Triathlon Podcasts: Informatief en motiverend

Optimaal voorbereiden voor een triathlon?
Bekijk hier de online trainingsschema's van Optrimize!

In de winter ben je soms genoodzaakt om je trainingen binnen te voltooien, bijvoorbeeld op een fietstrainer. Deze trainingen zijn meestal niet de meest “spannende” trainingen. Je maakt de trainingen een stuk leuker wanneer je een lekkere playlist op zet of wanneer je je kennis kan vergroten door het luisteren naar interessante triathlon podcasts. In deze blog zetten wij een aantal leuke en interessante podcasts op een rijtje. Heb je zelf een favoriete triathlon-gerelateerde podcast en zie je die nog niet terug in deze lijst? Wanneer je een reactie achterlaat kunnen wij de podcast toevoegen aan de lijst!

Wat is een podcast?

Een podcast is een audio-uitzending die je via verschillende kanalen (al dan niet gratis) kunt beluisteren. Je zou het kunnen vergelijken met een interessant stukje radio dat je weer terug kan luisteren. Er bestaan podcasts over allerlei verschillende en uitlopende onderwerpen, informatief of vermakelijk. Kanalen waarop je podcasts kan vinden zijn onder andere Spotify, SoundCloud, iTunes en Anchor. Met een internetverbinding kan je podcasts beluisteren via je mobiele telefoon, laptop, Ipad enzovoorts. Ook kan je podcasts downloaden en later beluisteren.

Triathlon Podcasts

Er bestaan een hoop verschillende triathlonpodcasts die je gratis kunt beluisteren op onder andere Spotify. Een aantal dagen geleden is de eerste Nederlandse triathlonpodcast uitgebracht, 3. Naast deze Nederlandse podcast zijn er ook een hele hoop Engelse (en anderstalige) podcasts.

3, de eerste Nederlandse triathlonpodcast

Een nieuwe Nederlandse podcast is 3, triathlonpodcast. Deze podcast wordt gemaakt door Frank Heukels en Thomas Sijtsma die elkaar kennen van de triathlonvereniging Hellas Utrecht. De eerste podcast is uitgekomen op 8 februari 2019. Een leuke podcast om te volgen! De podcast is niet alleen informatief en interessant, het luistert ook lekker weg dankzij de leuke wisselwerking tussen presentatoren Frank en Thomas. In de komende podcasts worden er ook diverse gasten uitgenodigd, denk bijvoorbeeld aan verschillende professionele triathleten. Houdt de kanalen in de gaten om iedere keer de nieuwste 3 triathlonpodcast zo snel mogelijk te kunnen beluisteren.

Triathlonbroers

Vlak na de eerste Nederlandse triathlonpodcast, 3, werd de podcast Triathlonbroers gelanceerd. Triathlonbroers is een podcast gemaakt door Diederik, Evert, Bouke en Cornelis Scheltinga. Bij Triathlonbroers worden alle ins en outs op het gebied van triathlon besproken, meestal met een vette knipoog en soms ook serieus. De eigen ervaringen van deze triatleten worden besproken evenals het laatste triathlonnieuws.

Trispiration Talks

In Trispiration Talks van Josta Bolhuis kan je verschillende interviews beluisteren met Nederlandse topsport vrouwen. Dit kunnen (pro-) triatleten zijn of duursporters. Trispiration is triathloncoaching gericht op de vrouwelijke triatleet met een drukbezet leven.

That Triathlon Show

That Triathlon Show is een podcast die twee keer per week uitkomt. Een goede podcast voor iedereen die zo veel mogelijk advies wil krijgen over trainingen en races. Er zijn verschillende typen afleveringen. Zo zijn er interviewpodcasts met bekende mensen uit de triathlonwereld en solo-afleveringen waarin verschillende technieken en strategieën worden besproken. De host van deze podcast is Mikael Eriksson.

The Purple Patch

The Purple Patch is een podcast gemaakt door Matt Dixon. Matt Dixon was zelf een professioneel triathleet en is nu een elite-coach, inspanningsfysioloog en auteur van diverse populaire triathlonboeken zoals “the well-built triathlete” en “the fast-track triathlete”. In deze podcast worden diverse onderwerpen besproken met betrekking tot triathlontraining, coaching enzovoorts. Ook ontvangt Matt Dixon diverse pro-triathleten en andere bekende coaches.

Soorten triathlonpodcasts

Op kanalen zoals Spotify en SoundCloud kan je veel verschillende podcasts vinden over triathlon. In sommige podcasts vind je vooral veel interviews met bekende triathleten, in andere podcasts krijg je juist meer tips voor jouw eigen trainingen en wedstrijden. Luister jij wel eens naar podcasts over de triathlonsport en heb je favoriete podcasts? Laat een reactie achter als je wilt, dan kunnen wij de podcast(s) opnemen in deze lijst.

Optrimize


Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid. Wil je reageren op deze blog? Dat kan via onze contactpagina!


Foto van auteur

Redactie

De redactie van Triathlon365 bestaat uit enthousiaste sporters. Zij proberen je dagelijks te voorzien van leuke artikelen over triathlon. Daarnaast krijgen zij regelmatig hulp van andere ervaren triatleten en atleten. Met deze website hoopt de redactie anderen te enthousiasmeren en informeren over deze geweldige sport.

2 gedachten over “Triathlon Podcasts: Informatief en motiverend”

Reacties zijn gesloten.