X-Triathlon 2020

X-Triathlon Venray

Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid.

Optimaal voorbereiden voor een triathlon?
Bekijk hier de online trainingsschema's van Optrimize!

Wat een uniek en prachtig initiatief van “Iedereen Kan Sporten Noord Limburg” en “MEE Noord en Midden Limburg” is de X-Triathlon Venray! Deze aangepaste triathlon wordt speciaal georganiseerd voor mensen met een beperking. Er wordt extra ondersteuning, zorg en aanpassing geboden voor de deelnemers. Deelnemers kunnen meedoen aan het recreantenparcours waarin tijd niet belangrijk is en alles draait om plezier hebben of aan het wedstrijdparcours waarop deelnemers kans kunnen maken op een prijs.

Afstanden X-Triathlon Venray

De X-Triathlon bestaat niet uit vaste en standaard afstanden. Het recreantenparcours bestaat uit 10 minuten zwemmen, wandelen of drijven. Eén of twee rondes van 3,3 km fietsen. Wanneer je de eerste ronde binnen 10 minuten hebt afgelegd, mag je ook de tweede ronde afleggen.  Het laatste onderdeel bestaat uit 15 minuten hardlopen, wheelen of wandelen. Een buddy mag ook één van de drie onderdelen doen.

Het wedstrijdparcours bestaat uit 250 meter zwemmen, 10 km fietsen (in drie rondes van 3.3 km) en 2,5 km hardlopen of rollen. Als deelnemer aan het wedstrijdparcours voer je alle sporten uit. Dit kan alleen of met behulp van een buddy.

Informatie over het evenement

Sporten, bewegen en in het speciaal de triathlonsport voor iedereen mogelijk maken. Dat is het doel van de X-Triathlon. De X-Triathlon is voor iedereen vanaf 8 jaar. Ook wanneer je een lichamelijke of geestelijke beperking hebt. Denk bijvoorbeeld aan een vorm van autisme, een dwarslaesie of wanneer je blind of doof bent. Ben je benieuwd of jij met jouw beperking mee kan doen? De organisatie is bereid om mee te zoeken naar een geschikte oplossing. De organisatie kan ook meedenken bij het regelen van een aangepaste fiets. Bij het zwemonderdeel zijn er speciale tilliften aanwezig in het zwembad. Als deelnemer kan je kiezen of je mee wilt doen aan het recreantenparcours of aan het wedstrijdparcours. Je mag als deelnemer gratis één of meerdere buddy’s meenemen.

Voor deelname betaal je 15€. Je krijgt hiervoor onder andere een startbewijs en een medaille. Je kan je ook aanmelden als buddy of als vrijwilliger.

Website: http://iedereenkansporten.nl/x-triathlon

Plaats van het evenement

De start van de X-Triathlon is in het Laco Sportcentrum Venray. Deelnemers zwemmen banen in een diep bad van 28,5 graden of zwemmen, drijven of lopen in een ondiep bad van 32 graden. De finish is op de atletiekbaan op sportpark De Wieën.

Optrimize

Categorie: Triathlon

Foto van auteur

Redactie

De redactie van Triathlon365 bestaat uit enthousiaste sporters. Zij proberen je dagelijks te voorzien van leuke artikelen over triathlon. Daarnaast krijgen zij regelmatig hulp van andere ervaren triatleten en atleten. Met deze website hoopt de redactie anderen te enthousiasmeren en informeren over deze geweldige sport.

Deel dit artikel op: