Review Aliexpress triathlonproducten

Aliexpress triathlonproducten

Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid.

Optimaal voorbereiden voor een triathlon?
Bekijk hier de online trainingsschema's van Optrimize!

Een aantal maanden geleden hebben wij een bestelling geplaatst op Aliexpress. Deze bestelling bestond onder andere uit fietskleding, een trisuit, horlogebandjes voor een Garmin horloge en een wedstrijdriem. Inmiddels hebben wij alle producten binnengekregen, gepast en uitgeprobeerd. In deze blog vind je onze ervaringen met de bestelde Aliexpress triathlonproducten.

Fietsbroeken

Bekijk fietsbroeken op Aliexpress

In totaal hebben we drie fietsbroeken besteld op Aliexpress. Voor deze fietsbroeken hebben we €18 per stuk betaald. Eén van de drie fietsbroeken was een miskoop. Deze fietsbroek viel een stuk kleiner dan hoe de maat hoort te zijn en deze fietsbroek had lelijke naden en een lelijke stof. De tweede fietsbroek zat al een stuk beter. Omdat de pasvorm toch een beetje verschilt van de pasvorm van duurdere broeken, is dit een broek die voornamelijk geschikt is voor fietstochten over kortere afstanden.
De derde fietsbroek, een namaak Castelli fietsbroek, zit eigenlijk erg goed. Dit is de favoriet van alle drie de Aliexpress triathlonproducten. Qua pasvorm en maat zit deze broek erg goed. De enige maar: Je merkt dat er gebruik is gemaakt van een mindere kwaliteit stof, de stof ademt een stuk minder goed dan de stof van een duurder merk.Aliexpress fietskleding 20190620 143749 20190620 143533

Horlogebandjes voor een Garmin horloge

Bekijk horlogebandjes op Aliexpress

Op Aliexpress hebben wij ook een aantal (reserve) horlogebandjes besteld voor onze Garmin horloges. Naast horlogebandjes voor Garmin horloges vind je op Aliexpress ook horlogebandjes voor sporthorloges van andere merken. Over deze bandjes zijn we erg tevreden. Ze hebben veel meer soorten kleuren dan de originele Garmin horlogebandjes, ze zijn níet duur en de kwaliteit van de bandjes is goed. Bij de bestelling krijg je ook gereedschap om de bandjes aan het horloge te kunnen bevestigen.

Aliexpress triathlonkleding

Fietsshirts

Bekijk alle fietsshirts op Aliexpress

In totaal hebben we 2 fietsshirts besteld, waaronder een C&A fietsshirt. Eén fietsshirt viel een stuk kleiner dan de aangegeven maat. Het C&A shirt zat echter wel goed. Ook met de shirts merk je dat de kwaliteit van de stof een stuk minder is dan de kwaliteit van een fietsshirt van een duurder merk. Vooral de ademende functie van de stof ontbreekt, ook wordt zweet veel slechter geabsorbeerd tijdens het sporten.

C&A fietsshirt

Trisuit

Bekijk trisuits op Aliexpress

In ons winkelmandje zat één trisuit. Wij vonden dit trisuit leuk om eens te proberen omdat het een lekker opvallend kleurtje had. Later kwamen wij erachter dat het een kopie was van een duurder merk. Het trisuit zit qua maat zoals hij hoort te zijn. De stof is erg synthetisch en eigenlijk ook niet lekker om intensief in te sporten. De stof ademt niet en absorbeert geen zweet. Ook merk je dat de naadjes een stuk minder mooi afgewerkt zijn dan de naadjes van trisuits van een duurder merk. Waar wij wel tevreden over zijn, zijn de trisuits van het merk Aptonia, verkrijgbaar bij de Decathlon. Hier vind je een goede verhouding tussen prijs en kwaliteit.

Aliexpress trisuit

Startnummerband

Bekijk de verschillende startnummerbanden op Aliexpress

Op Aliexpress hebben wij ook een simpele startnummerband besteld met lusjes waarin je gelletjes kwijt kan. Ook voor deze startnummerband betaal je maar een schijntje en toch is de kwaliteit erg goed. De startnummerband is verkrijgbaar in verschillende kleuren en in verschillende modellen. De startnummerband hebben wij nu al vaker gedragen tijdens trainingen en in een wedstrijd. Het fijne aan deze startnummerband is dat hij erg licht is en dat je het idee hebt dat je geen band om hebt.

startnummerband

 

Onze ervaringen met de Aliexpress triathlonproducten

Al met al zijn we niet 100% tevreden, maar ook niet ontevreden over de bestelde Aliexpress triathlonproducten. Er zaten een aantal miskopen tussen, maar ook een aantal goede kopen. Er waren er veel verschillen in kwaliteit tussen de producten die wij hebben besteld. Op internet is het toch lastiger om de kwaliteit van de stof te beoordelen. Ook weet je vaak niet of de pasvorm goed is. Toch hebben wij ook een aantal geslaagde bestellingen geplaatst. De fietskleding is eigenlijk meer leuk voor “erbij”. Het is altijd fijn om reserve fietskleding te hebben voor wanneer andere fietskleding kapot gaat of in de was zit. Ben je een beginnende triatleet en heb je een klein budget? Dan is het wel een optie om je kleding te kopen op Aliexpress. Toch raden wij wel aan om geld opzij te zetten voor een duurdere fietskleding-set.

Over de accessoires waren wij echter wel erg tevreden! De horlogebandjes die je op Aliexpress kan bestellen voor Garmin horloges (maar ook voor andere merken) zijn iets stijver dan de originele bandjes maar zijn verder echt van een goede kwaliteit. Ook de startnummerband die wij hebben besteld is écht ideaal en kost bijna niks. Wij lezen ook regelmatig dat veel triatleten zeer enthousiast zijn over de zwembrillen die verkrijgbaar zijn op Aliexpress. De volgende keer dat wij bestellen op Aliexpress zullen wij meer accessoires bestellen i.p.v. kleding.

Optrimize

Foto van auteur

Redactie

De redactie van Triathlon365 bestaat uit enthousiaste sporters. Zij proberen je dagelijks te voorzien van leuke artikelen over triathlon. Daarnaast krijgen zij regelmatig hulp van andere ervaren triatleten en atleten. Met deze website hoopt de redactie anderen te enthousiasmeren en informeren over deze geweldige sport.

Deel dit artikel op: