De beste triathlonhorloges onder de 250 euro: Goedkope triathlon horloges 2023

Goedkope triathlonhorloges onder 250 euro

Optimaal voorbereiden voor een triathlon?
Bekijk hier de online trainingsschema's van Optrimize!

Triathlon is niet de meest goedkope sport. Toch kan je het gelukkig zo duur (of goedkoop) maken als je zelf wil. Ga je een nieuwe triathlonfiets kopen en wil je deze direct afgewerkt hebben met een Shimano Dura Ace Di2 11-Speed groepset, zul je diep in de buidel moeten tasten. Ga je – net zoals erg veel mensen zijn begonnen – je eerste triathlon doen op een mountainbike, derdehands racefiets of de wielrenfiets van de buurman? Dan wordt het al een stukje goedkoper. Zo werkt het eigenlijk met triathlonhorloges (multisporthorloges) ook. In dit artikel bekijk je onze favoriete triathlonhorloges die minder dan 250 euro kosten met daarbij onze eerlijke mening.

Verschillende prijsklassen

Multisporthorloges en een goedkoop triathlonhorloge kun je kopen in diverse prijsklassen. Een multisporthorloge waarmee je werkelijk alles kan (en die aan de top staat van onze triathlonhorloge-toplijst) kost al gauw zo’n 500 á 600 euro. Toch heb je veel leuke triathlonhorloges voor onder de 250 euro. Hieronder zie je een aantal favoriete horloges van ons!

Goed om te weten: Wij houden dit artikel altijd up-to-date. De laatste update begin 2022 was een grote. Er zijn veel modellen verdwenen, zoals de Garmin Forerunner 735XT (niet meer leverbaar) en de Suunto Spartan Trainer Wrist HR (niet meer leverbaar). In de plaats daarvan hebben we een aantal gave andere goedkope horloges toegevoegd.

Een overzicht van onze favoriete triathlon horloges onder de 250 euro in 2023


🏆Onze favoriet

Garmin Forerunner 935

Garmin Forerunner 935

De Garmin Forerunner 935 is een premium horloge. Adviesprijs is torenhoog, maar regelmatig in de aanbieding rond de 250 euro. Eén van de betere horloges..

 • Prijs/kwaliteit
 • Multisportmodus
 • VO2 Max metingen
 • Biedt geavanceerde fiets-, zwem- en hardloopdynamiek

🏅Beste alternatief

Polar Vantage M

De Polar Vantage M

De Polar Vantage M is een uitstekend multisporthorloge en had net zo goed op één kunnen staan. Je kan er prima mee zwemmen, fietsen, hardlopen en andere sporten mee uitvoeren.

 • Meer dan 130 sportprofielen aanwezig
 • Multisporthorloge
 • 30 uur GPS batterijduur
 • Je kan er mee zwemmen, buiten en binnen

💰Goedkoopste

Coros Pace 2

Coros Pace 2

De Coros Pace 2 is een budget triathlonhorloge en multisporthorloge. Voor deze prijs ga je geen beter horloge krijgen. Vaak in de aanbieding. Een perfect alternatief voor Garmin en Polar

 • Uitstekend multisporthorloge
 • 24/7 tracking
 • Waterbestendig tot 50 meter

Horloges uit de toplijst

De bovenstaande drie horloges vinden wij in 2023 het meest geschikt in de categorie goedkope horloges voor triathlon. Hieronder behandelen we elk horloge en zie je daarbij meteen de beste prijzen en aanbiedingen van dit moment. Je kan per horloge en aanbieder op de bekijk-knop klikken voor meer informatie. De prijzen worden dagelijks opgehaald bij diverse bij ons aangesloten webwinkels.

Onze favoriet: Garmin Forerunner 935

Goedkope triathlonhorloge 2022

Oké, dit horloge is niet áltijd te koop onder de 250 euro, maar is regelmatig in de aanbieding. Dit is echt een geweldig horloge voor triathlon. Het is zelfs het enige echte triathlonhorloge uit deze lijst, geschikt voor de hele afstand. Het is de voorloper van de Garmin Forerunner 945. De Forerunner 935 is regelmatig in de aanbieding voor rond de 250 euro. Heb je dit budget en zoek je een goedkoop – maar toch premium – horloge? Dan hoef je er niet over te twijfelen. Regelmatig hier in de aanbieding. Het is een allround sporthorloge met eigen GPS. De 935 heeft geweldige functies als trainingsstatus en trainingsbelasting.

In een video bekijken

Hieronder zie je het horloge in een video. Wil je meteen de specificaties en beste prijs weten? Dan klik je op deze link. In de onderstaande introductie zie je wat het horloge kan, hoe het er uit ziet en krijg je meer informatie over de verschillende kenmerken en specificaties.

Beste alternatief: Polar Vantage M

De Polar Vantage M is een prachtig multisporthorloge. Het horloge heeft een adviesprijs van  €279,00, maar is sinds de komst van de Vantage M2 een stuk goedkoper te verkrijgen. We zien regelmatig al aanbiedingen van de Polar Vantage M multisport voor rond de 200 euro. Het is een horloge geschikt voor multisport. De batterij gaat tot 30 uur mee in GPS modus. Hieronder zie je de laatste prijzen en aanbiedingen:

Budgetoptie Coros Pace 2

Coros Pace 2 triathlon horloge goedkoop budget 2022

De Pace 2 is uitgebracht in 2020 en al geruime tijd topfavoriet bij mensen die een alternatief zoeken voor Garmin en Polar horloges. De Coros Pace 2 heeft veel features die een duurder multisporthorloge ook heeft, maar dan voor een fractie van de prijs. Je kan hier alle specificaties bekijken. De Pace 2 meet de zwemafstand in open water goed. In het zwembad presteert het horloge iets minder dan de andere twee goedkope triathlonhorloges. Tijdens het hardlopen meet het de staplengte en VO2 Max. Na het sporten geeft de Coros Pace 2 een hersteladvies.

Een video introductie

Maak kennis met deze wearable van Coros

Prijzen en aanbiedingen

Hieronder zie je de beste prijzen van dit moment bij de bij ons aangesloten webwinkels. De prijzen van de Coros Pace 2 worden elke dag ververst.

Overige zeer geschikte budget triathlonhorloges 2023

De onderstaande horloges hebben de toplijst met goedkope triathlonhorloges net niet gehaald. Toch zijn deze horloges óók de moeite waard om kort te vermelden.

Amazfit Stratos Smart Sports Watch 2

Dit is een goedkoop alternatief van een Garmin, Suunto of Polar horloge. Het heeft toch een eigen GPS, je kan er mee zwemmen (binnen en buiten) en prima de andere twee triathlonsporten mee doen. De adviesprijs ligt onder de 140 euro. Het Amazfit Stratos Smart Sports Watch 2 horloge is tot 50m waterdicht en heeft voldoende batterij voor een hele triathlon. Een goed alternatief op de budgetkeuze uit de toplijst!

Garmin Vivoactive 4

Een prima sporthorloge en smartwatch, vaak rond de 250 euro te koop. Als sporthorloge doet de Vivoactive 4 en 4s het ook erg goed. Bediening met het touchscreen kan nog wel eens problemen opleveren tijdens de triathlonsporten.

Tip: De 4 is het basismodel, de 4s het iets kleinere model. Verder zitten er geen echt belangrijke verschillen tussen de twee versies.

Garmin Forerunner 55

Forerunner 55 beste triathlon horloge budget 2022

De Garmin Forerunner 55 is een erg goed hardloop- en fietshorloge. Helaas is het een minder goed zwemhorloge. Het is wel de goedkoopste horloge uit deze lijst. De Forerunner 55 is ook het nieuwste horloge uit de lijst. De FR55 heeft een eigen ingebouwde GPS en de batterij gaat tot 20 uur mee in GPS modus. De adviesprijs ligt op €199,00, maar ook dit nieuwe model is regelmatig voor veel minder in de aanbieding te koop. Het allergrootste nadeel voor de triatleet: Er is geen open water zwemmen profiel op dit horloge te vinden. Je zou kunnen overwegen om het horloge onder je badmuts te houden tijdens het zwemmen om toch de GPS te meten. Voor veel mensen is dit de grootste afknapper om de Forerunner 55 te gebruiken als triathlonhorloge. Het advies van ons is dan ook vaak om eerder voor de 935 of Vantage-serie te gaan. Toch is de Forerunner 55 wegens de prijs/kwaliteit en de prima prestaties tijdens het fietsen en hardlopen een leuk budgetalternatief. Hieronder bekijk je de laatste prijzen van dit goedkope triathlonhorloge in 2022:

Waar hebben wij op gelet?

Waar we voor het hoofdartikel met beste triathlonhorloges 2023 alleen horloges noemen die 100% geschikt zijn voor triatleten, hebben we dat voor dit artikel iets anders aangepakt. Per horloge geven we aan voor wie het geschikt is of welke functies er ontbreken. Sommige horloges zijn bijvoorbeeld goed geschikt voor triatleten, maar hebben geen batterijduur waarmee je een hele afstand af kan leggen of een ultra triathlon kan voltooien. Je kan er dan wel in GPS-stand een halve triathlon mee doen.

Naast de drie horloges uit de bovenstaande toplijst, hebben we ook een aantal andere horloges beschreven. Dit zijn wellicht geen 100% triathlonhorloges, maar bezitten wel enkele kenmerken. Sommige horloges zijn ongeschikt voor de hele afstand, maar wel weer geschikt voor een kwart of halve afstand. Per horloge geven we aan waarom het wel of geen goede aankoop is als goedkoop horloge voor een triathlon.

Nog meer horloges geschikt

We zouden hier een enorm lange lijst van geschikte horloges kunnen neerzetten, maar dat doen we niet. Veel andere horloges zijn bijvoorbeeld goed geschikt om mee te hardlopen, maar weer niet om mee te zwemmen. Andere horloges hebben weer geen eigen GPS, waardoor je áltijd een telefoon mee moet nemen. Bovenstaande horloges, op de Forerunner 35 en 45 na, zijn naar onze mening het beste geschikt als triathlon/multisporthorloge in het goedkope segment. De 35 en 45 zijn een uitstekend alternatief voor de kortere afstanden en mensen die het niet erg vinden dat je er geen zwemactiviteiten mee kan meten (je kan er echter wel gewoon mee zwemmen!).

Veelgestelde vragen en antwoorden

Wij krijgen regelmatig vragen over sporthorloges en triathlonhorloges. Hieronder vind je een aantal van deze vragen en antwoorden.

Welk horloge raden jullie aan voor beginnende triatleten?

Wij hebben de top 3 goedkope triathlonhorloges onderverdeeld in drie categorieën: Onze favoriete horloge is dit horloge, beste alternatief is dit horloge en de goedkoopste optie (met triathlonfuncties) is dit horloge.

Kan ik met een Fitbit een triathlon doen?

Ja en nee. Veel modellen van het bedrijf Fitbit zijn zeker niet geschikt voor triathlons. Er zijn wel Fitbit toestellen waarmee je diverse losse sporten kan tracken. Helaas is er nog geen écht multisporthorloge van Fitbit op de markt. Wij verwachten deze ook niet snel. Toch kun je bijvoorbeeld met de Versa 3 wel redelijk veel doen, maar dit is meer een smartwatch met gezondheidsfuncties dan een sporthorloge geschikt voor triathlon.

Moet ik een horloge hebben voor mijn triathlontraining?

Nee. Een horloge is zeker geen verplichting bij je triathlontraining. Je kan het prima af zonder. Wil je echter gerichter trainen, trainings- en gezondheidsstatistieken meten? Dan raden we een (goedkoop) sporthorloge zeker aan!

Kun je met alle sporthorloges zwemmen?

Nee. Dit is afhankelijk van het soort horloge. De horloges in dit artikel zijn wel allemaal geschikt om mee te zwemmen, maar de allergoedkoopste kunnen deze sport niet bijhouden als tracker. Bekijk per horloge goed de mate van waterdichtheid voordat je gaat zwemmen (of douchen) met een horloge!

Optrimize


Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid. Wil je reageren op deze blog? Dat kan via onze contactpagina!


Foto van auteur

Redactie

De redactie van Triathlon365 bestaat uit enthousiaste sporters. Zij proberen je dagelijks te voorzien van leuke artikelen over triathlon. Daarnaast krijgen zij regelmatig hulp van andere ervaren triatleten en atleten. Met deze website hoopt de redactie anderen te enthousiasmeren en informeren over deze geweldige sport.

1 gedachte over “De beste triathlonhorloges onder de 250 euro: Goedkope triathlon horloges 2023”

 1. Goedemorgen,
  Ik heb een vraag over het artikel waarin de beste triathlon horloges onder de €250 worden beschreven. Hierin wordt namelijk de garmin vivoactive 3 genoemd, maar niet de vivoactive 4. Wat is de rede hiervan? Ik ben zelf namelijk opzoek naar een nieuw sporthorologe waar ik ook een triathlon mee zou kunnen doen (sprint of kwart). Maar die daarnaast ook mijn dagelijkse beweging/ gezondheid bijhoud en kwam uit op de garmin vivoactive 3 of 4.
  Ik hoor graag van jullie. Alvast bedankt.

Reacties zijn gesloten.