Aanbieding: Sanbo Massage Gun: Bekijk de deal

Trainingpeaks: Een triathloncoach vinden

Trainingpeaks is een triathlonapp met verschillende functies voor het inplannen en bijhouden van jouw trainingen. Je kan de app gebruiken om naar verschillende doelen toe te werken. Ook kan je de app koppelen aan verschillende apps, programma’s en smartwatches. Naast deze functies is Trainingpeaks ook een platform waar je makkelijk gekoppeld kan worden aan een triathloncoach. Hoe dat werkt lees je in deze blog.

Zoek zelf een triathloncoach of vraag een match aan

Je kan op verschillende manieren een coach vinden via de app. De eerste manier is door gebruik te maken van de coach match service. De app vindt dan een geschikte gecertificeerde triathloncoach voor jou. Voordat er een goede match gevonden kan worden, moet je een aantal gegevens invullen. Het is ook mogelijk om zelf op zoek te gaan naar een geschikte coach in de database.

Maak gebruik van de coach match service

Voordat je gekoppeld kunt worden aan een coach, moet je eerst een aantal gegevens invullen. Eerst vul je je naam, e-mailadres en leeftijd in. Daarna moet je invullen voor welke sport je een coach zoekt. Naast triathlon kan je kiezen voor fietsen of hardlopen of je kan iets anders invullen.
Ook wordt er gevraagd met welke apparaten je traint. Hier kan je kiezen uit de volgende apparaten:

Dan vul je in of je een beginner, intermediate of elite bent qua niveau.
Voordat je de vragenlijst af kan ronden heb je nog de mogelijkheid om wat extra opmerkingen toe te voegen. Zo kan je een voorkeur aangeven voor een mannelijke of vrouwelijke coach en je kan er eventuele bijzonderheden in kwijt.

Kies voor een pakket

Als laatste kan je kiezen voor een bepaald coachingspakket. Deze diensten zijn onderverdeeld in Gold (299 dollar p.m.), Silver (189 dollar p.m.), Bronze (119 dollar p.m.). Je betaalt meer geld naarmate je meer mail- en belcontact wilt en je trainingsschema vaker wilt laten aanpassen. Bij deze pakketten betaal je 99 dollar aan opstartkosten.
Je kan ook kiezen voor een consult van een uur, daar betaal je 99 dollar voor. Dat consult kan je ook gebruiken om een goede keuze te maken voor een coach. Bij dit consult krijg je 30 dagen gratis Trainingpeaks premium.
Wanneer je een pakket hebt gekozen kan je meer details invullen. Je kan bijvoorbeeld invullen wat je eventuele wedstrijdervaring is, of je liever een man of een vrouw als trainer hebt en of de locatie van jouw trainer een rol speelt.
Een groot voordeel is dat je het abonnement maandelijks kan opzeggen, je zit er dus niet voor een langere periode aan vast.
Na het invullen van de vragenlijst neemt een coach match specialist contact met je op binnen 1-3 werkdagen. Daarnaast krijg je soms een speciale kortingscode voor 30 dagen de gratis premium versie.

Zelf zoeken naar een coach

Op Trainingpeaks kan je ook zelf zoeken naar een coach. Je kan verschillende eisen en voorkeuren instellen. Er zijn op Trainingpeaks ook veel Nederlandstalige coaches te vinden. Sommige coaches stellen ook bepaalde eisen aan hun klanten. Zo heb je bij sommige coaches verplicht een powermeter nodig of een GPS-horloge.

Ook interessant
Snelheid hardlopen verbeteren
Snellere hardlooptijd neerzetten: 7 trainingsopties