Polar Vantage V2 review als triathlonhorloge

Polar Vantage V2 aanbieding
€336,15
Bol.com
€372,00
Bol.com

In deze review nemen we de Polar Vantage V2 onder de loep, een sporthorloge dat al geruime tijd populair is onder atleten, en met name triatleten. Dit horloge heeft veel functies, waaronder speciale sportprofielen voor zwemmen, fietsen, hardlopen en een triathlonmodus. Maar hoe presteert het in de praktijk? Is het de investering waard? En hoe verhoudt het zich tot andere sporthorloges op de markt? We zullen deze vragen en meer beantwoorden in onze uitgebreide review van de Polar Vantage V2. We zullen ook de prijs en beschikbaarheid bespreken, evenals de voor- en nadelen van dit veelzijdige sporthorloge.

Over de Polar Vantage V2

De Polar Vantage V2 is al geruime tijd een populair sporthorloge. Logisch, want het is dan ook een goed allround horloge. De Vantage V2 is erg geschikt voor triatleten wegens de aanwezige sportprofielen (zwemmen/fietsen/hardlopen en een triathlonmodus). Daarnaast is het tot 100 meter waterdicht en is de batterij geschikt voor een hele triathlonafstand. Naast de triathlon-sportprofielen op het horloge, kun je ook nog eens meer dan 130 andere sporten tracken. Dit maakt de Polar Vantage V2 een uitstekend multisporthorloeg van hoge kwaliteit.

Polar Vantage V2 kopen: prijs vergelijken en aanbiedingen

Dit horloge is al wat ouder (2020), maar wordt nog steeds volop ondersteunt door Polar met updates. Bijkomend voordeel: de Polar Vantage V2 is een stuk goedkoper geworden in de afgelopen twee jaar. De adiviesprijs lag ooit op €599,00, maar je kan dit sporthorloge voor net iets meer dan 400 euro al oppikken.

Waarom is het wel geschikt als triathlonhorloge?

 • Tracken van activiteit zwemmen
 • Tracken van activiteit fietsen
 • Tracken van activiteit hardlopen
 • Mogelijkheid om de drie triathlonsporten achterelkaar uit te voeren binnen 1 profiel (multisportprofiel)
 • Batterijduur maximaal 40 uur in GPS-modus
 • Waterdichtheid tot 100 meter, waardoor je er goed mee kan zwemmen
 • Hartslagmeting, zodat je kan trainen in hartslagzones
 • Koppeling mogelijk met o.a. Runkeeper, TraningPeaks en Strava

Conclusie: Ja. De Polar Vantage V2 is zeer geschikt als triathlonhorloge

Wat zijn de nadelen?

De Polar Vantage V2 heeft – naar onze mening – ook enkele nadelen. Wij hebben ons tijdens onze testen regelmatig gestoord aan het scherm. Dit is buiten in sommige situaties lastig af te lezen. Jammer als je snel even de afgelegde afstand wilt kijken tijdens het hardlopen, maar dankzij een schittering dit net niet kan zien. Dat Polar geen ANT+ inbouwt in horloge is bekend, maar het blijft toch wel een gemis.

In een video bekijken

In de onderstaande video maak je kennis met dit sporthorloge. Je maakt kort kennis met enkele functies van het horloge. Ook zie je goed hoe de bediening werkt. Een korte introductie van Polar zelf:

Eindconclusie Polar Vantage V2 review
4.5

Summary

Na het goed bekijken van de Polar Vantage V2, kunnen we zeggen dat dit sporthorloge echt top is voor mensen die aan triatlons doen. Het horloge heeft alles wat je nodig hebt: het kan zwemmen, fietsen en hardlopen volgen, en het is ook nog eens waterdicht tot 100 meter. De batterij gaat superlang mee, dus je komt niet in de problemen tijdens een lange triathlon.

Maar, het horloge is niet perfect. Het scherm is soms lastig te lezen als je buiten bent, wat best vervelend kan zijn als je snel even wilt kijken hoe ver je al bent tijdens het hardlopen. Ook heeft het horloge geen ANT+ verbinding, wat sommige mensen wel missen.

Maar ondanks deze minpuntjes, is de Polar Vantage V2 een prima keuze als je een triatlonhorloge zoekt. Zeker als je kijkt naar de prijs, die de laatste tijd een stuk lager is geworden. Het is een betrouwbaar horloge dat veel kan, en het is zeker het overwegen waard.

Voordelen

 • Een allround multisporthorloge, ook voor triatleten
 • Uitstekende batterij in GPS modus
 • Training Load Pro en Recovery Pro functies
 • Maakt gebruik van GPS, GLONASS, Galileo en QZSS voor locatiebepaling

Nadelen

 • Scherm spiegelt buiten, waardoor je gegevens in sommige situatites lastig afleest
 • Geen muziekspeler
 • ANT+ ontbreekt wederom

Optrimize


Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid. Wil je reageren op deze blog? Dat kan via onze contactpagina!


Foto van auteur

Redactie

De redactie van Triathlon365 bestaat uit enthousiaste sporters. Zij proberen je dagelijks te voorzien van leuke artikelen over triathlon. Daarnaast krijgen zij regelmatig hulp van andere ervaren triatleten en atleten. Met deze website hoopt de redactie anderen te enthousiasmeren en informeren over deze geweldige sport.