar in webwinkels. Hardloopverlichting kan je kopen in verschillende prijscategorieën en verschillende soorten. Het kan door dit grote assortiment lastig zijn om te bepalen welke verlichting voor hardlopen voor jou het meest geschikt is. Om een betere keuze te kunnen maken hebben wij de verschillende soorten hardloopverlichting voor jou op een rij gezet.

Tip: Wij gebruiken zelf op de redactie altijd het Gato Reflectievest om mee te hardlopen in de avond .Deze kun je hier kopen! Je kan het lampje opladen via USB. De lamp heeft meerdere standen qua intensiteit en je kan verstellen waar het lampje naar schijnt. Zo kan je de weg verlichten en zie je zelfs op onverlichte paden precies waar je loopt.

Gato Reflectievest - Maat One size - Unisex - zwart/zilver

39,95
Bol.com
Prijs gecheckt op 24 oktober 2021 00:34

Hardloopvest met verlichting | Borstlamp

We beginnen met de – in onze ogen – beste soort hardloopverlichting. De andere soorten hardloopverlichting zorgen er voornamelijk voor dat je tijdens het hardlopen goed zichtbaar bent voor andere weggebruikers. Wanneer je een hardloopvest met verlichting aanschaft dan ben je niet alleen zichtbaar voor andere weggebruikers, je hebt zelf ook een goed zicht op de weg en de omgeving. Veel borstlampen kan je via een USB kabel opladen. De meeste borstlampen hebben drie verschillende lichtstanden aan de voorzijde. Een hele felle stand – vergelijkbaar met het groot licht in de auto – en een minder felle stand. Met de meest felle stand kan je tegenliggers verblinden, het is wel handig om hier rekening mee te houden. Bij sommige borstbanden kan je de lamp meer naar beneden of boven richten. Aan de achterzijde vind je vaak een rode lamp.

Hardloopband

Eén van de meest populaire hardlopen verlichting soorten is de hardloopband. Dit is een (reflecterende) band met LED verlichting. De meeste soorten hardloopbanden worden gebruikt als armlamp. Je hebt reflecterende armbanden met LED-verlichting die je met behulp van klittenband kan bevestigen om je arm. Ook heb je armbanden die (deels) gemaakt zijn van elastisch materiaal zodat je hem makkelijk om je arm kan bevestigen. De meeste banden zijn weersbestendig en kan je dus ook dragen in stormachtig en regenachtig weer. Naast de armlampen zijn er ook clips verkrijgbaar die je kan bevestigen aan de schoen. Je kan hem om de hiel van de schoen plaatsen.

Hoofdlamp voor tijdens het hardlopen

Naast de borstband met verlichting voor tijdens het hardlopen kan je ook kiezen voor een hoofdlamp. Je hebt verschillende hoofdlampen. Sommige hoofdlampen hebben alleen verlichting aan de voorzijde en sommige lampen aan de voorzijde en achterzijde van het hoofd. Er zijn hoofdlampen die een elastische band om het hoofd en over het hoofd hebben en hoofdlampen met een elastische band die om het hoofd loopt. Hoofdlampen zijn populair voor meerdere outdoor sporten en outdoor activiteiten. Sommige lampen hebben tot wel 1000 m bereik en hebben wel drie verschillende hoofdlampen aan de voorzijde. Een zeer krachtige lamp dus!

Reflecterend hardloopvest (met LED lampjes)

Enorm populair tegenwoordig is ook het reflecterende hardloopvest met LED lampjes. Wanneer je zo’n vest draagt in het donker dan weet je zeker dat je goed zichtbaar bent voor andere weggebruikers. Deze vestjes zijn vaak verkrijgbaar in meerdere kleuren.

Verlichting voor tijdens het hardlopen kopen

Hierboven hebben we al een inkijkje gegeven in de verschillende soorten hardloopverlichting die online verkrijgbaar is. Daar hebben we al een beetje laten doorschemeren dat wij vooral fan zijn van de borstband met hardloopverlichting en de hoofdband met verlichting. Dit omdat je zo niet alleen goed zichtbaar bent voor andere weggebruikers, maar ook omdat je zelf ook goed zicht hebt op de weg en op de omgeving. Sommige hoofdlampen kunnen zelfs een afstand van 1000 m verlichten. Hierdoor zijn deze lampen ook populair bij fietsers en mountainbikers en tijdens het survivallen. Hieronder vind je een overzicht van de meest populaire verlichting voor tijdens het hardlopen. Wil je meer informatie over het product? Klik dan op de afbeelding, link of button

nv-author-image

Redactie

De redactie van Triathlon365 bestaat uit enthousiaste sporters. Zij proberen je dagelijks te voorzien van leuke artikelen over triathlon. Daarnaast krijgen zij regelmatig hulp van andere ervaren triatleten en atleten. Met deze website hoopt de redactie anderen te enthousiasmeren en informeren over deze geweldige sport.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *