Triathlon vlogs

basismodellen spinningfietsen

Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid.

Optimaal voorbereiden voor een triathlon?
Bekijk hier de online trainingsschema's van Optrimize!

Met het koudere herfstweer zijn er veel triatleten die binnen op de fietstrainer trainen. Deze lange trainingen kunnen soms best saai worden zonder enige afleiding. Sommige triatleten gebruiken daarom Zwift of andere trainingsprogramma’s, gaan een aantal uur “binge-watchen” op Netflix of luisteren muziek. Op YouTube vind je ook veel interessante video’s voor triatleten. Zo vind je er onder andere verschillende triathlon vlogs. Wij hebben een aantal (Nederlandstalige) triathlon vlogs op een rijtje gezet.

Triathlon vlogs

Op YouTube vind je verschillende triathlon-gerelateerde video’s. Zo vind je documentaires, inspiratiefilmpjes, informatievideo’s en ga zo maar door! Wij waren erg benieuwd naar de vloggende triatleten op YouTube. We merkten tijdens onze zoektocht dat er (nog) vrij weinig triatleten zijn die met regelmaat vloggen.

Nederlandstalige triathlon vlogs

Op YouTube vind je een aantal Nederlandstalige triathlon vlogs. Er zijn een aantal vlogs en video’s over losse wedstrijden, maar ook meerdere vlogseries die (bijvoorbeeld) de weg naar een triathlon toe laten zien.

Maartje Maria

Op het kanaal van Maartje vind je weekvlogs waarin je als kijker meegenomen wordt in de voorbereidingen voor haar eerste hele Ironman in Busselton Australië eind 2019. Ze vertelt hier meer over haar trainingen, haar plantaardige voedingspatroon en over de wedstrijden die ze in de voorbereidingen op haar eerste hele doet.

Wutru – Halve triathlon 2020

In juni 2020 heeft Wouter Smit zijn eerste halve triathlon gepland. Wouter begon als krachtsporter maar besloot om hier volledig mee te stoppen en zich te richten op de triathlonsport. Hij neemt jou als kijker mee in zijn voorbereidingen. In één van de eerste afleveringen zie je dat hij een sportmedische keuring laat doen.

Tom Oosterdijk – Road to Kona

Een prachtige documentaire in verschillende “afleveringen” over de weg van Tom Oosterdijk naar zijn deelname aan het wereldkampioenschap hele triathlon in Kona Hawaii. Je ziet een verslag van de anderhalve week voor de wedstrijd op het eiland Kona en natuurlijk van de wedstrijddag zelf. De beelden zijn echt prachtig gemaakt door PEPE Producties.

3athlon traint met Els Visser

In deze, erg interessante, vlog vertelt Els Visser over haar leven als professioneel triatlete en beantwoordt ze vragen van volgers.

Bronzen Beeld – Omar en Milan Brons

Deze twee bekende namen in de triathlonwereld, Omar en Milan Brons, hebben (net als de Strijk broers) een eigen YouTubekanaal genaamd BRONZENBEELD. Je vindt hier (onder andere) video’s van de wedstrijden waar ze aan hebben deelgenomen.

Strijk Brothers

De Strijk broers, Sven en Erik-Simon, zijn erg bekend in de triathlonwereld. Ze hebben een eigen YouTube kanaal waarop ze verschillende video’s van hun wedstrijden hebben staan, maar ook video’s over hun trainingen.

Optrimize

Categorie: Triathlon

Foto van auteur

Redactie

De redactie van Triathlon365 bestaat uit enthousiaste sporters. Zij proberen je dagelijks te voorzien van leuke artikelen over triathlon. Daarnaast krijgen zij regelmatig hulp van andere ervaren triatleten en atleten. Met deze website hoopt de redactie anderen te enthousiasmeren en informeren over deze geweldige sport.

Deel dit artikel op: