Recept voor lekkere en eiwitrijke kwarkbollen

Kwarkbol eiwitrijk

Optimaal voorbereiden voor een triathlon?
Bekijk hier de online trainingsschema's van Optrimize!

Ben jij niet zo gek op brood en vervang je het brood het liefst door een andere maaltijd? Misschien zijn deze lekkere en eiwitrijke kwarkbollen dan wel iets voor jou! Ze zijn het lekkerst wanneer je ze vers opeet. Wij zijn gek op deze kwarkbollen omdat je ze qua smaak helemaal kan aanpassen aan jouw wensen. Zo kan je de smaak van de kwark zelf bepalen en de kwarkbollen vullen met rozijnen, gedroogde cranberry’s, stukjes noten of zelfs stukjes chocola! Deze kwarkbollen zijn zo klaar!

Wat heb je nodig om de eiwitrijke kwarkbollen te maken?

Allereerst is het belangrijk om een oven in huis te hebben waar je de eiwitrijke kwarkbollen in kan bakken. Verder heb je eigenlijk niet veel andere keukenbenodigdheden nodig naast een lepel en een beslagkom. De ingrediënten van de kwarkbollen vind je in de onderstaande lijst. Met deze ingrediënten maak je 12 eiwitrijke kwarkbollen.

  • 250 gram kwark (kies een smaak die je lekker vindt)
  • 2 eieren
  • 1 eetlepel olie (wij gebruiken eigenlijk altijd zonnebloemolie)
  • 250 gram bloem (je zou ook kunnen kiezen voor volkorenmeel met meer vezels)
  • 1 theelepel bakpoeder

Stappenplan voor het maken van de kwarkbollen

Het maken van de eiwitrijke kwarkbollen is helemaal niet ingewikkeld. Ook wanneer je geen held bent in de keuken is dit een geweldig recept! Je kan de oven voorverwarmen op 200 of op 180 graden. Wij hebben de oven voorverwarmd op 180 graden. Je wilt namelijk voorkomen dat de kwarkbollen droog worden.

Stap 1: Zorg dat de oven is voorverwarmd op 180 graden
Stap 2: Meng de eieren, de zonnebloemolie, de kwark, de eieren en het bakpoeder in de beslagkom. Dit kan gewoon met een lepel.
Stap 3: Voeg de bloem toe en de chocoladestukjes, gedroogde vruchten en/of de noten toe aan het mengsel en roer het goed door elkaar.
Stap 4: Maak van het beslag 12 verschillende bolletjes en leg die op een bakplaat bekleed met bakpapier.
Stap 5: De kwarkbollen mogen 20 minuten in de oven op 180 graden.
Stap 6: Yes! Het is tijd om de eiwitrijke kwarkbollen uit de oven te halen. Eet smakelijk!

Optrimize


Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid. Wil je reageren op deze blog? Dat kan via onze contactpagina!


Foto van auteur

Redactie

De redactie van Triathlon365 bestaat uit enthousiaste sporters. Zij proberen je dagelijks te voorzien van leuke artikelen over triathlon. Daarnaast krijgen zij regelmatig hulp van andere ervaren triatleten en atleten. Met deze website hoopt de redactie anderen te enthousiasmeren en informeren over deze geweldige sport.