Wedden op triathlonwedstrijden en evenementen

Triathlon gokken wedden

Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid.

Optimaal voorbereiden voor een triathlon?
Bekijk hier de online trainingsschema's van Optrimize!

Misschien denk je bij het wedden op sportwedstrijden eerder aan voetbal, tennis, basketbal en volleybal, maar niet zo snel aan triathlon. Toch kun je bij sommige (helaas niet alle) aanbieders van online weddenschappen inzetten op diverse triathlonwedstrijden. Op het moment is dit vooral mogelijk bij de grotere wedstrijden. Je kan (nog) geen aanbieder vinden waarbij je bijvoorbeeld op Triathlon Nieuwkoop of de Slow triathlon kan inzetten. Dit zou immers erg fraudegevoelig zijn. Des te hoger het niveau, hoe meer aanbieders het aandurven om weddenschappen te accepteren. In dit artikel bekijken we diverse mogelijkheden!

Waar vind je de aanbieders?

Betrouwbare bookmakers die ook weddenschappen accepteren voor triathlonwedstrijden zijn er zeker te vinden. Je moet soms alleen wat beter zoeken, omdat niet alle bookmakers weddenschappen accepteren op triathlonwedstrijden. Betrouwbare aanbieders die in het verleden, nu of in de toekomst dit soort bets accepteren zijn onder andere:

 • Betfair
 • William Hill
 • Bwin

Wist je dat:  Een bookmaker is een persoon of bedrijf wiens taak het is om weddenschappen aan te nemen, kansen te berekenen en winsten uit te betalen. Vroeger werd met een bookmaker één persoon bedoelt. Tegenwoordig zijn dit bedrijven met miljardenomzetten. Voorbeelden van bekende bookmakers zijn Bwin, Unibet, Bet365 en Paddy Power.

Hoe zet je geld in?

Geld plaatsen is vrij eenvoudig. Je kan het volgende stappenplan volgen om in te zetten op triathlonwedstrijden

 1. Maak een account aan bij een betrouwbare bookmaker
 2. Stort geld (zie blokje Let op)
 3. Verifieer jezelf door middel van het opsturen van een kopie van een paspoort, bewijs van woning (factuur van bijvoorbeeld Vodafone, KPN of Ziggo) en bewijs van bankrekening (kopie bankrekening of schermafbeelding met daarop de overboeking naar de bookmaker.
 4. Zoek een weddenschap waar je op in wilt zetten
 5. Bepaal hoeveel je in wil zetten en plaats de weddenschap

Let op: Zet alleen geld in dat je kan verliezen. Stel limieten voor jezelf in. Verlies jezelf niet in het spel. Lees ook de informatie op: https://www.begambleaware.org/

Afbeelding 6

Soorten weddenschappen die je kan plaatsen bij triathlons

Triathlonwedstrijden werken net even wat anders dan bijvoorbeeld een doorsnee voetbalwedstrijd. Bij dit triathlonwedstrijden zet je vaak in op één van de drie volgende dingen:

 1. Winnaar: De meest voorkomende vorm van gokken op triathlon. Dit is ook meteen de meest voorkomende vorm in het wedden op sportwedstrijden. Wie wint de triathlon?
 2. Top 3: Wie verwacht jij dat er in de top 3 komen te staan?
 3. H2H: Dit heet ook wel Head to Head. Je zet in of een bepaalde deelnemer gaat winnen (of in de top3, top 5 e.d. komt) of verliest.

De odds per weddenschap zijn natuurlijk anders. Een enkele winnaar voorspellen geeft vaak een beter odd (hogere uitbetaling als je wint) dan voorspellen dat een bepaalde triathlondeelnemer in de top 10 komt.

Optrimize

Categorie: Triathlon

Foto van auteur

Redactie

De redactie van Triathlon365 bestaat uit enthousiaste sporters. Zij proberen je dagelijks te voorzien van leuke artikelen over triathlon. Daarnaast krijgen zij regelmatig hulp van andere ervaren triatleten en atleten. Met deze website hoopt de redactie anderen te enthousiasmeren en informeren over deze geweldige sport.

Deel dit artikel op: