Sport(onder)kleding in de lente/zomer

Optimaal voorbereiden voor een triathlon?
Bekijk hier de online trainingsschema's van Optrimize!

Als je aan sportonderkleding denkt, denk je meestal aan ondershirts en zweetshirts die je draagt wanneer het koud weer is. Deze shirts nemen genoeg zweet op waardoor je tijdens en na een training geen kou vat. Wat niet veel mensen weten is dat goede onderkleding ook in de zomer en lente een positief effect kan hebben. Twee bekende merken met sport(onder)kleding van een goede kwaliteit zijn de merken Craft en Odlo.

De voordelen van sport(onder)kleding in de lente/zomer

Het dragen van sportonderkleding in de lente en zomer heeft vele voordelen. Zo kan de juiste onderkleding ervoor zorgen dat zweet wordt opgenomen en dat je lichaam koeler blijft. Goede (onder)kleding kan jouw lichaamstemperatuur reguleren. In de lente en zomer kan het ook belangrijk zijn dat jouw kleding uv-bescherming biedt. Verder is het belangrijk dat de kleding goed ademt.

Sportkleding met een verkoelend effect

Bekijk alle verkoelende sport(onder)kleding | Wiggle |

Op zoek naar sportkleding met een verkoelend effect? Dan kan je terecht bij verschillende webwinkels. Voor tijdens het hardlopen en hardlopen kan je bijvoorbeeld kijken naar de ceramicool en linencool kleding van Odlo. In de webwinkel van Wiggle vind je van het merk dhb, Odlo, Shimano, Asics, Skins en Craft verschillende kledingstukken voor warme dagen. Bijvoorbeeld een mouwloos netstof ondershirt voor op warme dagen van het merk dhb. Craft heeft de onderkleding verdeeld in drie verschillende categorieën waarvan de Stay Cool collectie speciaal voor de warmere dagen is.

skins cool
cool sokken
cool capri

Odlo sport(onder)kleding

Bekijk hier de sportkleding voor het koelen van de huid

Het merk Odlo heeft sportkleding in de collectie speciaal voor trainingen tijdens warmere weer. De onderkleding van Odlo is zo mooi dat je het niet persé hoeft te dragen onder je kleding. In de collectie vind je lange leggings, t-shirts, hemdjes, fietskleding, lange shirts en veel ondergoed. Het verkoelende effect is heerlijk voor tijdens warmere temperaturen.

odlo onderkleding
odlo fietsshirt

Craft sportonderkleding

Bekijk Craft sport(onder)kleding | Plutosport

Naast het merk Odlo staat ook het merk Craft bekend om sport(onder)kleding van een hoge kwaliteit. Craft verkoelende (onder)kleding is onder andere verkrijgbaar bij de Plutosport. Deze collecties heten cool comfort, stay cool of cool intensity. Ook in de webwinkel van Bol.com en All4running vind je verschillende kleding van Craft speciaal voor de warmere temperaturen.

craft stay cool
craft sokken cool

Optrimize


Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid. Wil je reageren op deze blog? Dat kan via onze contactpagina!


Foto van auteur

Redactie

De redactie van Triathlon365 bestaat uit enthousiaste sporters. Zij proberen je dagelijks te voorzien van leuke artikelen over triathlon. Daarnaast krijgen zij regelmatig hulp van andere ervaren triatleten en atleten. Met deze website hoopt de redactie anderen te enthousiasmeren en informeren over deze geweldige sport.