Polar lanceert Verity Sense: een nieuwe generatie hartslagsensor

Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid.

Optimaal voorbereiden voor een triathlon?
Bekijk hier de online trainingsschema's van Optrimize!

De compacte Polar Verity Sense maakt het volgen en meten van sportprestaties toegankelijk voor een brede groep sporters

KEMPELE, FINLAND, 10 FEBRUARI 2021 – Polar lanceert vandaag de nieuwste toevoeging aan zijn aanbod van optische hartslagmeters: Polar Verity Sense. Polar kan bouwen op veertig jaar ervaring met draagbare sport- en fitnesstechnologie (waaronder de toonaangevende H10 borstband) en opent met deze sensor nieuwe deuren op het gebied van hartslagmeting op de arm of slaap.

Verity Sense is het perfecte trainingsmaatje bij sporten die minder geschikt zijn voor hartslagmeting met een borstband of horloge en beschikt over een lange batterijduur, groot bereik en flink geheugen.

Het meten van je hartslag tijdens het sporten doe je niet alleen om je prestaties en vooruitgang te monitoren; het helpt ook om veilig te trainen met een goede opbouw en afronding. Dankzij het veelzijdige en compacte ontwerp maakt Verity Sense dit mogelijk voor sporten waarbij een borstband of horloge niet praktisch is, zoals zwemmen, vechtsporten, dansen en alles daartussenin. Verity Sense is gemaakt voor iedereen die tijdens deze sporten op zoek is naar accurate, betrouwbare hartslagmeting.

p 1 1

“Dankzij onze unieke positie en vestiging dichtbij de poolcirkel weten we hoe belangrijk het is om je aan te kunnen passen aan verschillende omstandigheden,” zegt Tomi Saario, CEO van Polar. “Een borstband of sporthorloge kan goed werken bij de ene sport en minder bij de andere. Verity Sense is onze oplossing hiervoor. We zoeken altijd naar nieuwe manieren om alle sporters te helpen hun lichaam beter te begrijpen. We zijn verheugd dat we een product dat zo veelzijdig en compact is als Verity Sense nu beschikbaar kunnen maken voor de massa.”

In aanvulling op het veelzijdige ontwerp is Verity Sense compatibel met een grote variëteit aan aanvullende producten, zoals smartwatches, fietscomputers of loopbanden. De gemakkelijk connectie via Dual Bluetooth of ANT+ maakt realtime hartslagmeting via een aangesloten apparaat of app mogelijk, of stuurt achteraf de data van een opgenomen sessie. Net als de overige hartslagsensors Polar H10, H9 en OH1 is Verity Sense een uitstekend trainingsmaatje van Polar Flow, de gratis fitness- en training-app die inzichten biedt bij een breed aanbod sporten.

Functies van Verity Sense zijn onder andere:

 • Comfort: Verity Sense houdt de pols vrij en zorg voor extra bewegingsvrijheid. De sensor past om de arm, aan een zwembril of op elke andere plek waar hij stevig op de huid zit. Verity Sense is daarmee de ideale hartslagsensor voor iedere sporter die geen borstband op horloge kan of wil dragen.
 • Gemak: Verity Sense is gemakkelijk te dragen en met één druk op de knop te gebruiken, zonder bevochtigd te hoeven worden. Connectiviteit: Verity Sense maakt gemakkelijk connectie met ongeacht welk apparaat via Dual Bluetooth of ANT+, voor realtime hartslagmeting of een diepe duik in de data van een opgenomen sessie achteraf.
 • Veelzijdigheid: Verity Sense past bij talloze sporten en biedt elk niveau sporter inzicht in zijn prestaties, van dansen tot vechtsport en van zwemmen tot boksen.
 • Een zwemmers beste trainingsmaatje: Met de zwembrilclip meet Verity Sense hartslag, afstand en tempo automatisch wanneer je in het zwembad ligt.
  • Nieuwe aanwinst: Verity Sense gaat een stap verder dan de Polar OH1 en H10 sensors:
  • 8 uur langere batterijduur (in totaal 20 uur in training)
  • 75 meter meer Bluetooth-bereik in alle richtingen (150 meter in totaal)
  • 12MB groter geheugen (16MB totaal = 600 uur trainingsdata)

Verkrijgbaarheid
Polar Verity Sense is vanaf 17 februari verkrijgbaar in de maten XS-S en M-XXL en kost €89,90. Hij is vandaag te pre-orderen op polar.com.

Optrimize

Categorie: Triathlon

Foto van auteur

Redactie

De redactie van Triathlon365 bestaat uit enthousiaste sporters. Zij proberen je dagelijks te voorzien van leuke artikelen over triathlon. Daarnaast krijgen zij regelmatig hulp van andere ervaren triatleten en atleten. Met deze website hoopt de redactie anderen te enthousiasmeren en informeren over deze geweldige sport.

Deel dit artikel op: