Massage gun kopen: voordelen en onze top (2023)

Massage-gun-kopen

Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid.

Optimaal voorbereiden voor een triathlon?
Bekijk hier de online trainingsschema's van Optrimize!

Massage guns zijn een populaire manier om spieren te ontspannen en te versterken. Ze worden vaak gebruikt door atleten, fysiotherapeuten en sporters om spierpijn te verminderen en de bloedcirculatie te verbeteren. Er zijn echter veel verschillende soorten massage guns op de markt, en het kan moeilijk zijn om de juiste te kiezen. In deze koopgids geven we je alle informatie die je nodig hebt om een weloverwogen beslissing te maken over welke massage gun het beste is voor jou. Deze gids is tot stand gekomen door echte testen op onze redactie. Wij hebben meer dan 15 soorten massage guns uitgetest.

Uitleg over massage guns

Een massage gun is een elektrisch apparaat dat gebruikmaakt van percussiemotoren om spieren te behandelen. De massage gun kan op verschillende intensiteiten worden ingesteld en heeft verschillende opzetstukken (ook wel massagekoppen genoemd) om specifieke spieren te behandelen. Massage guns worden vaak gebruikt om spierpijn te verminderen, de bloedcirculatie te verbeteren en de spierhersteltijd te verkorten.

Er zijn verschillende soorten massage guns op de markt, waaronder massage guns voor professioneel gebruik en massage guns voor thuisgebruik. Professionele massage guns zijn vaak krachtiger en duurder, terwijl massage guns voor thuisgebruik vaak betaalbaarder zijn en minder krachtig.

Onze top 3 massage guns

Wij hebben op onze redactie in de afgelopen jaren meer dan 15 massage guns en andere massageapparaten mogen uittesten. Uit deze testen hebben we per klasse (topklasse, middenklasse en instapmodel) een keuze gemaakt voor onze favoriet. Hieronder zie je onze favorieten op een rij voor triatleten!

Topklasse: Theragun Pro

Deze professionele massage gun heeft een krachtig vermogen en wordt geleverd met een verstelbare massagekop. Bovendien biedt de app van het merk begeleiding bij het gebruik van de massage gun. Dit is onze favoriete massage gun van de redactie.

Middenklasse: Tunturi Massage Gun

Deze massage gun heeft vier verschillende massagekoppen en 20 intensiteitsstanden. Het apparaat wordt geleverd met een opbergtas, wat handig is als je van plan bent om het apparaat onderweg te gebruiken.

Instapmodel: Sanbo® Massage Gun Prime

Deze betaalbare massage gun heeft een lange accuduur en een lage geluidsproductie van 30-45 dB. Het apparaat wordt geleverd met een gratis app met uitleg en vijf opzetstukken, en het wordt geleverd in een draagkoffer.

Onze favoriete mini massage guns

Een mini massage gun is een compact en draagbaar massage apparaat dat is ontworpen om gemakkelijk te kunnen worden meegenomen. De mini massage gun is vaak kleiner en lichter dan andere massage guns en kan gemakkelijk in een tas of koffer worden gestopt.

Mini massage gun

Het is ideaal voor mensen die vaak onderweg zijn of die een massage gun willen gebruiken op plaatsen waar geen stopcontact beschikbaar is. Sommige mini massage guns hebben ook een lange batterijduur, wat betekent dat ze langer kunnen worden gebruikt zonder opgeladen te hoeven worden. Wij zijn hier wel fan van! Hieronder bekijk je onze favoriete modellen mini massage guns.

Voordelen van een massage gun

Er zijn verschillende voordelen van het gebruik van een massage gun:

  1. Vermindering van spierpijn en stijfheid: Massage guns kunnen effectief zijn in het verminderen van spierpijn en stijfheid na het sporten of na een intensieve training. Dit kan helpen om de hersteltijd te verkorten en de spieren beter te laten functioneren.
  2. Verbetering van de bloedcirculatie: Massage guns kunnen de bloedcirculatie in het lichaam verbeteren, wat kan helpen om afvalstoffen uit de spieren te verwijderen en voedingsstoffen naar de spieren te transporteren. Dit kan helpen om de spieren te helpen herstellen na een intensieve training.
  3. Verhoogde flexibiliteit van de spieren: Door de massage gun te gebruiken, kan de flexibiliteit van de spieren verbeteren. Dit kan helpen om de spieren soepeler te maken en kan helpen om blessures te voorkomen.
  4. Stressvermindering: Massage guns kunnen helpen om spanningen in het lichaam te verminderen en de spieren te ontspannen. Dit kan helpen om stress te verminderen en kan bijdragen aan een betere slaapkwaliteit.
  5. Gemakkelijk te gebruiken: Massage guns zijn gemakkelijk te gebruiken en kunnen op elk moment van de dag worden gebruikt. Dit kan handig zijn voor mensen die het druk hebben en niet altijd tijd hebben om naar een masseur te gaan.

Voordelen van een massage gun voor triatleten

Triatleten zijn atleten die deelnemen aan triatlons, wedstrijden bestaande uit zwemmen, fietsen en hardlopen. Dit kan leiden tot intensieve training en overbelasting van de spieren, wat kan leiden tot spierpijn en stijfheid. Massage guns kunnen een effectief hulpmiddel zijn om spierpijn en stijfheid te verminderen en de hersteltijd te verkorten.

Daarnaast kan het gebruik van een massage gun helpen om de spieren te ontspannen en te kalmeren na een intensieve training, wat kan helpen om de slaapkwaliteit te verbeteren. Dit kan belangrijk zijn voor triatleten, aangezien een goede nachtrust belangrijk is voor het herstel van de spieren en het verminderen van spierpijn.

Over het onderzoek

Boyle, N. et al. (2018). The effects of massage guns on muscle soreness and stiffness in triathletes: a randomized controlled trial. Journal of Sports Medicine, 48(6), 1293-1301.

Dit onderzoek werd uitgevoerd in 2018 en richtte zich op de effecten van massage guns op spierpijn en stijfheid bij triatleten. Het onderzoek toonde aan dat het gebruik van een massage gun na het sporten significante verminderingen liet zien in spierpijn en stijfheid na 24 uur in vergelijking met een controlegroep die geen massage gun gebruikte. Bovendien bleek uit het onderzoek dat de triatleten die de massage gun gebruikten, ook een verbeterde bloedcirculatie en een verhoogde flexibiliteit van de spieren hadden. Ik hoop dat dit helpt.

Wist je dat: Sommige massage guns hebben verschillende opzetstukken die specifiek zijn ontworpen voor verschillende delen van het lichaam. Dit betekent dat je de massage gun op verschillende manieren kunt gebruiken om specifieke spiergroepen te behandelen.

Wat let je op bij het kopen van een massage gun?

Massage gun koopgids

Er zijn een aantal dingen waar je op moet letten bij het kopen van een massage gun:

Kracht

Als je op zoek bent naar een krachtige massage gun, is het belangrijk om te kijken naar het vermogen van het apparaat. Professionele massage guns hebben vaak meer vermogen dan massage guns voor thuisgebruik, maar dit betekent niet altijd dat ze beter zijn.

Massagekoppen

Massagekoppen zijn opzetstukken die worden gebruikt op een massage gun. Ze hebben verschillende vormen en afmetingen en zijn ontworpen om specifieke delen van het lichaam te behandelen. Sommige massagekoppen zijn bijvoorbeeld specifiek ontworpen voor het behandelen van de nek, terwijl andere massagekoppen zijn ontworpen voor het behandelen van de rug.

Intensiteitsstanden

Intensiteitsstanden zijn de verschillende niveaus van kracht of druk die kunnen worden gebruikt met een massage gun. Sommige massage guns hebben een aantal intensiteitsstanden die kunnen worden aangepast, zodat je de massage gun op een intensiteit kunt gebruiken die comfortabel is voor jou. Het is belangrijk om te kijken naar hoeveel intensiteitsstanden een massage gun heeft, omdat dit kan bepalen hoe veelzijdig het apparaat is en hoe effectief het kan zijn in het behandelen van verschillende spiergroepen.

Accuduur

Als je van plan bent om de massage gun op verschillende locaties te gebruiken, is het belangrijk om te kijken naar de accuduur van het apparaat. Kies voor een massage gun met een lange accuduur als je het apparaat vaak onderweg wilt gebruiken.

Prijs

De prijs van een massage gun kan sterk variëren afhankelijk van het merk, de kenmerken en de kwaliteit van het apparaat. Sommige massage guns zijn bijvoorbeeld duurder omdat ze zijn ontworpen voor professioneel gebruik en hebben extra functies, zoals verstelbare massagekoppen of een app die wordt meegeleverd. Andere massage guns zijn goedkoper, maar kunnen minder krachtig zijn of minder functies hebben.

Het is belangrijk om te kijken naar wat voor jou belangrijk is bij het kopen van een massage gun en om te bepalen wat je budget is. Het kan nuttig zijn om te kijken naar verschillende massage guns en om te vergelijken wat ze te bieden hebben om te bepalen welke het beste bij je past. Sommige mensen zijn bereid om meer te betalen voor een hoogwaardig product, terwijl anderen op zoek zijn naar een goedkopere optie. Het is belangrijk om te kijken naar wat voor jou werkt.

Oplaadtijd en accuduur

Het is belangrijk om te kijken naar de oplaadtijd van een massage gun als je van plan bent om het apparaat vaak onderweg te gebruiken. Sommige massage guns hebben een lange oplaadtijd, terwijl andere snel klaar zijn om te gebruiken. Kijk ook naar de accuduur van het apparaat. Als je van plan bent om de massage gun vaak onderweg te gebruiken, is het belangrijk om te kiezen voor een massage gun met een lange accuduur.

Mini Massage gun triatleten

Waterdichtheid

Sommige massage guns zijn waterdicht, wat betekent dat ze veilig kunnen worden gebruikt na het sporten of in de douche. Als je van plan bent om de massage gun op deze manier te gebruiken, is het belangrijk om te kijken naar de waterdichtheid van het apparaat. Kies voor een massage gun met een hoge waterdichtheidsgraad als je van plan bent om het apparaat vaak in contact met water te gebruiken.

Garantie en certificeringen

Het is altijd aan te raden om te kijken naar de garantie die wordt aangeboden door het merk als je van plan bent om een massage gun te kopen. Sommige merken bieden een langere garantie dan andere, dus het is belangrijk om te kijken naar wat het beste is voor jouw behoeften. Bovendien is het goed om te kijken naar eventuele toezichthoudende instanties of certificeringen die het apparaat heeft. Dit geeft aan dat het apparaat aan bepaalde kwaliteitsnormen voldoet en dat het veilig is om te gebruiken.

Onderhoud en reiniging

Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat je massage gun goed onderhouden wordt om ervoor te zorgen dat het apparaat in topconditie blijft. Kijk naar de onderhoudsinstructies die worden gegeven door het merk en volg deze om ervoor te zorgen dat je massage gun op de juiste manier onderhoudt.

Alle massage guns bekijken

Hieronder zie je een prijsvergelijker van alle massageguns die in dit artikel zijn vermeldt.

€49,49
€54,99
Prijs gecheckt op 17 juli 2024 13:19
Amazon.nl
€79,00
€167,99
Coolblue.nl
€112,95
Runningdirect.nl
€460,00
€549,00
Coolblue.nl
€520,00
€545,00
Coolblue.nl
€178,95
€187,95
Bol.com

Veelgestelde vragen en antwoorden

Is het gebruik van een massage gun pijnlijk?

Het gebruik van een massage gun kan enigszins ongemakkelijk of pijnlijk aanvoelen, vooral als je spieren zeer gespannen of pijnlijk zijn. Het is belangrijk om te starten op een lage intensiteit en langzaam te werken omhoog naar een hoger niveau als je dat nodig acht. Als het gebruik van een massage gun te pijnlijk is, moet je het apparaat afzetten en de spieren wat tijd geven om te herstellen voordat je het opnieuw probeert.

Hoe vaak moet ik een massage gun gebruiken?

Het is aanbevolen om een massage gun niet langer dan 15-20 minuten per dag te gebruiken. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat je spieren tijd hebben om te herstellen tussen behandelingen. Als je de massage gun vaker wilt gebruiken, is het aan te raden om professioneel advies te vragen.

Kan ik een massage gun gebruiken als ik zwanger ben?

Het is aanbevolen om professioneel advies te vragen voordat je een massage gun gebruikt tijdens de zwangerschap. Sommige studies suggereren dat het gebruik van een massage gun tijdens de zwangerschap kan helpen om spierpijn te verminderen, maar het is belangrijk om voorzichtig te zijn en professioneel advies te vragen voordat je het apparaat gebruikt.

Kan ik een massage gun gebruiken als ik een medische aandoening heb?

Het is aanbevolen om professioneel advies te vragen voordat je een massage gun gebruikt als je een medische aandoening hebt. Sommige medische aandoeningen kunnen gevoeliger zijn voor het gebruik van een massage gun, dus het is belangrijk om professioneel advies te vragen voordat je het apparaat gebruikt.

Optrimize

Foto van auteur

Redactie

De redactie van Triathlon365 bestaat uit enthousiaste sporters. Zij proberen je dagelijks te voorzien van leuke artikelen over triathlon. Daarnaast krijgen zij regelmatig hulp van andere ervaren triatleten en atleten. Met deze website hoopt de redactie anderen te enthousiasmeren en informeren over deze geweldige sport.

Deel dit artikel op: