Wahoo KICKR Bike review en ervaring (Kickr V1) – Expert review

Wahoo KICKR Bike kopen

Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in onsΒ advertentiebeleid.

Met de Wahoo KICKR Bike V1 kun je genieten van een realistische rijervaring, dankzij de nauwkeurige weerstand en aanpasbare zitpositie. De fiets is voorzien van een traploos weerstandssysteem dat zich aanpast aan het terrein van een virtuele simulator, zoals Zwift en Bkool. Dit betekent dat je de weerstand kunt aanpassen om de intensiteit van je training te verhogen of te verlagen, afhankelijk van je persoonlijke doelen en voorkeuren.

De Wahoo KICKR Bike V1 is ook gemakkelijk te gebruiken, dankzij het plug-and-play ontwerp. De fiets is voorzien van een stabiel en solide frame, waardoor je gemakkelijk kunt opstappen en wegrijden. De fiets is ook voorzien van handige functies, zoals een verstelbare zitpositie en een draadloze connectiviteit, waardoor je gemakkelijk kunt verbinden met je favoriete trainingsapps en -platforms.

Wahoo KICKR Bike kopen: aanbiedingen en deals bekijken

Bekijk hieronder de beste deals en aanbiedingen van deze smart bike op een rij:

Op het moment is er één aanbieding van de Kickr V1.0. In de aanbiedingenvergelijker hebben we daarom ook de nieuwere Wahoo Kickr V2 opgenomen! De laagste prijs (bovenaan) is die van de fietstrainer die we in deze review hebben besproken.

In een video bekijken

Hieronder zie je de aankondiging van de KICKR Bike. Je ziet goed hoe je de fiets in kan stellen, wat de mogelijkheden zijn qua aanpasbaarheid en wat er ingebouwd zit. Ook zie je hoe het virtueel fietsen werkt op deze topklasse smart bike. Een handig filmpje, waar je goed kennismaakt met deze fiets. Je ziet natuurlijk ook goed hoe je het stijgingspercentage instelt (en dat je het dan best zwaar kan hebben πŸ˜‰).

Hoogtepunten van deze review:

βž• Stijgingspercentage tussen de -15% en 20%

βž• Stille fietstrainer / smart bike

βž• Volledig naar jouw wensen aan te passen

βž• Werkt samen met alle software denkbaar, zoals Zwift, Wahoo fitness, Bkool indoor e.d.

βž– Een tablethouder wordt niet standaard meegeleverd bij aanloop

De mening van Edwin

Na het doornemen van verschillende beoordelingen en zelf dit fietsapparaat te hebben getest, ben ik zeer positief over deze fietstrainer. Het apparaat blinkt uit in gebruiksgemak en installatie, en is ideaal om te gebruiken in combinatie met de Zwift-app. De kwaliteit van de materialen is onmiskenbaar. Ik vind dat je een echt realistische fietservaring krijgt. Hoewel niets voor mij het echte weggevoel kan vervangen, komt de Wahoo KICKR Bike toch in de buurt.

De hellingsimulatie en het schakelsysteem, die beide bijdragen aan een authentieke fietsbeleving, zou ik zelfs indrukwekkend durven te noemen. Het viel ook op tijdens mijn (te korte!) test dat het apparaat vrij stil is. Iets wat bij andere fietstrainers die ik heb getest niet het geval is.. De instelbaarheid maakt het apparaat bovendien geschikt voor meerdere gebruikers, wat een groot pluspunt is.

Als ik een minpunt zou moeten verzinnen, is dat misschien de aanschafprijs. Hoewel de kwaliteit en functionaliteit van het apparaat onbetwistbaar zijn, ligt de prijs wel aan de hoge kant. Al met al is mijn ervaring met dit fietsapparaat zeer positief en ik zou het aanraden aan iedereen die bereid is te investeren in een kwalitatief hoogwaardige fietservaring binnenshuis.

Optrimize

Foto van auteur

Redactie

De redactie van Triathlon365 bestaat uit enthousiaste sporters. Zij proberen je dagelijks te voorzien van leuke artikelen over triathlon. Daarnaast krijgen zij regelmatig hulp van andere ervaren triatleten en atleten. Met deze website hoopt de redactie anderen te enthousiasmeren en informeren over deze geweldige sport.

Deel dit artikel op: