Wielren regenjas Decathlon

Wielren regenjas Decathlon

Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid.

Optimaal voorbereiden voor een triathlon?
Bekijk hier de online trainingsschema's van Optrimize!

In de Decathlon webwinkel vind je meerdere regenjassen voor fietsers. Decathlon staat bekend om de goede prijs/kwaliteit combinatie. Ben jij benieuwd wat de kenmerken zijn van de verschillende jassen en wil je weten wat de juiste wielren regenjas van Decathlon is voor jou? Wij hebben alle jassen en de kenmerken op een rij gezet en vergeleken. Ben jij op zoek naar een regenjas voor tijdens het hardlopen? Ook voor een hardloop regenjas kan je terecht bij de Decathlon.

Waterdichte of waterafstotende regenjas

Bij elke wielren regenjas van Decathlon hebben wij gekeken of het een waterdichte of een waterafstotende regenjas is en wat de waterkolom is. Bij een stof met een waterkolom vanaf 1500 mm wordt de stof waterdicht genoemd. Stoffen met een lagere waterkolom worden waterafstotend genoemd. Waterafstotende jassen kan je dragen wanneer het heel licht regent en je maar kort buiten bent. Hoe langer je buiten bent in de regen en hoe harder het regent, hoe sneller het water door de stof heen zal gaan. Waterdichte regenjassen zullen je wel beter droog houden. Hoe hoger de waterkolom, hoe meer druk de jas aan kan. Dit kan de druk zijn van de druppels tijdens een hoosbui of de druk van een rugzak op jouw rug of de druk van een stoel wanneer je met een natte regenjas gaat zitten. Bij jassen met een lagere waterkolom kan er dan namelijk alsnog wat water doorheen sijpelen. Ook is het belangrijk om te kijken naar de naden en ritsen.

Voordelen van een regenjas met een lagere waterkolom

Je zou misschien denken dat het verstandig is om een regenjas te kiezen met een zo hoog mogelijke waterkolom. Toch zijn er veel wielrenners en triatleten die kiezen voor een waterafstotende regenjas of voor een regenjas met een lagere waterkolom. Deze kleding ademt namelijk vaak beter dan een waterdichte regenjas met een hoge waterkolom. Hierdoor ontstaat er geen condens aan de binnenkant van de jas. Er zijn ook regenjassen die een hoge waterkolom bieden en goed ademen. Deze jassen zijn vaak wel een stuk duurder.

Wasvoorschriften wielren regenjas van Decathlon

Het is belangrijk om na de aankoop goed de wasvoorschriften te lezen. Meestal moet je de jas namelijk heel voorzichtig wassen. Regelmatig wordt er aangeraden om de jas met de hand te wassen. Doe je dit niet dan is de kans groot dat de waterdichte regenjas ineens niet meer zo waterdicht is.

Fietsjas Racer Van Rysel

Waterafstotend | Prijs: €49.,99 | Heren

Deze fietsjas van het eigen merk van de Decathlon genaamd Van Rysel is speciaal gemaakt voor fietsritten op koudere dagen. Met een ondershirt kan je deze jas dragen tot 6 graden celcius. De jas is heel dun, erg licht (slechts 340 g), winddicht, nauwsluitend en heeft een enorm ademend vermogen. Deze fietsjas is gemaakt van een waterafstotend membraan. Tegen hele fijne regen ben je beschermd wanneer je deze jas draagt. Kan het harder gaan regenen wanneer je onderweg bent? Dan kan je beter een extra regenjasje meenemen. De jas is verkrijgbaar in verschillende kleuren.

Fietsjas wielrennen voor fris weer racer geel

54,99
Decathlon.nl
Prijs gecheckt op 17 juli 2024 08:00

Ultralight RR900 regenjas Van Rysel

Waterdicht | Prijs: €39,99 | Heren

Deze Van Rysel regenjas is waterdicht en kan je beschermen tegen een bui. Het is een compacte en lichte regenjas (140 g) die je makkelijk kan wegstoppen wanneer je hem niet nodig heeft. De stof is water- en winddicht en ook de naden zijn waterdicht. Mede dankzij verluchtingsplooien onder de armen en op de rug heeft de regenjas een ademend vermogen. Deze ultralight regenjas heeft een waterdichtheid van 2000 mm. Dit betekent dat de jas waterdicht is tegen regen maar niet tegen druk. Wanneer er druk is op de jas kan de jas doorlekken. Bijvoorbeeld wanneer je met een natte jas tegen een leuning aan dit. Bij het wassen is het belangrijk dat je je houdt aan het onderhoudsadvies. Zo weet je zeker dat de regenjas zijn werk blijft doen. De regenjas is gemaakt van 100% polyamide en een 100% polyurethaan membraan.

Wielren regenjas ultralight rr900 zwart

44,99
Decathlon.nl
Prijs gecheckt op 17 juli 2024 08:00

All mountain waterdichte mountainbikejas Rockrider

Waterdicht | Prijs: €89,99 | Heren

Ben je op zoek naar een 100% waterdichte jas en hecht je minder waarde aan een nauwsluitende en aerodynamische fit? Dan is deze waterdichte mountainbikejas van Rockrider misschien wel een geschikte jas voor jou. De waterkolom van deze jas is namelijk 10.000 mm, erg hoog dus! Deze jas is gemaakt met een membraan van 3 lagen. Hierbij wordt het membraan gekleefd tussen de buitenstof en de binnenstof. Ondanks dat het een minder dunne en lichte jas is, is het wel een jas die je veel bewegingsvrijheid geeft. De jas heeft een grote capuchon waar je zelfs een helm onder kan dragen. Er zit ook een hoge kraag in die de onderkant van het gezicht kan beschermen. In het borstzakje kan je sleutels en jouw mobiele telefoon kwijt. De jas is compact genoeg om hem in een zak op te bergen.

Waterdichte mountainbikejas all mountain

69,99
Decathlon.nl
Prijs gecheckt op 17 juli 2024 08:00

Triban regenjas RC120 geel

Waterdicht | Prijs: €24,99 | Heren

In deze regenjas val je goed op in het verkeer. Opvallen doe je door de fluorgele kleur en de reflecterende details op de jas. Het jasje is gemaakt van 100% gerecycled polyester. De jas heeft (na 5 wasbeurten) een waterkolom van 2000 mm. Zonder wasbeurt is de waterkolom 3000 mm. Het is een stof met coating in plaats van een membraan stof. Deze stof met coating is minder soepel, minder licht, minder duurzaam en ademt minder goed. Hier is de prijs dan ook wel naar.

Wielren regenjas heren rc120 geel

29,99
Decathlon.nl
Prijs gecheckt op 17 juli 2024 08:00

Regenjas RC100 Triban

Waterdicht | Prijs: €14,99 | Heren

Dit is de meest voordelige wielren regenjas voor heren die verkrijgbaar is bij de Decathlon. De blauwe kleur is iets minder opvallend dan de fluorgele kleur van de RC120 regenjas. Ook deze jas is gemaakt van 100% gerecycled polyester. De stof is gecoat in plaats van dat er gebruik is gemaakt van een stof met membraan. De waterkolom van deze jas is 2000 mm na 5 wasbeurten. Zonder wasbeurt is de waterkolom 3000 mm. Het is wel slim om onder deze regenjas een goede basislaag te dragen die het vocht goed opneemt en af kan voeren.

Wielren regenjas heren rc500 geel

54,99
Decathlon.nl
Prijs gecheckt op 17 juli 2024 08:00

Triban wielren regenjas RC500

Waterdicht | Prijs: €49,99 | Heren

Deze Triban wielrenjas heeft een waterkolom van 8000 mm, na 5 wasbeurten is dit 5000 mm. Hierdoor ben je ook goed beschermd tegen een flinke regenbui. De stof ademt en voert het vocht af. Door de fluogele kleur en de reflecterende onderdelen ben je goed zichtbaar in het verkeer. Ook de naden van de jas zijn waterdicht. De stof van deze regenjas is voorzien van een membraan. Dit heeft meer voordelen dan wanneer er een coating over de stof zit.

Wielren regenjas 900 Van Rysel

Waterdicht | Prijs: €39,99 | Dames

Deze regenjas heeft een waterkolom van 3000 mm. De jas is zwart van kleur maar heeft wel reflecterende zones waardoor je beter zichtbaar bent in het verkeer. Deze zones vind je op de armen, om de middel en op de rug. De stof ademt en heeft extra ventilatieplooien op de rug. Verder is het een compacte jas die je buiten de buien om makkelijk op kan bergen in je fietsshirt of fietsjas.

Wielren regenjas dames 900 zwart

39,99
Decathlon.nl
Prijs gecheckt op 17 juli 2024 08:00

Regenjas 500 Triban

Waterdicht | Prijs: €29,99 | Dames

De wielren regenjas 500 heeft een waterkolom van 2000 mm. Vocht wordt afgevoerd door verluchtingsplooien aan de voorzijde en op de rug van de jas via microperforaties. De jas is gemaakt van 100% polyester en heeft een inzetstuk gemaakt van 100% polyamide. Recensies zijn positief al wordt er wel gewaarschuwd dat het zakje niet waterdicht is. Er zijn ook gebruikers die de regenjas gebruiken om in hard te lopen. Sommige gebruikers raden aan om een maat groter te bestellen dan de maat die je normaal hebt.

Triban wielren regenjas 100

Waterdicht | Prijs: €14,99 | Dames

Deze fluoriserende koraalroze wielren regenjas heeft reflecterende stukken op de armen en de rug waardoor je goed zichtbaar bent in het verkeer. Voor het afvoeren van zweet zitten er verluchtingsplooien op de rug. De jas is gemaakt van 100% polyester. Tussen de buien door is de jas zo compact dat je hem makkelijk op kan bergen. Er zijn veel positieve reviews te vinden. Ook hier zijn er veel gebruikers die de regenjas klein vinden vallen. De waterkolom is 2000 mm.

Optrimize

Categorie: Fietsen

Foto van auteur

Redactie

De redactie van Triathlon365 bestaat uit enthousiaste sporters. Zij proberen je dagelijks te voorzien van leuke artikelen over triathlon. Daarnaast krijgen zij regelmatig hulp van andere ervaren triatleten en atleten. Met deze website hoopt de redactie anderen te enthousiasmeren en informeren over deze geweldige sport.

Deel dit artikel op: