Inschrijving triathlon annuleren of overdragen

Inschrijving triathlon annuleren of overdragen

Het triathlonseizoen in Europa is bijna ten einde. Dit is dé periode dat veel triatleten na gaan denken over de triathlons voor het volgende seizoen. Helaas gebeurt het regelmatig dat triatleten niet kunnen starten vanwege bijvoorbeeld een blessure of ziekte. Het verkopen en overdragen van een triathlon startbewijs gaat niet altijd even makkelijk. Bij veel triathlons is het zelfs niet mogelijk. Wij hebben uitgezocht hoe je hier rekening mee kan houden bij de inschrijving en keuze voor een triathlon. Wil je een inschrijving voor een triathlon annuleren of overdragen? Lees dan snel verder!

De keuze voor een triathlon

Wil je geen risico lopen om je inschrijvingsgeld kwijt te raken wanneer je niet deel kan nemen aan een triathlon? Bijvoorbeeld door een sportverleden met blessures? Dan is het slim om goed de kleine lettertjes te lezen bij de verschillende triathlons. Wij hebben van een aantal grote (Nederlandse) organisaties opgezocht wat de afspraken zijn wanneer je niet deel kan nemen aan de triathlon. Krijg je geld terug? Zo ja, hoeveel? Is er een mogelijkheid om het startbewijs te verkopen?

Challenge Almere-Amsterdam

De grootste, oudste en meest bekende triathlon in Nederland. Aan deze triathlon doen triatleten over de hele wereld mee. Bij de inschrijving voor deze triathlon kan je kiezen voor een speciale annuleringsoptie. De verzekering kost 20€. In 2019 (waar de triathlon plaatsvond op 14 september) kreeg je voor 1 juli 2019 het gehele inschrijfbedrag terug. Tussen 1 juli en 25 augustus kreeg je 50% van het inschrijfgeld terug. Tussen 26 augustus en 13 september kreeg je 20% terug.
Deze restitutie kreeg je dus alleen wanneer je gekozen had voor de annuleringsoptie van €20. Verder is het niet mogelijk om de inschrijving over te dragen of te verplaatsen naar een ander jaar of een andere wedstrijd in de Challenge-series.

TRI HARD series

TRI HARD is een label waar meerdere nationale triathlons onder vallen. In de voorwaarden vind je de verschillende afspraken die vastgelegd zijn over het annuleren van een wedstrijd en over het overdragen van een startbewijs op een andere naam. Zo is het bij de meeste triathlons over de sprint en olympische afstand (behalve de laatste wedstrijd van het triathlonseizoen) mogelijk om bij annulering de inschrijving voor €10 door te schuiven naar een andere wedstrijd over deze afstand. Deze regeling is geldig tot uiterlijk 7 dagen voor de betreffende wedstrijd. Er is geen mogelijkheid tot restitutie op het inschrijfgeld. Tot 7 dagen voor de wedstrijd is het ook mogelijk om het startbewijs over te zetten op een andere naam. Voor de sprint afstand betaal je €10 en voor de olympische afstand €25.

Bij de halve afstand is het tot 7 dagen voor het evenement mogelijk om het startbewijs over te zetten op een andere naam. De kosten hiervoor zijn €35.

Andere triathlons

Natuurlijk zijn er nog veel meer triathlons in Nederland (bekijk hier de triathlonkalender) die ieder hun eigen afspraken hebben vastgelegd over het annuleren van een wedstrijd en de eventuele afmeldprocedures. Bekijk dus goed de voorwaarden en de informatie die te vinden is op de wedstrijd voordat je jezelf inschrijft voor een wedstrijd. Zeker wanneer je het inschrijfgeld niet kwijt wilt zijn wanneer je door omstandigheden niet deel kan nemen aan de wedstrijd.

Triathlon inschrijving overdragen

Wanneer je weet dat je niet deel kan nemen aan een triathlon waar je voor bent ingeschreven is het belangrijk om zo snel mogelijk te proberen het startbewijs te verkopen. Het komt zeer regelmatig voor dat er geen mogelijkheid is om je geld terug te krijgen of om een inschrijving over te dragen aan iemand anders. Die mogelijkheid wordt vaak ook nog kleiner wanneer de wedstrijddatum dichterbij komt.

Inschrijving triathlon annuleren

Bij sommige triathlons kan je bij de inschrijving aangeven of je er een annuleringsoptie bij wilt hebben. Je betaalt dan extra maar kan, wanneer je toch niet deel kan nemen aan de triathlon, (een deel van) het inschrijfgeld terug krijgen. Wil je een inschrijving voor een triathlon annuleren? Wanneer je dit ruim van tevoren weet kan je vaak al je geld terug krijgen. Hoe dichter je bij de wedstrijddatum komt hoe minder groot het percentage van het inschrijfgeld je terug krijgt.

Banner onder


Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid.


Foto van auteur

Redactie

De redactie van Triathlon365 bestaat uit enthousiaste sporters. Zij proberen je dagelijks te voorzien van leuke artikelen over triathlon. Daarnaast krijgen zij regelmatig hulp van andere ervaren triatleten en atleten. Met deze website hoopt de redactie anderen te enthousiasmeren en informeren over deze geweldige sport.

Plaats een reactie