GPX bestand maken van een route op Strava

GPX bestand maken van een route op Strava

Optimaal voorbereiden voor een triathlon?
Bekijk hier de online trainingsschema's van Optrimize!

Zie jij bij een andere sporters op Strava een route die je ook zou willen fietsen? Dan is er gelukkig de mogelijkheid om een GPX bestand maken van een route op Strava. Dit GPX bestand kan je dan bijvoorbeeld openen op jouw fietscomputer openen. Wij hebben een GPX bestand op onze Wahoo fietscomputer kunnen downloaden. Tijdens het fietsen maken wij gebruik van de Wahoo Elemnt Roam.

Hoe download je een GPX route van een activiteit van een andere sporter?

Je kan de GPX route van een activiteit van een andere sporter makkelijk downloaden om hem op een fietscomputer te kunnen zetten en zelf te kunnen fietsen. Wanneer je Strava opent op de computer of laptop klik je op de route die de sporter heeft gefietst. Daarna scroll je iets naar beneden tot je de route ziet. Op de kaart zie je rechts-bovenaan route creëren – GPX – standaardkaart. Klik je op GPX met het download pictogram? Dan kan je de route downloaden. Er is alleen één maar. Om de GPX route te kunnen downloaden moet je een Strava Summit abonnement nemen. Je betaalt dan 7,99 euro per maand of – wanneer je voor een jaar betaalt – 59,99 voor een heel jaar. Wanneer je klikt op route creëren kan je de route nog aanpassen. Ook hier heb je Strava summit voor nodig. Met een Strava abonnement kan je gebruik maken van meerdere tools voor routeplanning. Zo kan je kijken welke segmenten er bij jou in de buurt zijn, wegen en paden ontdekken, vlak terrein of heuvels zoeken en nog veel meer.

strava route

Strava GPX route downloaden op een smartphone

Helaas kan je geen Strava GPX route direct downloaden op een smartphone. Dit kan alleen op jouw computer of laptop.

Route aanpassen op Strava

Routes maken en aanpassen op Strava gaat makkelijker op een groot scherm. Gebruik je een telefoon? Dan kan je routes bekijken in de Strava app. Bij bestaande routes die je aan wilt passen kan je extra punten en locaties toevoegen. Ook kan je de routes aanpassen aan je behoeften. Waarschijnlijk zal je in Nederland niet snel voor de optie heuvelachtig of vlak kiezen. Wel kan je kiezen voor verhard of onverhard, populair of kortste route. Dit zijn slechts enkele van de meerdere voorkeuren die je in kan stellen. Ook kan je makkelijk segmenten weer laten geven op de kaart, een heatmap weergeven en het aantal km’s en afstandsmarkeringen weergeven.

Zo zet je een GPX bestand op jouw fietscomputer

Heb je het GPX bestand gedownload op jouw computer of laptop? Dan kan je hem makkelijk op jouw fietscomputer zetten. Koppel de fietscomputer aan de computer (bijvoorbeeld met behulp van de bijbehorende oplaadkabel). Daarna kan je het GPX bestand in de map van de fietscomputer zetten.

Optrimize


Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid. Wil je reageren op deze blog? Dat kan via onze contactpagina!


Foto van auteur

Redactie

De redactie van Triathlon365 bestaat uit enthousiaste sporters. Zij proberen je dagelijks te voorzien van leuke artikelen over triathlon. Daarnaast krijgen zij regelmatig hulp van andere ervaren triatleten en atleten. Met deze website hoopt de redactie anderen te enthousiasmeren en informeren over deze geweldige sport.