Fietstraining voor een triathlon kan nog beter worden als je gebruik maakt van een vermogensmeter. Hoewel vermogensmeters, ook wel powermeters genoemd, in eerste instantie bedoeld waren voor professionele wielrenners, die racen op het hoogste niveau, worden ze nu ook veel door amateurs, gevorderden en triatleten gebruikt. Er zijn veel soorten powermeters op de markt. Hieronder lees je onze favoriete merken en meters. Een overzicht van de beste vermogensmeters 2020.

Dit artikel is de versie van 2019 en wordt in de eerste weken van het nieuwe jaar geüpdatet

Beste vermogensmeters 2020 overzicht

In de onderstaande tabel zie je onze top 5 vermogensmeters van 2020

ModelType GewichtBeste prijs
Garmin Vector 3 / 3SPedaal149g en 299gBekijk
PowerTap P1Pedaal316gBekijk
Garmin Vector 2S (upgrade)Pedaal299gBekijk
Quarq Dzero BB30Crankarm559gBekijk 
Stages Cycling G2Crankarm569gBekijk

Garmin Vector 3 en 3S vermogensmeters

Garmin Vector 3SBekijk beste prijs online: Garmin Vector 3 | Garmin Vector 3S Upgrade voor Vector 3

Deze vermogensmeter is er een van hoge kwaliteit. Meet totale kracht, links-rechtsbalans, trapfrequentie en fietsdynamica. Je kan het pedaal eenvoudig plaatsen en wisselen tussen fietsen. Dit systeem werkt goed samen met Garmin Connect of een fietscomputer met ANT+ verbinding of fitnessapparaten met Bluetooth-verbinding. Je kan het systeem uitbreiden met de upgrade, waardoor je aan twee kanten metingen hebt.

PowerTap P1

Powertap P1Bekijk beste prijs online

Deze pedaal-vermogensmeter weegt slechts 398 gram en heeft een batterijduur van 60 uur. Net als de Garmin Vector 3 kan je deze snel monteren en wisselen van fiets. Het heeft een nauwkeurigheid van 1,5% en een eigen app. Ook werkt het samen met apparaten en fietscomputers die werken met ANT+ of Bluetooth. Nadeel is wel dat deze pedalen iets prijziger zijn dan de overige gelijkwaardige pedalen. De lezingen van de PowerTap P1 zijn echter wel consistent.

VOOR JOU GESELECTEERD:
Triathlonfietsen van Wiggle 2019 (TT Bikes)

Quarq Dzero BB30

Quarq DZeroBekijk beste prijs online

Deze carbon vermogensmeter meet beide kanten. De Quarz DZero valt onder crankstellen met vermogensmeter zonder bladen. Wij hebben deze regelmatig in de aanbieding gezien in 2019 en verwachten dat de prijs het gehele jaar wel eens laag zou kunnen blijven. Afhankelijk van de maat kan je deze vermogensmeter kopen vanaf 500 euro. Deze nauwkeurige meter werkt met Bluetooth en ANT+ apparaten samen en heeft een verbeterde nauwkeurigheid tijdens de pedaalslag, vergeleken met zijn voorganger.

Stages Cycling G2 vermogensmeter XTR M9000 Race

Stages Cycling G2Bekijk beste prijs online

De Shimano XTR M9000 en M9020 Stages Cycling vermogensmeter vervangt of een Shimano M9000 of een M9020 linker crankarm. Het is een nauwkeurige vermogensmeter. Geschikte software zijn onder andere Strave, Training Peaks, Garming Training en meer. Het heeft een vermogensbereik van 0 – 2500 watt en een cadansmeting van 20-220 RPM. Daarnaast heeft de vermogensmeter een nauwkeurigheid van 2% en gaan de knoopcelbatterijen meer dan 200 uur mee.