SaferSwimmer voor triatleten

SaferSwimmer

Optimaal voorbereiden voor een triathlon?
Bekijk hier de online trainingsschema's van Optrimize!

Om veilig te kunnen zwemmen in open water is het belangrijk om je goed voor te bereiden. De voorkeur gaat uit naar een training met andere mensen zodat je elkaar goed in de gaten kunt houden. Ga je toch alleen trainen? Dan is het (onder andere) belangrijk om goed zichtbaar te zijn voor andere watersporters. Een SaferSwimmer (een drijvende boei) heeft verschillende voordelen voor triatleten. In deze blog lees je meer over de functies van SaferSwimmers en hebben we enkele SaferSwimmers op een rijtje gezet.

Wat is een SaferSwimmer?

Een SaferSwimmer is als het ware een kleine drijvende boei die je om je middel vast kan maken. De boei vul je voor het zwemmen met lucht, dit kan je doen door de boei op te blazen. De SaferSwimmer sleep je tijdens het zwemmen mee over het water. De meeste mensen zeggen er geen last van te hebben als het gaat om snelheid en ongemakken. Sommige zwemmers vinden dat het iets scheelt wanneer ze zwemmen met tegenwind of flinke stroming. Deze drijvende boei heeft verschillende functies waarbij de meest belangrijkste functies te maken hebben met de veiligheid van de zwemmer/triatleet. Een SaferSwimmer wordt in webwinkels ook benoemd als boei of als dry bag.

Functies van de SaferSwimmer

De SaferSwimmer heeft verschillende functies voor zwemmers en triathleten. De belangrijkste functies van deze boei hebben te maken met de veiligheid tijdens het zwemmen in buitenwater.

De eerste functie is dat je met een felgekleurde SaferSwimmer goed zichtbaar bent voor andere watersporters. Hierdoor is de kans kleiner dat je overvaren wordt, zeker wanneer je in je eentje aan het zwemmen bent in natuurwater.

Ook de tweede functie heeft weer te maken met veiligheid. Wanneer je kramp krijgt of moe bent en even niet meer verder kan zwemmen, kan je de boei gebruiken om aan te hangen. Zorg er wel voor, wanneer je aan het zwemmen bent in buitenwater, dat je langs de kant zwemt. Zo kan je er snel uit mocht dat nodig zijn. Wanneer je in het midden van een plas zwemt kan het namelijk best lang duren voordat je weer aan de kant bent, dit is niet veilig wanneer je kramp krijgt of wanneer je om een andere reden het water (snel) wilt verlaten.

De laatste functie is meer een praktische functie die niet persé gericht is op veiligheid. De meeste SaferSwimmers kan je ook gebruiken als opslag van waardevolle spullen. Op deze manier hoef je waardevolle spullen zoals een mobiele telefoon of huis- en autosleutels niet op de kant te laten liggen.

De drie functies nog een keer opgesomd:

  1. Je bent goed zichtbaar voor andere watersporters
  2. Hang aan de SaferSwimmer als je kramp hebt of (even) niet meer verder kan zwemmen
  3. Waardevolle spullen kunnen mee tijdens het zwemmen

Verschillende SaferSwimmers op een rijtje

Hieronder hebben wij verschillende SaferSwimmers op een rijtje gezet. SaferSwimmers zijn verkrijgbaar in verschillende webwinkels waaronder Wiggle en Decathlon. Hier worden ze ook wel (zwem)boei of dry bag genoemd. Naast de standaard designs vind je ook een aantal unieke ontwerpen.

SaferSwimmer met uniek rugzakontwerp

Bekijk de SaferSwimmer in de Wiggle webwinkel

De Zone3 SwimRun Dry Bag Buoy Rugzak met een inhoud van 28 liter heeft een uniek ontwerp. Deze boei draag je in het water als alle andere boeien, wanneer je het water verlaat kan je de boei echter dragen als rugzak. De naam zegt het al een beetje maar deze tas is ideaal voor zwemloop trainingen. Na het zwemmen kan je deze tas namelijk gewoon om houden tijdens het hardlopen. De afmetingen (wanneer opgeblazen) zijn: 50 cm bij 35 cm.

SaferSwimmer rugzak

Combinatie boei en drinkzak

Bekijk deze SaferSwimmer in de Wiggle webwinkel

Nog zo’n bijzonder ontwerp is de Zone3 SwimSafety boei/drinkzak. In dit ontwerp kan de boei ook gebruikt worden als drinkzak. Sommige triatleten of andere duurzwemmers krijgen tijdens het zwemmen last van kramp. Dit kan te maken hebben met de vochtinname. Met deze boei is genoeg drinken geen probleem meer! Er zit een drinkslang aan met bijttuit.

zwem en drink boei

Opblaasbare Dry Bag

Bekijk de zwemboei op Wiggle.nl

De Zone3 boei en Dry Bag tas heeft twee lichtkamers die zijn afgescheiden van de opslagruimte. De riem met sluitklip is verstelbaar zodat de tas tijdens het zwemmen niet in de weg zit bij je benen. De inhoud van de zwemboei is 28 liter en de afmetingen van de tas zijn 50 bij 35 cm. De zwemboei is verkrijgbaar in de kleuren oranje en roze. In de webwinkel van Wiggle vind je ook een speciale handleiding voor het gebruik van deze SaferSwimmer.

roze SaferSwimmer
Optrimize


Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid. Wil je reageren op deze blog? Dat kan via onze contactpagina!


Foto van auteur

Redactie

De redactie van Triathlon365 bestaat uit enthousiaste sporters. Zij proberen je dagelijks te voorzien van leuke artikelen over triathlon. Daarnaast krijgen zij regelmatig hulp van andere ervaren triatleten en atleten. Met deze website hoopt de redactie anderen te enthousiasmeren en informeren over deze geweldige sport.