Shimano MTB klikpedalen vergeleken

Shimano MTB klikpedalen vergeleken

Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid.

Optimaal voorbereiden voor een triathlon?
Bekijk hier de online trainingsschema's van Optrimize!

Als triatleet kan je ervoor kiezen om tijdens een triathlon MTB fietsschoenen te dragen. Voordelen van het dragen van MTB schoenen is dat je er vaak makkelijker op kan lopen én dat je aan twee kanten van het pedaal een inklikmechanisme hebt. Dit is vooral handig bij een langere wissel waarbij je van de wisselzone op je fietsschoenen naar de fiets moet rennen. Tijdens de Challenge Almere-Amsterdam is dit bijvoorbeeld best een stuk. Wanneer je kiest voor MTB schoenen heb je uiteraard ook de juiste pedalen nodig. In deze blog hebben wij verschillende Shimano MTB klikpedalen vergeleken.

Shimano MTB klikpedalen vergeleken

In deze blog hebben wij drie verschillende Shimano MTB klikpedalen vergeleken. Hieronder vind je de vergelijking van de drie verschillende pedalen.

PD-M520 Shimano SPD Klikpedalen

Gewicht: 376 gram | SPD Sm-Sh51 single release schoenplaatjes

Met een prijs van €37,99 is dit verreweg de goedkoopste optie voor MTB pedalen. Deze degelijke pedalen hebben veel fans en dat is niet zonder reden. De prijs/kwaliteit verhouding van deze pedalen is echt perfect. Voor een mooie prijs heb je een paar prima pedalen. Aan beide kanten van het pedaal vind je een inklikmechanisme. Zelf hebben wij ook ervaring met deze pedalen, we zijn er zeer tevreden over. Het enige nadeel voor ons is dat het contactoppervlak kleiner is. Hierdoor wordt de kracht die je levert tijdens het fietsen minder goed overgebracht. Ook is er een kans dat je tijdens langere ritten last krijgt van je voeten. Deze redenen hebben mij ook doen besluiten te kiezen voor pedalen met een groter contactoppervlak.

Shimano Shimano Pedalen PD M520 - Zwart

42,29
Fietsonderdelenoutlet.nl
Prijs gecheckt op 17 juli 2024 13:08

Shimano XT PD-M8100 Klikpedalen

Gewicht: 342 gram |SM-SH51 single-release schoenplaatjes meegeleverd

Deze klikpedalen zitten eigenlijk qua prijs en kwaliteit tussen de onderstaande XTR pedalen en de bovenstaande PD-M520 Shimano SPD klikpedalen. Qua gewicht zijn ze weer iets lichter dan de vorige pedalen. Persoonlijk vind ik het gewicht van de pedalen altijd wat minder interessant. Na een weekje opletten op je voeding ben je dit gewicht (of meer) al kwijt. Zelf had ik de bovenstaande pedalen en heb ik nu deze pedalen besteld. De reden hiervan is dat deze pedalen een groter contactoppervlak hebben. Een groter contactoppervlak kan ervoor zorgen dat de krachtoverbrenging beter is, dat het comfortabeler is en dat je tijdens lange ritten een stuk minder last krijgt van je voeten. Met de andere pedalen had ik na een lange rit regelmatig last van tintelende en pijnlijke voeten. Ik hoop dat deze pedalen de oplossing zijn!

Shimano Deore XT PD-M8100 Pedalen, black

89,00
77,00
Bol.com
Prijs gecheckt op 17 juli 2024 13:08

XTR PD-M9100 Shimano Klikpedalen

Gewicht: 314 gram | Inklikmechanisme: Dubbelzijdig

De Shimano XTR PD-M9100 Klikpedalen zijn de beste en tevens de hoogst geprijsde MTB fietspedalen van Shimano. Vergeleken met de voorgaande modellen zijn deze pedalen lichter en hebben ze een groot oppervlak voor je schoen. Hierdoor kan je je kracht beter overbrengen en voorkom je dat je pijnlijke voeten krijgt tijdens het fietsen. De coating die is gebruikt voor de pedalen zorgt ervoor dat modder en zand niet in de pedalen blijven hangen en dat je altijd makkelijk in kan klikken. Dit is eigenlijk vooral van belang voor wanneer je de pedalen gebruikt tijdens een gravelrit of tijdens het mountainbiken. Met deze pedalen kan je zelf bepalen hoe makkelijk in en uit kan klikken. Bij de aanschaf van de pedalen krijgt je vaak de juiste Shimano SPD schoenplaatjes meegeleverd.

Shimano XTR PD-M9100 Pedalen

184,00
135,45
Bol.com
Prijs gecheckt op 17 juli 2024 13:08
Optrimize

Categorie: Fietsen

Foto van auteur

Redactie

De redactie van Triathlon365 bestaat uit enthousiaste sporters. Zij proberen je dagelijks te voorzien van leuke artikelen over triathlon. Daarnaast krijgen zij regelmatig hulp van andere ervaren triatleten en atleten. Met deze website hoopt de redactie anderen te enthousiasmeren en informeren over deze geweldige sport.

Deel dit artikel op: