Tacx fietstrainers: Een overzicht van alle modellen

Fietstrainer

Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid.

Optimaal voorbereiden voor een triathlon?
Bekijk hier de online trainingsschema's van Optrimize!

Het merk Tacx is misschien wel één van de meest bekende fietstrainer merken. Voor ons staat de Tacx NEO 2T ook op nummer 1 van de beste fietstrainers. Van dit merk vind je meerdere modellen fietstrainers in verschillende prijscategorieën. Om de keuze voor de juiste fietstrainer iets makkelijker te maken hebben wij een uitgebreid overzicht gemaakt van álle fietstrainers van het merk Tacx. Zo vind je altijd een geschikt model binnen jouw prijscategorie die voldoet aan de eisen die jij stelt.

Wat zijn direct drive fietstrainers?

Wanneer je op zoek bent naar een fietstrainer en best een flink budget hebt om te besteden, zouden wij altijd aanraden om te kiezen voor een direct drive fietstrainer. Een direct drive fietstrainer is een fietstrainer waar je jouw fiets zonder achterwiel op kan plaatsen. Dit heeft meerdere voordelen. Ten eerste slijt je achterband niet wanneer je binnen fietst. Ook is de trainer direct aangesloten op de aandrijving van de fiets. Hierdoor wordt het vermogen, de snelheid en in sommige gevallen de cadans gemeten. Wanneer je de trainer koppelt aan trainingssoftware zoals Zwift wordt de weerstand tijdens het fietsen automatisch aangepast wanneer je bijvoorbeeld een (virtuele) berg beklimt.

Direct drive Tacx fietstrainers

Van het merk Tacx vind je verschillende direct drive fietstrainers in het assortiment. Hieronder vind je een overzicht van de verschillende fietstrainers van Tacx die binnen deze categorie vallen. Dit zijn tevens de hoogst geprijsde trainers.

NEO Bike

De NEO Bike kan je eigenlijk zien als een fietstrainer én fiets in één. Met de Tacx NEO Smart Bike hoef je nooit meer je fiets op de trainer te zetten en hem er weer af te halen. Ideaal dus! Wel heb je natuurlijk genoeg ruimte nodig om deze fiets kwijt te kunnen. Je kan je eigen pedaallengte en pedaalarmlengte bepalen en je eigen pedalen en zadel op de NEO Bike plaatsen. Ook kan je een ander stuur gebruiken (bijvoorbeeld een triathlonstuur).

Amazon

Tacx Neo Bike Smart

Amazon.nl

Kenmerken

  • Land van herkomst: NL
  • Delen van dierlijke oorsprong: nee

Tacx NEO 2T

De Tacx NEO 2T is in onze ogen de beste fietstrainer op dit moment. Het is de opvolger van de Tacx NEO 2. Deze twee trainers hebben veel overeenkomsten. Bij de NEO 2T zijn er een aantal verbeteringen doorgevoerd. Waar zowel de Tacx NEO 2 als de NEO 2T zich onderscheiden vergeleken met andere fietstrainers in deze prijscategorie, is dat ze beiden te gebruiken zijn zonder netstroom. Ideaal voor wanneer je voor een wedstrijd een warming up wilt kunnen doen op plekken waar je geen beschikking hebt tot stroom.

Tacx T2875 NEO 2T Smart Fietstrainer

★★★★★
1.313,02
Bol.com
Prijs gecheckt op 19 juni 2024 07:22

Let op: Bij de meeste direct drive fietstrainers wordt geen cassette meegeleverd. Deze moet je dus zelf nog aanschaffen.

Tacx Neo 2

Deze fietstrainer – de Tacx NEO 2 – is de voorganger van de Tacx NEO 2T. Veel kenmerken zijn bij beide trainers hetzelfde. Zo ervaar je op de NEO 2 en de NEO 2T een realistisch fietsgevoel. Op beide trainers kan de trainer een aantal graden naar links en rechts meebewegen én de Road Feel zorgt ervoor dat de trainer verschillende ondergronden na kan bootsen. Verder is de trainer zeer nauwkeurig (<1% afwijking) bij het meten van wattage, snelheid, cadans etc.

Tacx NEO 2 Smart Fietstrainer - Direct Drive

★★★★★
1.199,00
911,90
Bol.com
Prijs gecheckt op 19 juni 2024 07:22

Tacx Flux 2

De Tacx Flux 2 is een iets minder hoog geprijsde fietstrainer dan de Tacx NEO fietstrainers. Deze trainer kan sprints tot een minder hoog wattage aan. Ook is het maximale hellingspercentage dat deze fietstrainer na kan bootsen minder hoog. Waar de nauwkeurigheid van de NEO-serie erg hoog ligt met een afwijking van minder dan 1% wijkt de Tacx Flux 2 maximaal 2,5% af tijdens metingen van het wattage, de snelheid en meer. Voor de meeste amateurwielrenners voldoet deze fietstrainer echter aan alle eisen.

Tacx Flux 2 Smart T2980

★★★★★
706,00
Coolblue.nl
Prijs gecheckt op 19 juni 2024 07:22

Tacx Flux S

De Tacx Flux S is de voorganger van de Tacx Flux 2. Er zijn een aantal verschillen in de specificaties. Zo is het maximale wattage dat je tijdens een sprint kan bereiken iets lager, net als de maximale hellingshoek. In vergelijking met de Tacx Flux 2 wijken de metingen maximaal 3% af ten opzichte van de 2,5% bij de Tacx Flux 2.

Tacx T2900S FLUX S Fietstrainer

★★★★★
699,00
Bol.com
Prijs gecheckt op 19 juni 2024 07:22

Wheel-on fietstrainer

Bij de wheel-on fietstrainer zet je de gehele fiets op de fietstrainer. Het achterwiel draait over een speciale rol. Hierdoor slijt je achterband helaas wel extra snel. Veel mensen kiezen ervoor om een speciale trainingsband te gebruiken als buitenband. Deze trainingsbanden slijten namelijk een stuk minder snel. Een voordeel aan de wheel-on fietstrainer is dat je het achterwiel er niet uit hoeft te halen en dat je geen extra cassette hoeft aan te schaffen.

Tacx Flow Smart trainer

De Tacx Flow Smart Trainer is een wheel-on Smart trainer. Smart trainer wil zeggen dat je deze fietstrainer ook kan koppelen aan trainingssoftware zoals Zwift. De fietstrainer meet vermogen, snelheid en cadans. Hij kan hellingen simuleren van 6%. Wanneer je een lager budget hebt om te besteden, maar de fietstrainer toch wilt kunnen koppelen aan trainingsprogramma’s zoals TrainerRoad en Zwift is deze Tacx fietstrainer een perfecte keuze!

Fietstrainer flow smart

299,99
Decathlon.nl
Prijs gecheckt op 18 juni 2024 03:14

Tacx Boost

De Tacx Boost is een wheel-on fietstrainer die je helaas niet kan gebruiken als smart trainer. Dat wil zeggen dat je hem niet kunt koppelen aan trainingsprogramma’s zoals TrainerRoad en Zwift. Wel kan je de weerstand handmatig regelen. Hierbij kan je kiezen uit 10 verschillende niveaus tot 1050 Watt. Je kan er ook voor kiezen om een afzonderlijk verkrijgbare snelheidssensor aan te schaffen. Door de magnetische rem heb je geen externe voeding nodig tijdens het fietsen op deze fietstrainer.

Tacx Boost Fietstrainer

249,00
226,62
Bol.com
Prijs gecheckt op 19 juni 2024 07:22

Rollenbank trainers van Tacx

De derde categorie fietstrainers zijn de rollenbank fietstrainers. Bij deze fietstrainers staat de fiets los op de rollers. Van het merk Tacx zijn er een geavanceerde rollenbank en een basistrainer. Je gebruikt een rollenbank voornamelijk voor een warming up en cooling down. Omdat de fiets los op de rollers staat en je ook heen en weer gaat train je tijdens het fietsen ook nog eens je core-spieren én je stabiliteit op de fiets. Beide rollenbank trainers zijn echter niet stil in het gebruik.

Tacx Galaxia

De Tacx Galaxia rollenbank heeft een gepatenteerd draaisysteem. Tijdens het fietsen op deze rollenbank schommel je iets naar voren en naar achteren. Een plotselinge beweging wordt geabsorbeerd waardoor je niet van de rollenbank kan fietsen.

Tacx Galaxia - Rollenbank - T1100

★★★★★
249,00
Bol.com
Prijs gecheckt op 19 juni 2024 07:22

Tacx Antares

De Tacx Antares is de basistrainer rollenbank die niet beschikt over hetzelfde schommelsysteem als de Tacx Galaxia. Hier geldt; hoe harder je fietst, hoe stabieler je blijft rijden. Zorg er ook voor dat je je handen goed aan het stuur blijft houden!

Rollerbank - Tacx Antares

Betersport.nl

Technische...

Optrimize

Categorie: Fietsen

Foto van auteur

Redactie

De redactie van Triathlon365 bestaat uit enthousiaste sporters. Zij proberen je dagelijks te voorzien van leuke artikelen over triathlon. Daarnaast krijgen zij regelmatig hulp van andere ervaren triatleten en atleten. Met deze website hoopt de redactie anderen te enthousiasmeren en informeren over deze geweldige sport.

1 gedachte over “Tacx fietstrainers: Een overzicht van alle modellen”

  1. Hoe kom je aan een extra veerpen voor de tacx Galaxia?
    Want als je twee fietsen hebt met een verschillende wielafstand dan heb je een extra set van die pinnen + veren nodig.

Reacties zijn gesloten.

Deel dit artikel op: