Herfst en winter basislaag thermoshirt

Herfst en winter basislaag

Optimaal voorbereiden voor een triathlon?
Bekijk hier de online trainingsschema's van Optrimize!

Ook in de herfst en winter is het lekker als je buiten kunt blijven trainen. Om warm en droog te blijven op koude en regenachtige dagen heb je wel de juiste kleding nodig. Het is aan te raden om verschillende lagen kleding te dragen. Bij het bovenlichaam begin je met een herfst en winter basislaag die je draagt op de huid en die aansluit op jouw lichaam.

Wat is een basislaag?

Bekijk alle baselayers | All4running | Hardloopshop | Wiggle | Bol.com | Odlo

De basislaag is de laag die je draagt op de huid en die goed aansluit op jouw lichaam. Waar de tussenlaag niet persé strak aangesloten hoeft te zitten om het lichaam doet de basislaag dit vaak wel. Vaak vind je de basislaag onder de naam thermoshirt. Thermoshirts worden vaak gemaakt van polyester of polypropyleen. Je ziet echter ook steeds vaker dat deze shirts gemaakt worden van merinowol. Een aantal merken die bekend staan om de goede kwaliteit thermoshirts zijn Craft, Odlo en Falke. In tegenstelling tot wat veel mensen denken is een thermoshirt niet alleen gemaakt om jouw lichaam warm te houden tijdens koude temperaturen. Er zijn ook thermoshirts met korte mouwen die je juist met warme temperaturen kan dragen en die jouw lichaam helpen om koel te blijven.

Het verschil tussen thermoshirts voor vrouwen en voor mannen

Bij de hardloop- of fietsonderkleding is het vooral belangrijk dat het shirt (of de broek) goed aansluit op het lichaam. Dit is ook de reden dat het thermoshirt voor vrouwen vaak net iets anders is dan een thermoshirt voor mannen. De shirts voor vrouwen zijn vaak iets smaller in de taille waardoor ze bij de meeste vrouwen nog beter aansluiten op het lichaam.

Odlo thermoshirts

Odlo heeft verschillende modellen thermoshirts in het assortiment. Bij veel shirts wordt er gebruik gemaakt van gerecyclede stoffen. Het performance warm shirt bestaat zelfs voor 100% uit gerecyclede stoffen! Dit shirt is speciaal gemaakt voor het sporten in koudere temperaturen. De shirts met ventilatiestukken zorgen dat het vocht goed wordt opgenomen en dat de stof ademt. Bij sommige shirts is gebruik gemaakt van de ZeroScent technologie. Deze technologie voorkomt nare geurtjes. Het natural kinship shirt is gemaakt van merinowol. Dit materiaal biedt warmte en prikt – in tegenstelling tot wat je misschien zou denken – niet wanneer je het op de huid draagt.

Vrouwen

Mannen

Craft thermoshirts

Ook van het merk Craft vind je veel verschillende soorten thermoshirts. Ook de thermoshirts van dit merk zorgen ervoor dat vocht snel wordt afgevoerd en dat de stof snel droogt. De shirts hebben een hoog ademend vermogen. De active extreme 2.0 shirts zijn speciaal ontworpen als baselayer in koude omstandigheden. Het shirt is gemaakt van een dubbel-laagse stof die zorgt voor ventilatie en voor een uitstekende vochtregulatie. Er zijn ook verschillende baselayers verkrijgbaar met een (korte) rits.

Vrouwen

Mannen

Falke herfst en winter basislaag

Het merk Falke heeft basislagen in de collectie voor middel tot lage temperaturen. Bij het zipshirt kan je door middel van het gebruik van de rits zorgen voor een optimale temperatuurregulatie. Ook is dit shirt gemaakt met een dubbel-laagse stof. Uiteraard zijn er ook thermoshirts zonder ritsen.

Vrouwen

Mannen

Compressport thermoshirts

Van het merk Compressport hebben wij een aantal maanden geleden een paar (hele fijne) sokken mogen uittesten. Ook dit merk heeft verschillende thermoshirts in het assortiment. De meeste shirts zijn speciaal gemaakt voor koude winterse dagen. Zelfs in extreem koude omstandigheden kan je deze shirts dragen. In de webwinkels vonden wij voor nu alleen modellen voor heren.

Optrimize


Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid. Wil je reageren op deze blog? Dat kan via onze contactpagina!


Foto van auteur

Redactie

De redactie van Triathlon365 bestaat uit enthousiaste sporters. Zij proberen je dagelijks te voorzien van leuke artikelen over triathlon. Daarnaast krijgen zij regelmatig hulp van andere ervaren triatleten en atleten. Met deze website hoopt de redactie anderen te enthousiasmeren en informeren over deze geweldige sport.