Zodra je langer dan een uur aan het hardlopen bent, moet je zorgen dat je gehydrateerd blijft. Hoewel sommige hardlopers hun route plannen zodat ze onderweg langs waterfonteinen komen, moet je vaak toch zelf water meenemen. Natuurlijk kan ook je vriend, vriendin, man, vrouw kind of kennis mee op de fiets en er voor zorgen dat je gehydrateerd blijft. Als triathleet train je zo enorm vaak, dat er niet altijd iemand met je mee wilt rennen of fietsen. De goedkoopste manier is om een waterfles in de hand te houden. Zweethanden en het ongemakkelijk vasthouden van grotere bidons, maken het lastig om te concentreren op het hardlopen. Je wordt dan afgeleid van belangrijke dingen zoals vorm en tempo. Gelukkig zijn er meerdere opties voor hardlopers om hydratatie op praktische en handige manieren te dragen.

Camelbak Quick Grip waterfles hardlopen

Handfles voor hardlopen – Bron

Handfles voor hardlopers

Bekijk beste prijs online 

De meeste hardlopers kiezen voor de kortere afstanden om handfles mee te nemen. Een normale bidon heeft vaak onvoldoende grip, al helemaal als je zweethanden hebt. Kies bijvoorbeeld voor een speciale handfles met extra grip en ook nog eens ruimte voor een gelletje, bankpas en telefoon. De serie Camelbak Quick Grip flessen zijn erg goed geschikt voor afstanden tot 20 kilometer hardlopen.

 

Hardloop riem

Bekijk de beste hardloopriemen online: Decathlon | Wiggle.nl

Heupriemen zijn uitgerust met holsters om flessen te dragen. Sommigen bevinden zich op de lagere rug om een enkele, grotere fles te dragen. Anderen zijn geschikt voor meerdere kleinere flesjes, die rond de taille worden gedragen. Voordelen zijn onder andere dat de handen vrij zijn tijdens het lopen, het aangepast kan worden aan het individuele lichaamstype en dat het meer capaciteit heeft dan handflessen. Daarnaast kan je bij de meeste heupgordels ook een bankpas, energiegelletje en/of telefoon kwijt.

VOOR JOU GESELECTEERD:
Beste tri-suits voor vrouwen 2020

Rugzak of vest met water voor tijdens hardlopen

Camelbak hardloopvest water

Camelbak hardloopvest. Bron

Bekijk alle rugzak en vest-systemen online: Decathlon | Wiggle.nl

Voor zeer lange runs, vooral die zonder gemakkelijke toegang tot waterbronnen, is een hydratatierugzak een uitstekende optie. Deze packs zijn uitgerust met een waterzak van flexibel polyurethaan, die één tot drie liter wat kan bevatten. Voordelen van dit soort vesten:

  • Verdeelt het gewicht over het oppervlak van de rug, zodat je meer water kan dragen.
  • Een slang met een bijtventiel maakt deze optie de eenvoudigste om te gebruiken. Geen gedoe met flessen
  • Grote watercapaciteit
  • Meerdere vakken om snacks, routekaarten en andere benodigdheden in op te bergen

Nadelen van dit soort systemen zijn:

  • Waterzakken kunnen soms lastig schoon te maken zijn. Dit is vooral bij de iets goedkopere versies.
  • Meerdere contactpunten met het lichaam. Vergroot de kans op schuren.
  • Niet alle rugzakken zijn gemaakt om comfortabel te zitten bij vrouwen. Kan ongemak op de borst veroorzaken.