Voorjaarsklassiekers 2019: Toertochten en wedstrijden

voorjaarsklassiekers

Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid.

Optimaal voorbereiden voor een triathlon?
Bekijk hier de online trainingsschema's van Optrimize!

Je zou het met dit weer bijna niet zeggen maar de lente staat voor de deur! En dat betekent dat ook de voorjaarsklassiekers weer gereden zullen worden (of al zijn gereden). Deze voorjaarsklassiekers 2019 bieden naast veel kijkplezier ook een aantal mooie toertochten waar je zelf aan mee kan doen! Een perfecte reden om even flink te trainen en het triathlon-trainingsseizoen goed te beginnen!

Welke tochten vallen onder de voorjaarsklassiekers?

Klassieker is de naam die wordt gegeven aan belangrijke en eendaagse wielerwedstrijden. Er zijn voorjaarsklassiekers en najaarsklassiekers te onderscheiden. Onder de voorjaarsklassiekers 2019 vallen enkele van de meest bekende wielerwedstrijden. Een aantal voorjaarsklassiekers staan bekend (en berucht) om de vele kasseienstroken waar de renners overheen moeten. In deze blog benoemen we ook een aantal meerdaagse wedstrijden.

Het “wielervoorjaar” is begin februari 2019 geopend in Spanje met de ronde van Valencia. Het wielerseizoen in Noord-Europa is gestart met Omloop Het Nieuwsblad en kort daarna volgde Kuurne-Brussel-Kuurne.

Onder de kasseienklassiekers vallen onder andere de Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix.

Bekende voorjaarsklassiekers die plaatsvinden op een heuvelachtig parcours zijn de Amstel Gold Race (die in Nederland plaatsvindt) en Luik-Bastenaken-Luik.

Naast Parijs-Nice is ook Milaan-San Remo één van de meest bekende klassiekers. Deze wedstrijd vindt plaats in Italië.

Het nieuwe seizoen wordt geopend met de Giro D’Italia.

Land van wielrenners

22,99
18,75
Bol.com
Prijs gecheckt op 17 juli 2024 12:52

Voorjaarsklassiekers 2019

In de volgende link van voorjaarsklassiekers.be vind je een aantal voorjaarsklassiekers in 2019 op een rijtje met de data erbij. Wil je zelf een voorjaarsklassieker fietsen? Dan vind je onder het volgende kopje de data en informatie van drie verschillende toertochten in Nederland en België. Ook vind je informatie over waar je routes (bijvoorbeeld met behulp van knooppunten) kan vinden.

Zelf voorjaarsklassiekers fietsen

Naast dat de voorjaarsklassiekers veel kijkplezier opleveren, is het ook heel erg leuk om er zelf één of meerdere te fietsen. Je kan ervoor kiezen om een toertocht te fietsen over dezelfde route of om een keer zelf een route te fietsen met behulp van een kaart of knooppunten. Zo kan je zelf een fietsroute plannen.

Ronde van Vlaanderen

Een dag voor de officiële ronde van Vlaanderen die plaatsvindt op zondag 7 april 2019 kan je de route van deze wielerklassieker zelf fietsen. Op zaterdag 6 april 2019 wordt de toertocht, We Ride Flanders, georganiseerd waar maximaal 16.000 mensen aan meedoen. Er zijn vier verschillende afstanden van 74 km tot 229 km. De inschrijving is nog niet gesloten van deze toertocht!
In juni vinden er speciale Retro Toertochten plaats tijdens het Retro Ronde Weekend.
Fiets jij liever niet in zo’n mensenmassa mee? Op de website beleefjeeigenronde.be kan je voor 9.95 een boekje kopen met 4 verschillende routes langs knooppunten en extra informatie waaronder een lijst met wielercafés in de omgeving en sportieve evenementen in de Vlaamse Ardennen.

Amstel Gold Race

Op zondag 21 april 2019 wordt de Amstel Gold Race gereden. Dit is de enige ICU WorldTour Klassieker in Nederland. Van deze wedstrijd door het Zuid-Limburgse heuvellandschap bestaat ook een speciale toerversie. De dag voor de officiële wedstrijd, zaterdag 20 april 2019, kan je meedoen aan deze toertocht met duidelijk uitgezette route, helling aanduiding, veel verzorgingsposten en nog veel meer. Er zijn 6 verschillende afstanden waar je uit kan kiezen, deze afstanden lopen van 60 tot 240 km. De inschrijvingsperiode is helaas al gesloten, wel kan je nog door middel van loting kans maken om mee te fietsen.
Zelf fietsen met behulp van een routebeschrijving is ook mogelijk. Zo kan je de routebeschrijving Voerstreek en finale Amstel Gold Race downloaden. Dit is een route van 103 km met 1020 hoogtemeters. Je beklimt onder andere de bekende Cauberg.
Verder is er ook nog een speciale Amstel Gold Race Xperience waar je het hele jaar door terecht kan voor speciale fietsdagen.

Luik-Bastenaken-Luik

Luik-Bastenaken-Luik (Liège-Bastogne-Liège) vindt plaats op zondag 28 april. Je kan de dag voor de officiële wedstrijd zelf meedoen aan de Luik-Bastenaken-Luik challenge. Op zaterdag 27 april kan je kiezen uit drie verschillende afstanden, 75, 156 of 273 km. Via de sportive.com website kan je je inschrijven. Deze klassieker vindt plaats in de Belgische Ardennen en staat bekend om de pittige steile klims en kasseienstroken.

Op internet vind je ook verschillende routes die je gratis kunt downloaden.

De Nederlandse toervereniging Le Champignon organiseert ook events waaronder de LBL Ardennen classic. Deze Luik-Bastenaken-Luik toertocht vindt plaats op 10 augustus 2019.

Optrimize

Categorie: Fietsen, Reizen, Triathlon

Foto van auteur

Redactie

De redactie van Triathlon365 bestaat uit enthousiaste sporters. Zij proberen je dagelijks te voorzien van leuke artikelen over triathlon. Daarnaast krijgen zij regelmatig hulp van andere ervaren triatleten en atleten. Met deze website hoopt de redactie anderen te enthousiasmeren en informeren over deze geweldige sport.

Deel dit artikel op: