Ben jij benieuwd wat jouw tijden kunnen zijn wanneer je een bepaald tempo aan weet te houden tijdens een wedstrijd? Deze websites geven jou een overzicht van de finishtijd bij bepaalde snelheden. Voorspel je racetijd met deze tools! Wel is het belangrijk om deze tijden en snelheden tijdens een wedstrijd alleen als richtlijn te gebruiken. Luister naar je lichaam! Tijdens een wedstrijd kan het goed zijn dat je niet helemaal je dag hebt of dat je door de warmte je snelheid aan moet passen. Heb je een goede dag en is de temperatuur perfect voor jou? Dan kan het fijn zijn om te weten dat je met een bepaalde snelheid een mooi raceresultaat neer kan zetten!

Voorspel je racetijd met deze tools

In de voorbereiding naar een wedstrijd kan het fijn zijn om naar een specifiek doel toe te werken qua snelheid. Zeker wanneer je meer ervaren bent in het doen van triathlons kan je gebruik maken van tools om je racetijd te voorspellen. Tijdens een wedstrijd kan je dan net iets meer te pushen op de juiste momenten om jouw doelen qua tijden te behalen. Je weet als ervaren triatleet beter wat voor tempo je tijdens een wedstrijd zou kunnen halen, wanneer je eventueel je snelheid aan moet passen en wat je sterke en zwakke punten zijn. Er zijn verschillende calculators te vinden zowel in de vorm van een website als in een app.

VOOR JOU GESELECTEERD:
Triathlon vlogs

Triathloncalculators

Op deze website kan je eerst de afstand die je af gaat leggen kiezen. Daarna kan je kiezen welke snelheden die je denkt te behalen op de verschillende onderdelen. Ook kan je een geschatte tijd bepalen voor de wissels. Wanneer je dit hebt ingevuld kan je kijken wat jouw tijden zouden zijn op de losse onderdelen en de uiteindelijke finishtijd. Wanneer je op Google zoekt naar triathlon race time predictor vind je verschillende vergelijkbare websites om de racetijd te kunnen voorspellen.

QT2Systems Triathlon calculator

Deze triathlon calculator werkt anders dan de bovenstaande calculators. Je vult hier namelijk in plaats van de snelheid, de gegevens in van verschillende testen. Ook vul je jouw gewicht in. Je kan de tijd invullen op een bepaalde afstand in het zwembad, jouw 5 km looptijd, de tijd op een 20 km tijdrit of op een power test wattage. Ook kan je invullen hoeveel jaar ervaring je hebt, en wat de trainingsafstanden zijn die worden afgelegd. Deze afstanden zijn de gemiddelden van de twee “zwaarste” trainingsweken in de 6 weken voor de triathlonwedstrijd.

Apps voor het voorspellen van jouw racetijd

Er zijn ook een verschillende triathlon apps die je gratis kan downloaden en die (ongeveer) hetzelfde werken als de calculators op de bovenstaande websites.

Pacer – Triathlon Time Calculator

Pacer is een app die je kan gebruiken om jouw triathlontijd te voorspellen. Je kan makkelijk kiezen voor welke afstand je de tijd wilt weten. Kies voor de hele triathlon, de halve triathlon of de ITU World Triathlon Series (1.5 km zwemmen, 40 km fietsen en 10 km hardlopen). Je kan ook makkelijk kiezen welke afstandseenheden je wilt gebruiken. Tijdens het invullen van jouw gemiddelde snelheden zie je meteen wat jou tijd zou zijn op de verschillende onderdelen.

VOOR JOU GESELECTEERD:
Sportspecialisatie versus sportdiversificatie bij kinderen

Voorspel je racetijdTriathlon Calculator: Pace for Swim/Bike/Run

In deze triathlon calculator app kan je kiezen voor verschillende afstanden zoals de sprint, de olympische afstand, midden afstand of de hele afstand. Verder kan je, in tegenstelling tot de vorige app, ook de afstanden aanpassen. In deze app kan je kiezen welke afstandseenheden je wilt gebruiken.

Voorspel je racetijd met Triathlon Pace Calculator

Ook deze app kan je gebruiken om je racetijd te voorspellen. Je kan hier uit verschillende afstanden kiezen per onderdeel, ook kan je zelf afstanden invullen. Deze app vinden wij het minst fijn werken vergeleken met de andere apps.

Pace Calculator [Pace+]

Deze app is eigenlijk voor hardlopers maar vonden wij erg handig om te benoemen. Je kan in deze app namelijk ook berekenen op welke snelheid je moet lopen om een bepaald resultaat neer te zetten. Deze formule kan je ook gebruiken voor fietstijden of zwemtijden. Wat ook super is, is dat je splittijden kan laten berekenen. Kies jouw gewenste race strategie en gebruik de gegeven splittijden om een bepaald resultaat te behalen. Je kan kiezen uit neutral, negative, very negative en ultra negative en dit uiteraard ook de kant op naar ultra positive. Je krijgt dan een keurig lijstje met de gemiddelde snelheid, de snelheid van de km, de splittijden en de afstanden. Ook ideaal om te gebruiken tijdens trainingen! Bijvoorbeeld wanneer je niet op de baan kan trainen maar wel wil werken aan snelheid met tempotrainingen. Verder kan je jouw looptijd laten voorspellen met behulp van de tijd op een andere afstand.

Pace calculator