SLOWTriatlon 2020

SLOWTriathlon

Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid.

Optimaal voorbereiden voor een triathlon?
Bekijk hier de online trainingsschema's van Optrimize!

De triathlonsport mogelijk maken voor iedereen. Dit jaar zijn er meerdere mooie initiatieven opgezet die dit voor elkaar proberen te krijgen. Uiteraard zijn wij van Triathlon365 hier heel enthousiast over want hoe mooi is het dat zo veel mogelijk mensen deze geweldige veelzijdige sport kunnen beoefenen! Eén van deze initiatieven is de SLOWTriatlon. Schrijf zeker de datum (zaterdag 12 september 2020) in je agenda. Er is tijdens deze eerste try-out editie plek voor 120 deelnemers dus wees er snel bij! Benieuwd naar de SLOWTriatlon? Lees dan snel verder!

Afstanden

Tijdens de SLOWTriathlon kan je deelnemen aan twee verschillende afstanden. Omdat je alles op je gemakje kan doen (en tijd hebt om tijdens een pauze even rustig te lunchen) zal je er ook langer over doen dan tijdens een traditionele triathlon. Halverwege het fietsonderdeel wandel je een stuk door de natuur en door prachtige oude straatjes. Er zijn genoeg terrassen waar je even kan pauzeren.

1/8: 500m – 20 km fietsen – 5 km wandelen
1/4: 1000m – 40 km fietsen – 10 km wandelen

Informatie over de SLOWTriatlon

Misschien zou je de SLOWTriatlon wel kunnen vergelijken met een toertocht maar dan in triathlonvorm. Hier gaat het niet om snelheid maar des te meer om het genieten van de omgeving en de beweging die je krijgt. Het fijne is dat je hierdoor ook een stuk relaxter kan toeleven naar de triathlon. Ook wanneer je beperkt bent en hardlopen en racefietsen niet meer lukt kan je gewoon deelnemen aan de SLOWTriatlon, misschien zelfs met de hele familie! Het fietsen doe je op een stadsfiets of toerfiets en het “looponderdeel” wandel je. Tussen 10 uur ’s morgens en 12 uur ’s middags mag je zwemmen in het open water (De Grons).

Keuze uit verzorgde lunch en BBQ (ook vegan!)

Tijdens de triathlon kan je jouw eigen eten en drinken meenemen. Je kan er echter ook voor kiezen om tegen een kleine extra bijdrage te genieten van een geheel verzorgde lunch, een BBQ (vlees, vega of vegan) én twee consumpties.

Een héle SLOWTriatlon?

WAUW! Haha, wij zijn erg enthousiast over dit nieuwe concept. ? Wanneer er voldoende interesse is, komt er ook een hele SLOWTriathlon! Een hele triathlon in SLOW-vorm verspreid over 5 actieve dagen. Het doel is ook dat er ieder seizoen een 1/8 en 1/4 SLOWTriathlon wordt georganiseerd.

Locatie

Tijdens deze triathlon ben je de hele dag actief in het Friese merengebied tussen de plaatsen Bolsward, IJlst en Workum. Onderweg kom je ook door en langs prachtige historische stadjes. Je krijgt een routebeschrijving toegestuurd en er zijn GPX bestanden beschikbaar. Ook de overtocht met pont is geregeld! Er is op de locatie een toilet- en douchegelegenheid. Je begint vanaf Gouden Plakje in Gaastmeer.

Optrimize

Categorie: Triathlon

Foto van auteur

Redactie

De redactie van Triathlon365 bestaat uit enthousiaste sporters. Zij proberen je dagelijks te voorzien van leuke artikelen over triathlon. Daarnaast krijgen zij regelmatig hulp van andere ervaren triatleten en atleten. Met deze website hoopt de redactie anderen te enthousiasmeren en informeren over deze geweldige sport.

Deel dit artikel op: