Hele triathlon in Nederland

Hele triathlon in Nederland

Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid.

Optimaal voorbereiden voor een triathlon?
Bekijk hier de online trainingsschema's van Optrimize!

In Nederland worden er meerdere hele triathlons georganiseerd. De meest bekende hele triathlon in Nederland is de Challenge Almere-Amsterdam. Soms is de Challenge Almere-Amsterdam ook het toneel van het Europees en het Nederlands Kampioenschap long distance. Mocht je meer houden van de kleinschaligere wedstrijden? Dan kan je ook kiezen voor één van de andere wedstrijden. Niet elk jaar worden alle wedstrijden over de lange afstand georganiseerd. Daarom werken wij deze blog ieder jaar bij.

>> Bekijk alle triathlonwedstrijden in Nederland op onze triathlonkalender

Hele triathlon in Nederland 2024

Hieronder vind je een overzicht van de hele triathlon wedstrijden in Nederland in 2024.

  • Gelreman – 24 augustus 2024
  • Challenge Almere-Amsterdam – 14 september 2024

Hele triathlon in Nederland 2025

In 2024 wordt er geen Frysman georganiseerd, in 2025 staat deze mooie wedstrijd gelukkig wel weer op de kalender!

  • Frysman – 5 juli 2025

De Challenge Almere-Amsterdam

De Challenge Almere-Amsterdam is een grootschalige triathlon waar ook veel triatleten uit het buitenland op af komen. Ben je op zoek naar een snel parcours waar veel records verbroken worden? Dan is de Challenge Almere-Amsterdam echt iets voor jou! Deze triathlon vindt altijd plaats rond half september. Op de dag van de hele triathlon kan je vaak ook deelnemen aan de halve afstand en de aquabike. In 2024 is de Challenge Almere-Amsterdam de organisator van het Europees Kampioenschap Long Distance.

De Frysman

Een kleinschalige triathlon over de lange afstand die plaatsvind in Friesland, dat is de Frysman. De eerste officiële editie van deze wedstrijd vond plaats op 5 juli 2015. De wedstrijd staat bekend om de gezellige en knusse sfeer. Voor de Frysman zijn er een beperkt aantal startplaatsen beschikbaar.

Gelreman

Een nieuwe hele triathlon in Nederland die in 2019 voor de eerste keer plaatsvond is de Gelreman. Een wedstrijd die plaats zal vinden in de omgeving tussen Arnhem en Nijmegen. Deze triathlon vindt vaak eind augustus plaats. Een bekende ambassadeur van deze triathlon is professioneel triatleet Evert Scheltinga. In 2024 wordt er ook een halve triathlon georganiseerd waarbij je 120 km fietst.

Optrimize

Categorie: Triathlon

Foto van auteur

Puck

Puck is de medeoprichter van Triathlon365. Sport is haar met de paplepel ingegoten. Ze houdt van zwemmen, fietsen en hardlopen. Daarnaast traint ze ook graag op de sportschool. Sinds 2023 is ze afgestudeerd voedingsdeskundige.

Deel dit artikel op: