Triathlon Krimpenerwaard 2020

Triathlon Krimpenerwaard

Optimaal voorbereiden voor een triathlon?
Bekijk hier de online trainingsschema's van Optrimize!

Op 6 juni 2020 kan je in Krimpen a/d Lek meedoen aan de Triathlon Krimpenerwaard. Wil je goed voorbereid aan de start staan van deze triathlon? Dan kan je voor €50,- meedoen aan Start2Tri (dit is inclusief deelname aan de 1/8ste triathlon). Vanaf maart kan je meedoen aan de wekelijkse zwemtraining en de andere loop- en fietstrainingen van de triathlonvereniging Krimpenerwaard. Ook kan je één keer een wisseltraining doen fietsen – lopen, één keer zwemmen in open water en één keer een zwemloop als training.

Afstanden

Tijdens de Triathlon Krimpenerwaard kan je deelnemen aan twee verschillende afstanden. Om 10.00 starten de deelnemers aan de 1/8 triathlon en om 12.00 starten de deelnemers aan de 1/4 triathlon.

  • 1/8 triathlon: 500 meter zwemmen (1 ronde) – 24 km fietsen (3 ronden) – 5 km hardlopen (2 ronden)
  • 1/4 triathlon: 1000 meter zwemmen ( 2 ronden) – 40 km fietsen (5 ronden) – 10 km hardlopen (4 ronden)

Informatie over Triathlon Krimpenerwaard

Woon je in de buurt van de wedstrijdlocatie? Dan kan je gratis en vrijblijvend een maand meetrainen met Triathlon Vereniging Krimpenerwaard! Wie weet bevalt dat zo goed dat je daarna lid wordt van deze vereniging. ? De kosten voor een daglicentie voor niet-NTB leden bedragen €8,-. Er zullen na de wedstrijd ook prijzen uitgereikt worden voor het Krimpenerwaards Kampioenschap (over de 1/4 afstand). Aan de snelste vrouw en de snelste man uit de gemeente Krimpenerwaard en Krimpen aan den Ijssel wordt een prijs uitgereikt. Let er op dat er op de wedstrijdlocatie geen douches aanwezig zijn. Er zijn wel toiletten aanwezig. Op het loopparcours staat een waterpost waar je elke ronde langs komt.

[button color=”black” size=”normal” alignment=”center” rel=”follow” openin=”newwindow” url=”https://www.tvkrimpenerwaard.nl/triathlon-krimpenerwaard”]Bekijk alle informatie op de website[/button]

Locatie

Het zwemonderdeel vindt plaats in de surfplas naast de golfbaan Crimpenerhout. Het looponderdeel vindt plaats naast de surfplas over het Krilpad. Parkeren kan bij de surfplas ter hoogte van de Krimpenerbosweg in Krimpen a/d Lek. Wanneer deze parkeerplaats vol is wordt je doorverwezen naar parkeerplaatsen elders. Het is handig om voor de zekerheid rekening te houden met wat extra reistijd.

Optrimize


Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid. Wil je reageren op deze blog? Dat kan via onze contactpagina!


Foto van auteur

Redactie

De redactie van Triathlon365 bestaat uit enthousiaste sporters. Zij proberen je dagelijks te voorzien van leuke artikelen over triathlon. Daarnaast krijgen zij regelmatig hulp van andere ervaren triatleten en atleten. Met deze website hoopt de redactie anderen te enthousiasmeren en informeren over deze geweldige sport.