Aanbieding: Garmin Forerunner 735XT bij Bol.com - #1 in beste prijs/kwaliteit

Triathlon Ter Apel 2020

Triathlon Ter Apel

Stichting Triathlon Ter Apel is sinds 2015 weer terug! In 2020 vindt de Triathlon Ter Apel plaats op zondag 7 juni. Er worden meerdere afstanden georganiseerd, er is dus voor ieder wat wils.

Afstanden

Tijdens deze triathlon kan je kiezen uit  drie verschillende afstanden. De 1/16 triathlon wordt georganiseerd speciaal voor de beginnende triatleten, voor kinderen vanaf 8 jaar  en voor de middelbare scholieren. Aan deze afstand kan je ook meedoen in een estafetteteam. Er zijn vijf verschillende klassen waarin prijzen worden verdeeld bij de 1/8 ste en de 1/4 triathlon. Dames jonger en ouder dan 40 jaar, heren jonger en ouder dan 40 jaar en estafetteteams.

  • 1/16: 250 m zwemmen – 10 km fietsen – 2,5 km hardlopen
  • 1/8: 500 m zwemmen – 21 km fietsen – 5 km hardlopen
  • 1/4 (olympische triathlon): 1500 m zwemmen (2 ronden) – 40 km fietsen – 10 km hardlopen

Informatie triathlon Ter Apel

De Triathlon Ter Apel wordt ook wel de “gezelligste triathlon van het Noorden” genoemd. Op deze dag kan je met de hele familie meedoen aan één van de drie verschillende afstanden. Kinderen vanaf 8 jaar kunnen zich inschrijven voor de 1/16 afstand, mits ze in het bezit zijn van zwemdiploma A. Ook een helm is verplicht tijdens het fietsen, kinderen kunnen deze huren voor maar 2,50. Aanmelden voor de Westerwolde categorie (kinderen vanaf 8 jaar) is gratis. Je hoeft alleen te betalen voor de licentie en de tag voor timelabs. Ook middelbare scholieren kunnen meedoen aan deze 1/16 afstand. Tijdens de Triathlon Ter Apel zijn er in 2019 mooie foto’s gemaakt door meerdere fotografen. Ook is er een mooie aftermovie gemaakt.

Bekijk alle informatie op de website

Locatie

De triathlon vindt plaats in Ter Apel, provincie Groningen. Het zwemonderdeel van deze Groningse triathlon vindt plaats in het buitenwater. Binnenkort wordt er meer informatie bekend gemaakt over de precieze routes. Uiteraard zullen wij deze blog dan ook verder bijwerken.

VOOR JOU GESELECTEERD:
InstalVista Triathlon van Breukelen 2020

Ook interessant
Meten is weten of trainen op intensiteit, wat is de juiste trainingsmethode?