Hardlopen in de sneeuw: Trailrunning schoenen en kleding

Hardlopen in de sneeuw: Trailrunning schoenen en kleding

Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid.

Optimaal voorbereiden voor een triathlon?
Bekijk hier de online trainingsschema's van Optrimize!

Wil jij gaan hardlopen in de sneeuw? Dan is het belangrijk om goede trailrunning schoenen of trailschoenen te kopen. Zo heb je meer grip tijdens het hardlopen. Er zijn veel webwinkels waar je deze trailrunning schoenen kan kopen. Hierbij kan je denken aan webwinkels zoals All4running, hardloopshop, Bever en Decathlon. In deze blog vind je trailschoenen van meerdere merken die verkrijgbaar zijn in verschillende webwinkels. Wanneer je gaat hardlopen in de sneeuw is het ook belangrijk om de juiste kleding te dragen. Maar wat kan je nou het beste dragen wanneer het buiten onder nul is? Dat lees je in deze blog.

Hardlopen in de sneeuw: Geschikte kleding

Wanneer je gaat hardlopen bij temperaturen onder 0 is het belangrijk om verschillende laagjes over elkaar te dragen. Kies voor stoffen die naast warm ook ademend zijn en goed vocht kunnen opnemen. Begin met een thermoshirt (en eventueel een thermobroek) die je op de huid draagt. Daaroverheen draag je bijvoorbeeld een fleecetrui of fleecevest of een hardlooptrui. Voor het onderlichaam zijn er speciale dikkere hardloopbroeken verkrijgbaar die geschikt zijn om te dragen met koudere temperaturen. Over het fleecevest draag je het liefst een (dun) jack dat winddicht is (en ademend). Zo heb je geen last van de soms snijdende koude wind.

Accessoires voor het hardlopen in de sneeuw

Wanneer het buiten echt koud is kan je jouw kleding aanvullen met verschillende accessoires om lekker warm te blijven. Onmisbaar zijn bijvoorbeeld goede (hardloop-) handschoenen. Toevallig hadden wij zelf geen hardloophandschoenen in huis en hebben wij de afgelopen dagen gebruik gemaakt van fietshandschoenen van de Decathlon. Ook deze handschoenen hielden onze handen heerlijk warm. Om je hoofd en oren goed warm te houden kan je een goede muts dragen en een col. Wij hebben van de Decathlon een col gebruikt van fleecemateriaal. De col van het merk Van Rysel kan je ook strakker “aansnoeren” waardoor hij niet afzakt.

Trailrunning schoenen

Goede trailrunning schoenen zijn heerlijk om te hebben wanneer het heeft gesneeuwd. Ook de rest van het jaar kan je deze schoenen gebruiken om op onverharde paden te kunnen hardlopen. Zo heb je meer grip op de weg, ook wanneer het heeft geregend en het buiten modderig is. Wij hebben hieronder enkele trailrunning schoenen op een rij gezet. Er zijn meerdere trailschoenen verkrijgbaar die waterproof zijn. Deze schoenen zorgen ervoor dat je voeten droog blijven. Kijk bijvoorbeeld eens naar de On Running Cloudventure Waterproof Trail Schoen.

Optrimize

Categorie: Triathlon

Foto van auteur

Redactie

De redactie van Triathlon365 bestaat uit enthousiaste sporters. Zij proberen je dagelijks te voorzien van leuke artikelen over triathlon. Daarnaast krijgen zij regelmatig hulp van andere ervaren triatleten en atleten. Met deze website hoopt de redactie anderen te enthousiasmeren en informeren over deze geweldige sport.

Deel dit artikel op: