Polar Vantage M2: Multisporthorloge, ook voor triathlon

Polar Vantage M2 wit
€206,99
10 nieuw vanaf €206,99
20 tweedehands vanaf €142,20
Prijs gecheckt op 25 september 2023 08:02
Amazon.nl
€209,00
Bol.com

In deze review gaan we het hebben over de Polar Vantage M2, een sporthorloge dat geliefd is bij multisporters en duursporters, en natuurlijk ook bij triatleten. Dit horloge is niet alleen betaalbaar, maar zit ook nog eens vol met handige functies. Zo kan het meer dan 130 sporten volgen, houdt het je energieniveau bij en laat het je smartphone meldingen zien. Maar is het echt zo goed als het klinkt? We hebben het horloge getest en vertellen je alles wat je moet weten. We kijken ook naar de prijzen en aanbiedingen van dit moment. Dus lees snel verder voor onze uitgebreide review van de Polar Vantage M2.

Over de Polar Vantage M2

De Polar Vantage M2 is een multisporthologe met eigen GPS en krachtige batterij. Het is een erg populair horloge onder multisporters, duursporters en daarmee natuurlijk ook: Triatleten. Het horloge is vriendelijk geprijsd en zit boordevol met functies die je als triatleet zeker gaat waarderen. Zo heeft het horloge ondersteuning voor meer dan 130 sporten, houdt het je energieniveau bij via de Polar FuelWise technologie en zet het smartphonemeldingen door naar het horlogescherm. Aan het einde van de week ontvang je op de scherm en in de Polar Flow app een weekoverzicht met daarin als je gegevens van de afgelopen week.

Vantage M2 aanbieding en prijzen vergelijken

Het horloge is regelmatig in de aanbieding. Hieronder zie je de beste prijzen van dit moment. Als je op de bekijk knop klikt, lees je direct meer informatie over het horloge. De prijzen van de Vantage M2 prijsvergelijker worden dagelijks opgehaald en in volgorde gezet van laag naar hoog! Onder de prijsvergelijker geven we nog meer informatie over het horloge.

Polar Vantage M2 als triathlonhorloge?

Op onze redactie hebben wij dit horloge twee keer mogen uittesten. In 2022 hebben wij de M2 verkozen tot beste instapmodel triathlonhorloge in onze lijst met beste horloges voor triathlon. De M2 is vaak in de aanbieding, waardoor het ons niet zal verbazen dat het dit jaar nog de nummer één wordt in onze lijst met goedkope horloges voor triatleten. Het horloge is geschikt als triathlonhorloge om de volgende redenen:

 • Licht in gewicht (45,5 gram)
 • Lange batterijduur in GPS modus
 • Eigen GPS
 • Hartslag meten onderwater (zwembad)
 • Sportprofielen voor zwemmen, fietsen en hardlopen
 • Ingebouwde hardloopschema’s
 • Geavanceerde slaapstatistieken
 • Wekelijks rapport
 • .. en nog veel meer

Tip: Je haalt het meeste uit de Vantage M2 als je deze gebruikt met de Polar H10 borstband! Deze kan je hier voordelig kopen.

Zwemmen

Waar andere horloges uit dezelfde prijsklasse moeite hebben met het tracken van zwemmen, doet de M2 het moeiteloos. Dit horloge meet zelfs de hartslag onder water! Daarnaast meet de Vantage M2 ook de zwemstijl, afstand, tempo, rusttijden en aantal slagen in het zwembad. In open water meet de Vantage M2 de hartslag niet en herkent het enkel de vrije slag als zwemstijl. Verder trackt de M2 wel de afstand, route en andere leuke gegevens tijdens het open water zwemmen.

Fietsen

Je koppelt het horloge aan de meeste snelheid-, trapfrequentie- en vermogenssensoren voor fietsen. Let wel goed op dat ANT+ op het horloge ontbreekt, waardoor je vaak met bluetooth een connectie maakt met externe sensoren. Verder meet het in GPS-modus de route en zet deze door op apps zoals Strava en TrainingsPeaks (als je zelf de connectie hebt gemaakt tussen Polar Flow en de externe app).

Hardlopen

Tijdens het hardlopen meet dit het horloge het hardloopvermogen, zonder dat je er pods voor nodig hebt. Ook meet het gewoon de hartslag en de GPS-route. Deze zie je na het hardlopen in de Polar Flow app staan. Polar Flow en Strava werken namelijk goed met elkaar samen.

In een video bekijken

Hieronder zie je een video met daarin de Polar Vantage M2. In deze Engelstalige video (automatisch gegenereerde ondertitels beschikbaar) zie je meer over het horloge, worden een aantal functies benoemt en zie je het horloge tijdens het sporten. Je krijgt een goed beeld over het scherm en hoe je de M2 bedient.

Conclusie van de review
4

Summary

Na het testen van de Polar Vantage M2 kunnen we zeggen dat dit horloge een echte aanrader is voor triatleten en andere sporters. Het horloge is licht, heeft een lange batterijduur en kan zelfs je hartslag meten onder water. Daarnaast heeft het speciale sportprofielen voor zwemmen, fietsen en hardlopen, en krijg je elke week een handig overzicht van al je sportactiviteiten.

Maar het horloge is niet perfect. Het heeft geen ANT+ verbinding, dus je moet bluetooth gebruiken om het te verbinden met andere apparaten. En hoewel het horloge je hartslag kan meten tijdens het zwemmen in een zwembad, werkt dit niet in open water.

Toch vinden we de Polar Vantage M2 een top horloge, zeker voor de prijs. Het heeft veel handige functies en is vaak in de aanbieding. Dus als je op zoek bent naar een goed horloge voor je triathlon trainingen, dan is de Polar Vantage M2 zeker het overwegen waard.

Voordelen

 • Tot 40 uur batterij in GPS-modus
 • Slaap & herstel tracking
 • Scherm van hoge kwaliteit
 • Betrouwbare meting tijdens activiteiten
 • Prijs/kwaliteit is dik in orde

Nadelen

 • Geen functie voor contactloos betalen
 • ANT+ ontbreekt

Banner onder


Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid.


Foto van auteur

Redactie

De redactie van Triathlon365 bestaat uit enthousiaste sporters. Zij proberen je dagelijks te voorzien van leuke artikelen over triathlon. Daarnaast krijgen zij regelmatig hulp van andere ervaren triatleten en atleten. Met deze website hoopt de redactie anderen te enthousiasmeren en informeren over deze geweldige sport.

Plaats een reactie