Triathlon Zaanstad 2020

Triathlon Zaanstad

Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid.

Optimaal voorbereiden voor een triathlon?
Bekijk hier de online trainingsschema's van Optrimize!

Nog even was het onduidelijk of de Triathlon Zaanstad in 2020 ook weer door kon gaan vanwege de aanvraag van vergunningen, maar gelukkig is het antwoord ja! En op 14 juni 2020 wordt er tijdens de Triathlon Zaanstad ook nog eens het Nederlands Kampioenschap jeugd en junioren gehouden.

Afstanden

Naast de startseries van de open race en de startseries van KiKathlon vind je tijdens de 2020 editie van de Triathlon Zaanstad ook het NK triathlon jeugd en junioren. Hieronder vind je alle afstanden. Voor de open race kan je ook als trio of duo ingeschreven worden, dan neemt ieder teamlid één of meerdere onderdelen voor zijn rekening.

  • Jeugd (12+): 375 m zwemmen – 10 km fietsen – 2,5 km hardlopen
  • Junioren (16+): 750 m zwemmen – 20 km fietsen – 5 km hardlopen
  • KiKathlon 1/8: 500 m zwemmen – 20 km fietsen – 5 km hardlopen
  • Open Race: 750 m zwemmen – 20 km fietsen – 5 km hardlopen

Informatie Triathlon Zaanstad

Triathlon Zaanstad is in 2020 de organisator van het Nederlands Kampioenschap voor jeugd en junioren. Het Nederlands Kampioenschap is aan deze triathlon toegekend door het enorme succes van de Triathlon Zaanstad op 8 september 2019. Tijdens de 2020 editie is er ook een speciale KiKathlon startserie en een open race serie. Wil je sponsor worden van dit mooie evenement? Op de officiële website vind je een speciale sponsorbrochure met alle informatie voor sponsoren. Ook is de organisatie altijd op zoek naar vrijwilligers die kunnen helpen tijdens het evenement. Een mooie manier om de triathlonsport eens van de andere kant mee te maken. Als vrijwilliger ben je van groot belang zowel voor de organisatie als voor de deelnemer.

[button color=”black” size=”normal” alignment=”center” rel=”follow” openin=”newwindow” url=”http://triathlonzaanstad.nl/”]Bekijk alle informatie op de website[/button]

Locatie

De Triathlon Zaanstad vindt plaats in de omgeving van Westzaan/Assendelft, rondom de watertoren van Assendelft. Meer over de precieze locatie en over de parkeermogelijkheden lees je op de officiële website van deze triathlon. Op het wedstrijdterrein wordt er een speciaal evenemententerrein ingericht waar je na de wedstrijd kan genieten van een hapje en een drankje.

Optrimize

Categorie: Triathlon

Foto van auteur

Redactie

De redactie van Triathlon365 bestaat uit enthousiaste sporters. Zij proberen je dagelijks te voorzien van leuke artikelen over triathlon. Daarnaast krijgen zij regelmatig hulp van andere ervaren triatleten en atleten. Met deze website hoopt de redactie anderen te enthousiasmeren en informeren over deze geweldige sport.

Deel dit artikel op: