Aanbieding: Sanbo Massage Gun: Bekijk de deal

Trainingpeaks: De triathlonapp met een schat aan functies

Wanneer je begint met trainen voor een triathlon kan het fijn zijn om apps te gebruiken als extra handvaten. Er zijn veel verschillende apps die je in kan zetten tijdens het trainen voor een triathlon. De apps hebben verschillende functies. Zo heb je apps die de snelheid, afstand en route bijhouden zoals Runkeeper en Strava. Ook heb je apps die je in kan zetten om een volwaardig voedingsschema te maken zoals MyFitnessPal. Trainingpeaks heeft veel verschillende functies en daarom kan je de app goed gebruiken tijdens de voorbereiding voor een triathlon.

Functies van de app Trainingpeaks

De app Trainingpeaks kan je op verschillende manieren inzetten. Veel triathloncoaches maken gebruik van de app om trainingsschema’s voor klanten op te slaan en de progressie bij te kunnen houden.
De app kan je onder andere gebruiken om een coach te vinden. Dit kan je doen door zelf te zoeken in de database of door je te laten koppelen aan een coach. Ook kan je in de app zoeken naar verschillende kant en klare trainingsplannen.
Voor de meeste gebruikers is het voornaamste doel van de app het kunnen bijhouden van de trainingen en progressie om op die manier toe te kunnen werken naar bepaalde doelen.

Bijhouden van trainingen en progressie

In de app kan je allereerst een bepaald doel, of meerdere doelen instellen. Om naar die doelen toe te werken, kan je wekelijkse trainingsschema’s maken. De trainingpeaks-app kan je koppelen aan verschillende sporthorloges en andere digitale accessoires. Koppel de app aan Garmin Connect, Polar, Suunto, Zwift of Wahoo. Op de website vind je alle compatibele apparaten.

In de app kan je ook makkelijk de progressie volgen en bijhouden die je maakt. Dit kan motiverend werken en het kan je helpen om in de gaten te houden of je het trainingsschema moet aanpassen of bijvoorbeeld wat extra rustdagen moet inlassen.

Gratis of premium

Je kan kiezen voor twee verschillende versies van de app, gratis of premium. De gratis app kan je op vele manieren gebruiken. De betaalde, premium, versie is echter een stuk uitgebreider. De eerste 14 dagen dat je de gratis app hebt gedownload, kan je de premium versie gratis uitproberen. Voor de premium versie kan je per jaar, per kwartaal of per maand betalen. Betaal je voor een jaar, dan ben je 9,92 dollar kwijt per maand. Betaal je per kwartaal, dan ben je per maand 16,33 dollar kwijt. En betaal je maandelijks, dan ben je per maand 19,95 dollar kwijt. Op de website van Trainingpeaks hebben ze een vergelijking gemaakt tussen de betaalde en de gratis versie. Zo kan je zelf bepalen of de premium versie het geld waard is voor jou.

Ook interessant
Bergafwaarts heuvelafwaarts hardlopen techniek
Bergafwaarts hardlopen: techniek verbeteren