Triathlon Holten 2020

Triathlon Holten

Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid.

Optimaal voorbereiden voor een triathlon?
Bekijk hier de online trainingsschema's van Optrimize!

Op vrijdag 19 en zaterdag 20 juni 2020 vindt alweer de 36e editie plaats van de Triathlon Holten. Deze triathlon is één van de meest bekende en grootste triathlons in Nederland. Aan de wedstrijd doen naast recreanten ook vele (internationale) topsporters mee. Ook zijn er altijd veel toeschouwers die komen kijken naar dit sportieve en gezellige spektakel. Dit zijn slechts een aantal redenen waarom de Triathlon Holten een waar triathlon festival wordt genoemd.

Afstanden

Tijdens de Triathlon Holten kan je meedoen aan verschillende afstanden. Op vrijdagavond wordt er ook een hardloopwedstrijd gehouden over de 5 en de 10 km, deze hardloopwedstrijd wordt de Vivera Run genoemd. De Vivera Run wordt dit jaar voor de 5e keer georganiseerd.

Afstanden vrijdag 19 juni

  • Supersprint kids triathlon (8 t/m 11 jaar): 100 m zwemmen – 5 km fietsen – 1,25 km hardlopen
  • Sprint kids triathlon (12 en 13 jaar): 250 m zwemmen – 10 km fietsen – 2,5 km hardlopen
  • Sprint kids triathlon (14 en 15 jaar): 375 m zwemmen – 10 km fietsen – 2,5 km hardlopen
  • Vivera Run: 5 of 10 km

Afstanden zaterdag 20 juni

Het is ook mogelijk om je in te schrijven voor de bedrijventriathlon.

  • 1/8: 500m zwemmen in zwembad – 20 km fietsen – 5 km hardlopen (minimum leeftijd 16 jaar)
  • Olympische afstand: 1500 zwemmen in open water – 40 km fietsen – 10 km hardlopen (minimum leeftijd 18 jaar)

Informatie over de Triathlon Holten

De Triathlon Holten is een triathlon die je écht een keer mee moet maken. Deze triathlon is de laatste jaren ontwikkeld tot een triathlon festival wat voor toeschouwers een even groot feest is als voor de (tri)atleten. Er is een openingsparty op vrijdag met DJ’s en Live-Bands. Zaterdag volgt er ook nog eens een grote afterparty. Ook is er een foodcourt met foodtrucks en culinaire stands. In het centrum vind je live-acts, straattheater en verschillende kinderattracties. In de aanloop naar de Triathlon Holten worden er ook verschillende clinics georganiseerd.

[button color=”black” size=”normal” alignment=”center” rel=”follow” openin=”newwindow” url=”https://www.triathlonholten.nl/”]Bekijk alle informatie op de website[/button]

ETU Premium European Cup 2020

De Triathlon Holten is ook onder (internationale) topsporters zeer bekend. In 2020 wordt er door de wereldtop voor de 14e keer in Holten gestreden om belangrijke klassementspunten te verdienen voor de ETU Premium European Cup 2020.

Locatie

Het zwemparcours gaat door het open water van het meer bij zandafgraving De Domelaar. Daarna volgt het uitdagende fietsparcours door de glooiende omgeving van één van de allermooiste delen van de Sallandse Heuvelrug, de Holterberg. Het laatste onderdeel, het looponderdeel, is voor veel triatleten een onvergetelijke ervaring. Je loopt als triatleet namelijk dwars door het centrum van Holten dat vol staat met vele supporters en toeschouwers.

Optrimize

Categorie: Triathlon

Foto van auteur

Redactie

De redactie van Triathlon365 bestaat uit enthousiaste sporters. Zij proberen je dagelijks te voorzien van leuke artikelen over triathlon. Daarnaast krijgen zij regelmatig hulp van andere ervaren triatleten en atleten. Met deze website hoopt de redactie anderen te enthousiasmeren en informeren over deze geweldige sport.

Deel dit artikel op: